Kodlama dili önerisi

Ama arkadaş HTML bildiğini söylememiş HTML öğrenip CSS ile devam etmesi daha sağlıklı olur.
Not HTML zor bir şey değil. Ayrıca uygulama geliştirmek için electron kullanmayacaksa boş yere HTML, CSS ve JS öğrenmesine gerek yok.

Ama arkadaş HTML bildiğini söylememiş HTML öğrenip CSS ile devam etmesi daha sağlıklı olur.
Not HTML zor bir şey değil. Ayrıca uygulama geliştirmek için electron kullanmayacaksa boş yere HTML, CSS ve JS öğrenmesine gerek yok.
sadece python kullanarak bir seyler yapilabilir mi ek bir dil olmadan?

Uygulama gelistiricisi olmak istiyorum ve su an pyhton ogreniyorum sizce uygulama gelistirmek icin pythondan sonra gerekli olan hangi dilleri ogrenmem lazım?
Ne tür bir uygulama geliştireceğine göre değişir. Ne tür bir uygulama istiyorsun. Yazılıma uygulama yapacaksan HTML veya CSS ile başlamana gerek yok. Oyun falan yapacaksan Java'dan başla Java'yı kavradıktan sonra C#'e geçersin. Benziyor çünkü iki dil birbirine. Ama yani dediğim gibi mobil uygulama mı yapacaksın masaüstü mü, mobilse Android mi iOS mu ona göre değişir öğreneceğin diller. Ama bana kalırsa her yazılımcı Python haricinde C, C++, Java veya C# bilse (webi dahil etmiyorum ama bunlarla da web yapabilirsin) gayet yeterli olacağını düşünüyorum.

sadece python kullanarak bir seyler yapilabilir mi ek bir dil olmadan?
Python ile de uygulama yapabilirsin fakat aşırı iyi bir uygulama yapmak için çok uğraşman gerekir. Youtube , İnstagram , Spotify , Google bile python ile yapıldı mesela.

Yapılacak uygulamanın ne olduğuna bağlı. Birçok dil var. Burada herkesin verdiği fikir senin için uygun olmayabilir. Öncelikle araştırma yapmanı öneririm. En azından fikir edinip; Web (backend, frontend, database, DevOps vs.), Mobil ve PC için sana en uygun dilleri öğrenebilirsin. Aklına sonra bir şey takıldığında o zaman sorman senin için daha verimli olur.

hem mobil hem de pc icin
O zaman flutter. Flutter aslında development environment ama yine de yapabilirsin flutter ile onun dışında react ve xamarin ile de yapabilirsin istediklerini.

Bana kalırsa ilk önce pythonu tamamen kavra sonra başka bir dile geç. 10 dil bilmekle seni işe almayacaklar. 1-2 dili tam bil seni işe alma oranları daha yüksek olacaktır. Yani demek istediğim şu sen fazla dilin temelini bilip her dilin tutorialını izleyip proje yapamıyorsan o dili bilmiyorsundur. Bir dili bildiğini söylemen için o dilde en azından 10-15 farklı proje yapabilmelisin bana kalırsa. Tam olarak bir dili bilmen imkansız aslında. Bir dili tam olarak asla bilemezsin. Ne kadar iyi bir yazılımcı da olsan her zaman bir yerde takılırsın birine sorma ihtiyacı duyarsın. Ben kendim şuan R öğreniyorum ve gerekince soruyorum insanlardan ve ya yapay zekadan.

Hiç bir uygulamanın üzerinde yazmaz hangi dil ile geliştirildiği. Hem onu, hem bunu da öyle mümkün değil. Yoğun emek ister her işi bitirebilmek. Genel programlama öğren, sonra ne yaparsan yap. Genelde ne yapabilirsen onu yaparsın. Ne istediğin hayal kalır.

Zaten Python öğreniyorsan, başka önerilere de ihtiyacın yok. Zaten seçmişsin bir şey.

Uygulama gelistiricisi olmak istiyorum ve su an pyhton ogreniyorum sizce uygulama gelistirmek icin pythondan sonra gerekli olan hangi dilleri ogrenmem lazım?
Ben ilk C++ öğrenmiştim ilk python öğrenmediğime pişman olmuştum eğer uygulama geliştirmek istiyorsan pythondan sonra c++ a geçebilirsin rahat edersin C bile olabilir

Reis HTML yazılım dili değil o yüzden söylemedim yoksa başta HTML öğrenileceğini herkes bilir.

Reis HTML yazılım dili değil o yüzden söylemedim yoksa başta HTML öğrenileceğini herkes bilir.

Neden başta HTML öğreniliyormuş. Sonuçta arkadaş web geliştirme yapmayacaksa ya da electron kullanımıyıcaksa öğrenmesi anlamsız.Html'nin bir programlama dili olup olmaması öğreip öğrenmemesi ile ilişkili değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı