Kodlama için bilgisayar tavsiyesi

Ekran kartı temel kodlama için şart değil ama oyun kodlama veya makine öğrenmesi gibi dersler için NVIDIA ekran kartı gerekiyor. Eğer aynı şehirde okuyacaksan masaüstü bilgisayar olduğundan o kadar şart değil tabii ki. O zaman 4 çekirdekli 8 GB RAM'li bir ofis bilgisayarı bile işini görür. Bu şekilde olur diyorsan bakayım 10-15k arası bulunabilir.

Aynı şehirde okuyacağım. O yüzden bende "ekran kartı olması şart mı" diye sormuştum. Dediğiniz gibi erkan kartlı laptoplar 25k civarı başlıyor. Ekran kartsız bir sistem sadece kodlama için düşünüyordum şu an oyun tasarlamak gibi bir hedefim olmasa da ileride fikrim değişirse oyun tasarlamak istersem kendi masaüstümden ilerlerim diye düşünmüştüm ama diğer alanlarında da ekran kartı şart diyorsanız mecbur ona göre bütçe ayarlamam lazım. Tabii belirttiğim gibi uzun ömürlü hatta sağlam bataryalı olursa daha güzel olacak bir sistem lazım. Ekran kartsız sistem işimi görmez mi görür diyorsanız nasıl bir şey önerirsiniz atıyorum minimum 8 RAM, şu nesil işlemci, şu çekirdek gibi ya da direk link atar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.

Aynı şehirde okuyacağım. O yüzden bende "ekran kartı olması şart mı" diye sormuştum. Dediğiniz gibi erkan kartlı laptoplar 25k civarı başlıyor. Ekran kartsız bir sistem sadece kodlama için düşünüyordum şu an oyun tasarlamak gibi bir hedefim olmasa da ileride fikrim değişirse oyun tasarlamak istersem kendi masaüstümden ilerlerim diye düşünmüştüm ama diğer alanlarında da ekran kartı şart diyorsanız mecbur ona göre bütçe ayarlamam lazım. Tabii belirttiğim gibi uzun ömürlü hatta sağlam bataryalı olursa daha güzel olacak bir sistem lazım. Ekran kartsız sistem işimi görmez mi görür diyorsanız nasıl bir şey önerirsiniz atıyorum minimum 8 RAM, şu nesil işlemci, şu çekirdek gibi ya da direk link atar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemcisi: 13420H > 12450H > 1344U bu işlemcili laptoplarından birini tercih edebilirsin güç olarak da sıraladım ama aralarında aşırı bir fark da yok H olanlar bir tık daha güçlü, U olan çok daha az güç çekiyor yani daha az ısınıp daha iyi pil performansı veriyor.

Ram: En az 16 GB olmalı, 8 GB da iş görür ama birden fazla uygulama açıldığında yetersiz gelecektir, tabi 8 GB alıp sonradan da yükseltebilirsin.

SSD: En az 512 GB

Ekran kartına ihtiyaç duyacağınız şeyler bellidir zaten, yapay zeka, makine öğrenmesi, oyun programlama , modelleme ve animasyon ile alakalı şeyler onun dışında kodlamayı 15 yıllık bilgisayarda da yaparsınız sadece yavaş derlenir.

(Yada istersen direk ekran kartlı bir laptop da önerebilirim, 10-15k fazladan verirsiniz ama kafanız rahat olur.)

Son düzenleme:

Hocam bütçeniz nedir?

İşlemcisi: 13420H > 12450H > 1344u bu işlemcili laptoplarından birini tercih edebilirsin güç olarak da sıraladım ama aralarında aşırı bir fark da yok h olanlar bir tık daha güçlü, u olan çok daha az güç çekiyor yani daha az ısınıp daha iyi pil performansı veriyor.

RAM: En az 16 GB olmalı, 8 GB da iş görür ama birden fazla uygulama açıldığında yetersiz gelecektir, tabii 8 GB alıp sonradan da yükseltebilirsin.

SSD: En az 512 GB.

Ekran kartına ihtiyaç duyacağınız şeyler bellidir zaten, yapay zeka, makine öğrenmesi, oyun programlama, modelleme ve animasyon ile alakalı şeyler onun dışında kodlamayı 15 yıllık bilgisayarda da yaparsınız sadece yavaş derlenir.

(Ya da istersen direk ekran kartlı bir laptop da önerebilirim, 10-15k fazladan verirsiniz ama kafanız rahat olur.)

Çok teşekkür ederim. Ekran kartlı en f/p diyebileceğiniz hangileri olur öyle uçuk fiyat olmadan. Bu önerdiklerinizde hoşuma gitti.

Hocam bütçeniz nedir?

Net bir bütçe yok bilgisayarı babam alacak ona aşırı yük olmasını istemiyorum ama beni 4+ yılda idare etse güzel olur o yüzden biraz böyle garanti bilgisayar istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı