Kodlama için 20.000 TL laptop önerisi

Bütçe
20.000
Evet katılıyorum dediğinize ancak sonuç olarak bir bilgisayarda sadece kodlama yapacağız diye bir şey yok. Günlük işlemler için ileride bir problem çıkartabilir mi ?
Günlük işler ve kodlama için fazlasıyla yeter.
Bütçen artarsa BÖYLE bir ürüne de bakabilirsin. Küçük ve taşınabilir olmasına rağmen harici ekran kartı da var. İşlemcisi de en güçlü mobil işlemcilerden birisi.

Arkadaşım yukarıdaki arkadaşlar biraz saçmalamış galiba. Çünkü sen bu sistem de bolca Chrome sekmesi açacaksın. IDE kullanacaksan da hızlı bir bilgisayara ihtiyacın var. Bence direkt olarak Mac alın üzmez. Mac'i 16 GB RAM alırsan uzun vadede yararına olur. Ama Mac için 8 GB da bir süre yeter diye düşünüyorum. Son bir aydır imzada'ki sistemi 8 GB kullanıyordum Windows'da bile yetiyorsa Mac'de her türlü yeter. Bende yazılım ile ilgileniyorum eğer şimdi laptop alırsam Mac alırım çünkü stabilitesi aşırı iyi.

Evet katılıyorum dediğinize ancak sonuç olarak bir bilgisayarda sadece kodlama yapacağız diye bir şey yok. Günlük işlemler için ileride bir problem çıkartabilir mi ?
Güzel bir Laptop hem kodlama hemde Oyun anlamında sizi fazlası ile tatmin eder. İlla Macbook almaya gerek yok.

Direkt M1 Air alın geçin derim.
Neden ki?

Günlük işler ve kodlama için fazlasıyla yeter.
Bütçen artarsa BÖYLE bir ürüne de bakabilirsin. Küçük ve taşınabilir olmasına rağmen harici ekran kartı da var. İşlemcisi de en güçlü mobil işlemcilerden birisi.

Aslında bende böyle bir şey önermek istiyordum ama şarjı Mac kadar dayanmıyor birçoğunun yüksek enerji tüketiminden dolayı. Oyun oynanmayacak ise Mac alması daha mantıklı. Stabil, hızlı, uzun ömürlü (hem şarj hem de genel) "şahsi fikrim".

birçoğunun yüksek enerji tüketiminden dolayı. Oyun oynanmayacak ise Mac alması daha mantıklı. Stabil, hızlı, uzun ömürlü (hem şarj hem de genel) "şahsi fikrim".
Size bu konuda katılmıyorum İntel İris Grafikleri veya Ryzen grafik birimleri ile ekran kartları Pil modundayken arkada çalılmıyor ve işlemciler güç tasarufuna alınınca gayet iyi ve uzun vadeli dayanıyor bir 10 saat kadar. Benim Laptop'ım normalde 5 saat 15 dakika dayanıyor ancak güç tasarufu modunu aktif edince 7-8.30 saat arası dayanabiliyor. Ve bu süre uzuyor.

Aslında bende böyle bir şey önermek istiyordum ama şarjı Mac kadar dayanmıyor birçoğunun yüksek enerji tüketiminden dolayı. Oyun oynanmayacak ise Mac alması daha mantıklı. Stabil, hızlı, uzun ömürlü (hem şarj hem de genel) "şahsi fikrim".

Evet ben de Mac öneriyorum zaten. Harici ekran kartı demek extra güç tüketimi demek ama muhtemelen TDP'si kısılmış RTX 3050 vardır. Olur da ileride 3D modelleme vs yapacağım derse ya da oyun oynayacağım derse harici ekran kartı da iyi olabilir. Arkadaş ihtiyacına göre karar verecek işte.

Size bu konuda katılmıyorum Intel İris Grafikleri veya Ryzen grafik birimleri ile ekran kartları Pil modundayken arkada çalılmıyor ve işlemciler güç tasarufuna alınınca gayet iyi ve uzun vadeli dayanıyor bir 10 saat kadar.

Bataryada performans kaybı oluyor.
Sizin önerdiğiniz hem boyut hem de ağırlık olarak M1 Air'den kötü.

Konu sahibi Pure performans istemiyor, portatif ve uzun batarya ömrü istiyor.

Evet ben de Mac öneriyorum zaten. Harici ekran kartı demek extra güç tüketimi demek ama muhtemelen TDP'si kısılmış RTX 3050 vardır. Olur da ileride 3D modelleme vs yapacağım derse ya da oyun oynayacağım derse harici ekran kartı da iyi olabilir. Arkadaş ihtiyacına göre karar verecek işte.
Yine dediğiniz mantıksız batarya modunda 3050 Tİ boşta 0 W güç harcıyor çalışmıyor. İntel irix graphics hallediyor.

Size bu konuda katılmıyorum İntel İris Grafikleri veya Ryzen grafik birimleri ile ekran kartları Pil modundayken arkada çalılmıyor ve işlemciler güç tasarufuna alınınca gayet iyi ve uzun vadeli dayanıyor bir 10 saat kadar. Benim Laptop'ım normalde 5 saat 15 dakika dayanıyor ancak güç tasarufu modunu aktif edince 7-8.30 saat arası dayanabiliyor. Ve bu süre uzuyor.
O kadar dayanıyor ise sorun yok benim bildiğim 4.30-5 saat arası gidiyor.

Bütçenin biraz üstü ama yanında hediye gelen tablet 2000TL ediyor. Onu elden çıkarmanız durumunda sıkıntı olmaz. Uğraşmam derseniz o ayrı mesele :D

Başka bir arkadaş yukarda vivobook önermiş onu şimdi gördüm. Ben şahsen 14 inç sevmiyorum/kullanamıyorum ama sizin için sıkıntı değilse o da güzel bir model.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı