Laynox
Centipat
Daha fazla
Ekran kartı temel kodlama için şart değil ama oyun kodlama veya makine öğrenmesi gibi dersler için NVIDIA ekran kartı gerekiyor. Eğer aynı şehirde okuyacaksan masaüstü bilgisayar olduğundan o kadar şart değil tabii ki. O zaman 4 çekirdekli 8 GB RAM'li bir ofis bilgisayarı bile işini görür. Bu şekilde olur diyorsan bakayım 10-15k arası bulunabilir.
Aynı şehirde okuyacağım. O yüzden bende "ekran kartı olması şart mı" diye sormuştum. Dediğiniz gibi erkan kartlı laptoplar 25k civarı başlıyor. Ekran kartsız bir sistem sadece kodlama için düşünüyordum şu an oyun tasarlamak gibi bir hedefim olmasa da ileride fikrim değişirse oyun tasarlamak istersem kendi masaüstümden ilerlerim diye düşünmüştüm ama diğer alanlarında da ekran kartı şart diyorsanız mecbur ona göre bütçe ayarlamam lazım. Tabii belirttiğim gibi uzun ömürlü hatta sağlam bataryalı olursa daha güzel olacak bir sistem lazım. Ekran kartsız sistem işimi görmez mi görür diyorsanız nasıl bir şey önerirsiniz atıyorum minimum 8 RAM, şu nesil işlemci, şu çekirdek gibi ya da direk link atar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.