Python Kodlama nasıl öğrenilir?

furkan00677

Hectopat
Katılım
10 Nisan 2020
Mesajlar
127
Merhaba. BTK Akademi'de kurs aldım ve Python dilinden başlayacağım.
Nasıl öğrenebilirim? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Öğretmen kod yazarken ben de aynılarını yapmalı mıyım? Teşekkürler.
 
Matematik ve ingilizce, üstüne algoritma öğrendikten sonra uygulamalı olarak öğrenmen yeterli. Sonrası için hayırlısı olsun.
 
Ben python'u eskiden metin2'de server files yapmayı denerken öğrenmiştim. Php'yi de oyuna site yapabilmek için öğrenmiştim :D Bir amaçla başlayınca çok daha kolay öğreniyorsun :D
 
Hoca kod yazarken aynılarını yazabilirsin ama neden öyle yazıldığını anlamaya çalışın. Farklı farklı kaynaklardan Python çalışabilirsiniz. Proje geliştirerek bir dili öğrenmek çok faydalı. Sürekli proje üzerinde hatalar yaparak yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Arkadaşların dediği gibi illa öncelikle matematik ve İngilizce sonra kodlama gibi bir saçmalık söz konusu değil. Hepsi bir arada götürülebilir ve götürülmesi gerekmekte. Arkadaşların dediği "matematik" konusunu Python ile algoritma soruları çözerek halledebilirsin. Algoritma çözme yeteneğini geliştirmek, bir geliştirici için elzem bir durum. Arkadaşların "İngilizce" demesi korkutmasın. Rust, Elixir, erlang gibi gibi diller kullanmadığınız sürece başlangıç ve orta seviye için bol bol Türkçe kaynak internette mevcut. Özellikle en fazla kaynağın bulunduğu dil Python denilebilir. Belirli bir seviyeye kadar Türkçe kaynaklar ile gelebilirsiniz daha sonrasında İngilizce kaynaklara ihtiyaç duyacaksınız. Bu seviyeye gelene kadar ingilizcenizi geliştirebilirseniz süper olur ama geliştiremezseniz de 2023 yılındayız. İngilizce kaynakları Türkçe anlaşılır bir biçime getirmek çok zor olmamalı. Ancak bu alanda gerçekten iyi bir konuma gelmek istiyorsanız İngilizcenizi geliştirmek zorundasınız fakat kodlama öğrenmeye başlayabilmek için ingilizceye ihtiyacınız yok.
Eğer Python'da biraz ilerledikten sonra dili sevmezseniz başka bir dile kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. Hangi dili kullanacağınız da geliştirmek istediğiniz projelere bağlı (Web, Mobile, Desktop, AI gibi gibi).
Ve çok çalışmayı unutmayın. 🙂
 
İnternetten sadece video izleyerek programlama öğrenilmez. Kursun gösterdikleri haricinde ekstra kaynaklardan araştırma yapmalısın ve her daim hata almaya, insanların basitçe yaptığını söylediği şeylere saatlerini harcamaya hazır olmalısın. İngilizce ve algoritma öğrenmelisin.

Türkçe kaynakların bir çoğu eski ve verimsiz. İngilizce öğrenmeye mecbursun.
 
Ben Python'u eskiden Metin2'de server files yapmayı denerken öğrenmiştim. PHP'yi de oyuna site yapabilmek için öğrenmiştim :D bir amaçla başlayınca çok daha kolay öğreniyorsun :D

Bu fikir çok hoşuma gitti hangi kaynakları kullandınız hocam.

Hoca kod yazarken aynılarını yazabilirsin ama neden öyle yazıldığını anlamaya çalışın. Farklı farklı kaynaklardan Python çalışabilirsiniz. Proje geliştirerek bir dili öğrenmek çok faydalı. Sürekli proje üzerinde hatalar yaparak yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Arkadaşların dediği gibi illa öncelikle matematik ve İngilizce sonra kodlama gibi bir saçmalık söz konusu değil. Hepsi bir arada götürülebilir ve götürülmesi gerekmekte. Arkadaşların dediği "matematik" konusunu Python ile algoritma soruları çözerek halledebilirsin. Algoritma çözme yeteneğini geliştirmek, bir geliştirici için elzem bir durum. Arkadaşların "İngilizce" demesi korkutmasın. Rust, Elixir, erlang gibi gibi diller kullanmadığınız sürece başlangıç ve orta seviye için bol bol Türkçe kaynak internette mevcut. Özellikle en fazla kaynağın bulunduğu dil Python denilebilir. Belirli bir seviyeye kadar Türkçe kaynaklar ile gelebilirsiniz daha sonrasında İngilizce kaynaklara ihtiyaç duyacaksınız. Bu seviyeye gelene kadar ingilizcenizi geliştirebilirseniz süper olur ama geliştiremezseniz de 2023 yılındayız. İngilizce kaynakları Türkçe anlaşılır bir biçime getirmek çok zor olmamalı. Ancak bu alanda gerçekten iyi bir konuma gelmek istiyorsanız ingilizcenizi geliştirmek zorundasınız fakat kodlama öğrenmeye başlayabilmek için ingilizceye ihtiyacınız yok.
Eğer Python'da biraz ilerledikten sonra dili sevmezseniz başka bir dile kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. Hangi dili kullanacağınız da geliştirmek istediğiniz projelere bağlı (web, Mobile, desktop, AI gibi gibi).
Ve çok çalışmayı unutmayın. 🙂

Çok sağ ol hocam yolunuz açık olsun.
 
Bu fikir çok hoşuma gitti hangi kaynakları kullandınız hocam.
Hocam hiç hatırlamıyorum ama bunun için belirli forum siteleri var sadece metin2 oyununa web sitesi geliştirmek, panel geliştirmek, oyun içerisine C++, Python ile sistem(offlineshop, remote market, auto attack, efsunbot vb.) geliştirmek için konular açılıyor. Oralardaki tartışmalar, paylaşılan kaynak kodları ve bunları nasıl uygulayacağımız, nasıl derleyip oyunu nasıl çalıştıracağımız, çıkan hatalar ve çözümleri gibi şeyler yazılıma atılmamı sağladı 😄

Açıkçası bir amaç edinip öyle öğrenmeye başlayınca daha iyi öğreniyorsunuz.

Mesela kendinize özel bir site oluşturup bu siteyi blog sitesi yapmak istiyorsunuzdur;
Öncelikle alan adı(xxx.com vb.) nasıl alınır?
hosting(sunucu) nedir ve alan adını nasıl bağlayıp site yayımlanır?
alan adını sunucuya bağlayıp siteyi yayımlamaya başladıktan sonra bu sitede yayımlanacak sitenin içerisindeki kod dosyalarını nasıl oluşturup yüklerim?
hosting sunucum windows veya linux, bu işletim sistemlerinde site yayımlıyorum ama hangi yazılım dilini tercih etmeliyim?
tercih ettiğim yazılım dili ile blog sitesi nasıl yaparım?
blog sitemi kodladım, içerisindeki kullanıcıların kayıtlarını, giriş işlemlerinı, blog makalelerini depolamak için hangi veritabanı sistemini öğrenmeliyim?
veritabanı sistemi öğrendim, bu veritabanı sistemini nasıl düzenler ve yazdığım koda uygun hale getiriririm?

gibi bir araştırma zinciri oluşuyor.
Bu araştırma zinciri sayesinde kendinizi hem sunucu yönetimi, alan adı yönetimi, işletim sistemleri ve çalıştırılabileceği yazılım dilleri, veritabanı sistemleri gibi bilgileri öğrenmiş oluyorsunuz. Böyle böyle gelişip gidiyorsunuz.

Aklınıza bir amaç getirin ve bu amaç için araştırmaya başlayın. Çoğu kişinin sorduğu "Hangi dili öğrenmeliyim?" sorusuna bu amaç karar verecektir.

Mesela siz python'da karar kılmışsınız, örneğin blog sitesi yapmak isteyen bir python geliştiricisi öncelikle;
python bildiği için Django framework'ünü öğrenir.
Bu framework içerisinde view oluşturma, model oluşturma derken dediğim araştırma zincirinin kendinize göre olanını yapar ve ilerlersiniz. hem framework öğrenmiş olursunuz hem de python'da gelişmiş olursunuz.

Şimdiden hayırlı kodlamalar :)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı