Kodlama nasıl öğrenilir ?

c#, kodlama öğrenmek için çok ideal ve kolay. sonrasında nesne yönelimli programlama mantığını öğrendin mi istersen java veya python öğren çünkü syntax birbirine benziyor. Udemy tavsiye etmem az az ama bir sürü para çöpe gidiyor, ben şişli de infotech academy yazılım uzmanlığı kursuna başladım ve iyi gidiyor.

Hocam neden Türkçe diline sahip olanı önermiyorsunuz?
İlk olarak terminolojiyi doğal olarak öğrenirsin. Bölümün sonunda kelime ezberlermiş gibi uğraşmazsın.
Ayrıca nasıl başlarsan öyle gider. İleride yabancı bir firmaya başvurduğunda mülakatlarda sıkıntı yaşamazsın. 1000 sayfalık C'yi yanına C++ ekleyerek 657 sayfa yapmışlar🤔. Bazı uyarı, açıklama ve problemlerden kesmişler. Hadi bunları bir şekilde tolare ettin diyelim. En kötü kısmı bazı sorularda çevirirken anlatım bozukluğu yapmışlar. Arkadaşın kitabında bir soruyu çözdük. Kodu yazdık sonra internetteki cevaplarla karşılaştırıyım dedim. Detaylar farklı. Gittim ingilizcesini buldum. Adamlar mis gibi açıklamış. Türkçesi sorunun facia. Tabi bunlar 6. basımdaydı yenisi çıktı mı? Düzeldi mi bilmiyorum.

Merhaba dostum. Bu yazdıklarım tamamen benim fikrimdir ve yap demiyorum. Sadece yardıma ihtiyacın varsa yazıyorum. Kod öğrenmek için yaş sınırı yoktur. İster 50 yaşında ol ister 100 yaşında ol. Kod öğrenmek için farklı web sitelerini gezebilirsin. Ve ya forumlarda bunları paylaşabilirsin. Web site önerilerim şunlar: Youtube'da "Kodlama Dersler" ve ya "Kodlama Nasıl Öğrenilir" yazarsan çok fazla sonuç bulabilirsin. Ve ya daha profösyönel bir kodlama dili öğrenmek istiyorsan sana Udemy'yi tavsiye ederim. İçinde milyonlarca sonuç bulabilirsin. Son olarak kitap okuyabilirsin. İnsanlar kodlama ile alakalı kitaplar yazıyorlar ve yazanlar üniversite mezunları ya da güzel bir işte çalışanlar oluyor. Önerilerim bu kadar. Umarım bilgili bulmuşsundur. Sana iyi çalışmalar diliyorum. =)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı