Kodlama öğrenmeye hangi dil ile başlanmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
C++ ile başlamayı düşünüyorum ama önerilere açığım.
Üstteki yetkili abinin dediği gibi istediğin herhangi bir dilden de işlevlere göre farklı diller de bulunabiliyor. Mesela frontend web yapmak istiyorsan html/css ile başlayıp sonra javascript gidebilirsin. Mobil oyun geliştirmede c# ve java çok popüler, masaüstü oyunda da c++ çok popüler.

Phyton başlamıştım ordan öğrendim ama Phyton bıraktım çünkü diğer diller kadar kullanım alanı yok.
Siz böyle yaptıysanız diğer dillerde de aynısını yapıcaksınız bir dili öğrenmeye başladıysanız en azından syntaxını adınız soyadınız gibi öğrenin sonra diğer dillere geçersiniz syntaxta yeterli değil ama en azından bunu öğrenin artı olarak Python en geniş kapsamlı dillerden birtanesi robotik kodlamadan gömülü sistemlere akabinde oyun kodlamasına kadar herşey var Python'da.Tabi bildiğim kadarıyla Web kodlama yok ama script vb kodlama var.

Siz böyle yaptıysanız diğer dillerde de aynısını yapacaksınız bir dili öğrenmeye başladıysanız en azından syntaxını adınız soyadınız gibi öğrenin sonra diğer dillere geçersiniz syntaxta yeterli değil ama en azından bunu öğrenin artı olarak Python geniş kapsamlı dillerden birtanesi robotik kodlamadan gömülü sistemlere akabinde oyun kodlamasına kadar her şey var Python'da. Tabi bildiğim kadarıyla Web kodlama yok ama script vb kodlama var.

Ben daha çok oyun ve uygulama bazlı bir dil öğrenmek istediğim için bıraktım yoksa Python işlevsel bir dil ama uygulama ve oyuna gelince öyle sayılmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı