Kodlama öğrenmeye hangi dil ile başlanmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pc ama şunu unutmayınız öyle şak diyince hemen gelmiycek bir miktar daha doğrusu baya bir miktar ilerlemeniz gerekiyor :).Umarım istediğinize ulaşırsınız iyi forumlar dilerim.

Yazılımcı olacağım diyorsan Python falan hiç bulaşma zaten herkes Python veya C# biliyor olacak 1 milyon yazılımcı projesi cart curt derken piyasada birçok kişi Python biliyorum diye gezecek. Pythoncu enflasyonu diyebiliriz buna.

Direktman C başla bu dil ne olursa olsun ölmeyecek C dediğin zaten 1972'den beri kullandığın bütün kernellerin, firmware'lerin, mikrokontrolcü kodlamanın, bilimsel hesapların yapıldığı dil. Dünyanın sonuna kadar birilerinin firmware yazmak zorunda olduğunu düşünürsen C'nin "ölmeyeceğini" anlayabilirsin. Düşük seviyeli bir dil, C'nin hayranıyım. C iyidir.

Tabi ben kendi ilgi alanlarıma yönelik olarak C'de ilerliyorum. Tersine mühendislik veya oyunlar için hile geliştirme gibi konularla ilgileniyorum. Bilgisayarın nasıl çalıştığını da merak ederim. Sen web sitesi yapmak istiyorsan neden C öğrenesin ki? Belki de oyun yapmak istiyorsundur, Pygame ile oyun yapmak için manual bellek yönetimi bilmene gerek yok. İlgi alanına göre seç işte.

Not: C/C++ eski yaa kötü bunlar diyip herkese python dayatan tayfa C'ci tayfa. Bi kendileri kalacak hani.

Yazılımcı olacağım diyorsan Python falan hiç bulaşma zaten herkes Python veya C# biliyor olacak 1 milyon yazılımcı projesi cart curt derken piyasada birçok kişi Python biliyorum diye gezecek. Pythoncu enflasyonu diyebiliriz buna.

Direktman C başla bu dil ne olursa olsun ölmeyecek C dediğin zaten 1972'den beri kullandığın bütün kernellerin, Firmware'lerin, mikrokontrolcü kodlamanın, bilimsel hesapların yapıldığı dil. Dünyanın sonuna kadar birilerinin Firmware yazmak zorunda olduğunu düşünürsen C'nin "ölmeyeceğini" anlayabilirsin. Düşük seviyeli bir dil, C'nin hayranıyım. C iyidir.

Tabi ben kendi ilgi alanlarıma yönelik olarak C'de ilerliyorum. Tersine mühendislik veya oyunlar için hile geliştirme gibi konularla ilgileniyorum. Bilgisayarın nasıl çalıştığını da merak ederim. Sen web sitesi yapmak istiyorsan neden C öğrenesin ki? Belki de oyun yapmak istiyorsundur, pygame ile oyun yapmak için manual bellek yönetimi bilmene gerek yok. İlgi alanına göre seç işte.

Not: C/C++ eski yaa kötü bunlar deyip herkese Python dayatan tayfa C'ci tayfa. Bir kendileri kalacak hani.

Hocam o gezenlerin çoğu sadece gezecek hiçbir şey bilmiycek merak etmeyin arkadaş Python veya C# öğrenirse bunun ekmeğini yeterince yecek :).

O biliyorum diyen arkadaşlar sadece bir hevesle 2-3 konu izleyip(burda kimseye bir laf söylemiyorum) ben çok iyiyim diyen arkadaşlar onlarda zaten ilerleme kaydetmedikleri için bir süreden sonra kısıtlı kalacaklar o yüzden bunun için boşuna hiç kimsenin hevesini kırmaya gerek yok birçok dil öğrensin zararı olmaz faydası olur ama birçok dilide öğrenirken detaylı öğrenmesi güzel olur sonrası kütüphaneler falan falan öğrenirken de Udemy, BTK akademi gibi yerlerden öğrenmesi onun için daha faydalı olur çünkü bu yerlerde kişiye sertifika veriliyor ve iş başvurularında sertifikaya bakıyorlar tabii arkadaş hobi olarak yapmıycaksa eğer elinde sertifika olmazsa istediği kadar dil bilsin boş teneke olarak sayılıyor üzücü ama bu bir gerçek sadece biliyorum demekle yetinmiyor firmalar birçoğu sertifikan nerede diyor. İyi forumlar dilerim :)

Hocam o gezenlerin çoğu sadece gezecek hiçbir şey bilmiycek merak etmeyin arkadaş Python veya C# öğrenirse bunun ekmeğini yeterince yecek :).

O biliyorum diyen arkadaşlar sadece bir hevesle 2-3 konu izleyip(burda kimseye bir laf söylemiyorum) ben çok iyiyim diyen arkadaşlar onlarda zaten ilerleme kaydetmedikleri için bir süreden sonra kısıtlı kalacaklar o yüzden bunun için boşuna hiç kimsenin hevesini kırmaya gerek yok birçok dil öğrensin zararı olmaz faydası olur ama birçok dilide öğrenirken detaylı öğrenmesi güzel olur sonrası kütüphaneler falan falan öğrenirken de Udemy, BTK akademi gibi yerlerden öğrenmesi onun için daha faydalı olur çünkü bu yerlerde kişiye sertifika veriliyor ve iş başvurularında sertifikaya bakıyorlar tabii arkadaş hobi olarak yapmıycaksa eğer elinde sertifika olmazsa istediği kadar dil bilsin boş teneke olarak sayılıyor üzücü ama bu bir gerçek sadece biliyorum demekle yetinmiyor firmalar birçoğu sertifikan nerede diyor. İyi forumlar dilerim :)
Udemy sertifikasının bir geçerliliği var mı? Bana pek var gibi gelmiyor çünkü kalitesiz dersler var hiçbir şey öğrenmeden çıkabiliyorsunuz :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Html, css derslerine bakabilirsin.

Herhangi bir dil sec, ilerle. Zaman kaybi hangi dil diye sormak. Ne zaman sectigin dil ihtiyaclarini karsilamaz, hangi dilin ihtiyacini karsilayacagini anlamis/biliyor olursun gecersin.

Algoritma ile başlayıp sonrasında Python veya C# ile devam edebilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı