Kodlama/Programlama için program önerisi

Hocam işte sorunum tam olarak bu noktada başlıyor. Bilgisayarım o kadar kötü ki vs code bile kaldırmıyor. Ekran kartı ve driver ile ilgili hatalar veriyor, ekran sürekli gidip geliyor veya takılı kalıyor.

O biraz bana donanımsal hatalarmış gibi geldi. Hiç Linux dağıtımlarından birini denediniz mi? Bence hafif bir Linux dağıtımı çok verimli olabilir.

Ekran kartı ile durumun ne alakası var çözemedim. Ekran gidip geliyorsa falan o zaman sisteminizde başka bir sorun vardır.

Şu anki bilgisayarımı kullanmaya başlamadan önceki eski bozulan bilgisayarımın özellikleri çok düşüktü, zamanında ben de kullanıyordum pek sıkıntı yaşamamıştım.
Driver ile DDU veya BIOS filan güncellesem sizce bu konuda bir çözüme ulaşır mıyım?
O biraz bana donanımsal hatalarmış gibi geldi. Hiç Linux dağıtımlarından birini denediniz mi? Bence hafif bir Linux dağıtımı çok verimli olabilir.
Linux dağıtımı nasıl alırım ki?

Bence ortada yazılımsal ya da donanımsal bir hata var. İsterseniz DDU ile eski sürücünüzü kaldırıp en azından WHQL bir sürücü kurmayı deneyebilirsiniz. Buna rağmen sorun çözülmezse bizi etiketleyip bir konu açabilirsiniz. Ek olarak Linux dağıtımları açık kaynaklıdır yani anlayacağınız dilde konuşmak gerekirse tamamen bedavadır. Ek olarak çok kaliteli dağıtımlar da mevcuttur. Bunlar hakkında bilgi edinmek için isterseniz ayrı bir konu açabilirsiniz.

Ekran kartı ile durumun ne alakası var çözemedim. Ekran gidip geliyorsa falan o zaman sisteminizde başka bir sorun vardır.

Şu anki bilgisayarımı kullanmaya başlamadan önceki eski bozulan bilgisayarımın özellikleri çok düşüktü, zamanında ben de kullanıyordum pek sıkıntı yaşamamıştım.
Hocam programı tekrar açmayı denedim ve verdiği hata "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu." tarzı bir şeydi.

Arkadaşlar kodlama ve programlama için sistem gereksinimi düşük olan bir platform istiyorum. Sistem özelliklerini olduğu gibi yazıyorum:
Acer Aspire 5810T.
Windows 7 Ultimate 64 Bit.
Insyde H2O version v2. 31.
Genuine Intel(r) CPU U4100 1. 30 GHz.
3072 MB RAM.
60Hz 32 Bit Mobile Intel(r) 4 series Express chipset family 1309 MB.

Bu sisteme uygun program önerileriniz nelerdir?
Visual Studio Code işini görür. Olmadı Atom var ona bakabilirsin ama performans açısından VS Code kendini çok geliştirdi.

Arkadaşlar kodlama ve programlama için sistem gereksinimi düşük olan bir platform istiyorum. Sistem özelliklerini olduğu gibi yazıyorum:
Acer Aspire 5810t.
Windows 7 Ultimate 64 Bit.
Insyde h2o version v2. 31.
Genuine Intel(R) CPU U4100 1. 30 GHz.
3072 MB RAM.
60Hz 32 Bit Mobile Intel(R) 4 series Express chipset family 1309 MB.

Bu sisteme uygun program önerileriniz nelerdir?

Hocam benim PC'de böyledi. Ama yardımıma SharpDevelop yetişti. Kendisi C# form destekleyen bir IDE'dir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı