Kodlama projesi nasıl bulunur?

Ayla9080

Hectopat
Biz nasıl kendimizi gelistirebiliriz? Bazi dilleri ogrendik diyelim bunu nasıl ilerleteceğiz? Projelere, calismalara nasıl katilacağız? Sonucta kimse ogrendin gel proje yap demiyor.

Daha cok basindayim Java ve Python.
Java'da ilerisi için proje yapmak için Springboot ve JPA kullanabilirsin hocam. Web sitesi için backend yazarsın.

Bu oynatma listesi yardımcı olur;

Video'daki herbir şeyi araştıra araştıra öğrenirsen çok faydalı olur senin için. Ayrıca güncel Springboot kullanımı.

Ben hangi alana yonelecegime bile karar veremedim. Sizce buna nasıl karar verebilirim? Web tasarima mi yonelsem, siber guvenlige mi, oyun mu gelistirsem?
Siber güvenlik bilmiyorum ama Java'da backend yazacaksan mesela verilerin güvenliğini ve backende erişimin güvenliğini sağlaman lazım. Basic Authentication gibi falan.

Oyun geliştirme için Java'nın LibGDX kütüphanesi yada C# ile Unity3D kullanarak oyun yapabilirsin. Java ile C# birçok noktada benzer yazım kurallarına sahip ve anlaşışması daha kolay olabiliyor C#'ın.

Siber güvenlik bilmiyorum ama Java'da backend yazacaksan mesela verilerin güvenliğini ve backende erişimin güvenliğini sağlaman lazım. Basic Authentication gibi falan.

Oyun geliştirme için Java'nın LibGDX kütüphanesi ya da C# ile Unity3D kullanarak oyun yapabilirsin. Java ile C# birçok noktada benzer yazım kurallarına sahip ve anlaşışması daha kolay olabiliyor C#'ın.

SIz bayağı bilgilisiniz su an da calisiyor musunuz? Gorsellikle alakali bir alan soyleyebilir misiniz? Resimli vs.

İlginizi çekene elbette, bu alanları araştırın ve ilginizi çekene yönelin.

Cok kararsiz kaldim inan.

SIz bayağı bilgilisiniz su an da calisiyor musunuz? Gorsellikle alakali bir alan soyleyebilir misiniz? Resimli vs.
Maalesef işim yoktur daha ve çok da bilgim yok öyle. Görsellikle alakalı oyun tasarımı ve front end web tasarımı var. Ben hazır bileşenler kullanıyorum şu siteden;

Buradaki bileşenleri ile web sitesi yapıyorum.

Oyun geliştirmek için de Unity3D için bir sürü hazır assest var. Güzel işler çıkarılabilir.
Örnek assest sitesi; Assets · Kenney

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı