Kodlama ve programlamaya nereden başlamalıyım?

Makaleler
4
Yer
Denizli
Selamlar, ileride bilgisayar mühendisliği + yazılım okumak istiyorum, şimdiden yavaş yavaş bu konuları öğrenmek istiyorum. Bilgisayar başında saatlerimi harcıyorum oyun oynayarak, film izleyerek, bunların yerine bu tarz işlerle uğraşmanın gelecekte bana daha çok yararlı olacağını düşündüğüm için böyle bir konu açtım. Hiç bir bilgim yok bu konuda ilk önce nereden başlamalıyım? Ne gibi yollar takip etmeliyim? Hangi kodlama dilini ilk önce öğrenmeliyim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Önce algoritma ve akış diyagramı ile başla genel mantığı kavra. Diyagramı çiz. Sonra C# ile devam etmeni öneririm. C# öğrenmesi kolay ve web, mobil, masaüstü uygulama ve oyun kodlayabileceğin bir platform.

Bence @RichWarrior 'un dediği gibi algoritmalarla falan başla ve temel mantığı kavra. Cidden çok yardımı dokunur. Ondan sonra ilk dilin Python veya C# olsun bu ikis kolay dillerdir ve cidden güzel dillerdir. C# ile uygulama oyun vs.. gibi şeyleri yapabilirsin. Python ile ise yapay zeka tarzı şeyler yapabilirsin. Python hakkında çokta fazla bilgi sahibi değilim fakat geleceği olan bir dildir. Biraz uzun oldu biliyorum fakat nereden başlayacağın birazda senin ne yapmak istediğinle alakalı.

Direk python felan demeyin arkadaşlar sanıyorum ki arkadaşın hiç temeli yok , temel programlama eğitimi için dev pascal programını öneririm, sadece temelini atmak içindir bu gerisini temelin oldugu için daha çabuk kavrayacagına inanıyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı