Kodlamada para var mı?

Java ve Python revaçta olan kodlama dilleri.
Böyle bir şey yok. Her firmanın, kuruluşun dil ihtiyacı farklıdır. Bir dil ile her şey yapılamaz, böyle revaçta falan diye de bir şey yok.

Bilginiz olmayan konularda yorum yapmazsanız; yanlış bilgi vermemiş olursunuz.

Bu işin kaymağını büyük yazılım şirketleri yiyor. Bireysel çalışanlar çok iyi derecede bilmeden kazanamıyor.

Arkadaşlar, ben şu anda 16 yaşındayım. Ailem boşanma yolunda, bir sürü üniversite okuyup işi olmayan insanlar var.

Onlarin issiz olmasinin sebebi okuduklari universitenin universite olmamasi. 2 tane Bogazici mezunu issiz bilgisayar muhendisi bulmaya calis.

Hali hazirda ev sahibi olmayi basarmis bir ailenin finansal gelecegi 16 yasindaki cocugun HTML ogrenmesine bagli olamaz. Adam gibi oturup universite sinavlarina calis, gelecegini en iyi o sekilde garanti altina alirsin.

Yetersiz matematik ve Ingilizce bilgisi ile gunde 3-4 saat yapacagin Python calismasinin sana katkisi neredeyse sifir. Yasitlarin turevler integraller ogrenirken sen konsola print yazdiracaksin.

Zamanin var, bunu kalifikasyonu belirsiz tiplerin youtube kanallarindan yazilim ogrenmekle degil, gelecegine yatirim yapmakla gecir. Kapan derslerine, git saglam okul kazan.

Onlarin issiz olmasinin sebebi okuduklari universitenin universite olmamasi. 2 tane Bogazici mezunu issiz bilgisayar muhendisi bulmaya calis.

Hali hazirda ev sahibi olmayi basarmis bir ailenin finansal gelecegi 16 yasindaki cocugun HTML ogrenmesine bagli olamaz. Adam gibi oturup universite sinavlarina calis, gelecegini en iyi o sekilde garanti altina alirsin.

Yetersiz matematik ve Ingilizce bilgisi ile gunde 3-4 saat yapacagin Python calismasinin sana katkisi neredeyse sifir. Yasitlarin turevler integraller ogrenirken sen konsola print yazdiracaksin.

Zamanin var, bunu kalifikasyonu belirsiz tiplerin youtube kanallarindan yazilim ogrenmekle degil, gelecegine yatirim yapmakla gecir. Kapan derslerine, git saglam okul kazan.
Yazılım öğrenmesi okuluna mani değil. İkisinide aynı anda yürütebilir. Ama dediğinizde haklısınız.

Yazılım öğrenmesi okuluna mani değil. İkisinide aynı anda yürütebilir. Ama dediğinizde haklısınız.

Hayir, gunde 3-4 saat zihinsel efor harcayacagin bir isten bahsediyorum. Her turlu engel olur.

Bence universite sinavlarina hazirlanan birisi zaten hicbir aktiviteye duzenli olarak gunde 3-4 saat zaman ayiramaz ama bunu tartismayacagim, sinav hazirlik surecine bakis acisi farkli olabilir herkesin.

Son düzenleme:
Hayir, gunde 3-4 saat zihinsel efor harcayacagin bir isten bahsediyorum. Her turlu engel olur.

Bence universite sinavlarina hazirlanan birisi zaten hiçbir aktiviteye duzenli olarak gunde 3-4 saat zaman ayiramaz ama bunu tartismayacagim, sinav hazirlik surecine bakis acisi farkli olabilir herkesin.

3-4 saat ayırmasına gerek var mı? Boş vakitlerinde belki ayırabilir ama programını bilmediğim için konuşmak istemiyorum.

Arkadaşlar, ben şu anda 16 yaşındayım. Ailem boşanma yolunda, bir sürü üniversite okuyup işi olmayan insanlar var. Düşündüm kendimi nasıl kurtarabilirim diye.
Aklıma yazılım geldi HTML'i az olsa da biliyorum daha yeni Python kursu aldım ama kafama takıldı.
Ben 18 yaşıma kadar programlamayı birçok dil öğrenmeyi sökerim diyorum ama kendimi ve ailemi geçindirebilir miyim? Yazılım dillerini öğrensem nerede işe gireceğim?
Sorularım bunlar:
Kendimi kurtarmak için eğlenerek öğrendiğim kodlama dillerini öğrenmeye devam etmeliyim?
Kendimi bu işe adayıp ciddi anlamda günde 3-4 saatimi ayırsam (ÖĞRENMEYE) kaç yaşında öğrenirim?
İşim olduğu zaman ne kadar para alırım?

Cidden şu aralar kafayı yemek üzereyim evi de satışa çıkaracağız bir şekilde kendimi ve ailemi kurtarmam gerek. Şu yaşımda şimdiden başlayabileceğim bir şey önerir misiniz? Soruları da yanıtlarsanız sevinirim.

Yazılımı bir sanat olarak düşünebilirsin, bir beden işi değildir genel olarak düşünmek/yaratıcılık gerekir tüm bu açıklamaları yapma sebebim fazla baskı ve stres insanın düşünme yapısına zarar verdiği için yazılımda verimi düşebilir. Bir çok büyük yazılım firmasının çalışanlarının saldım çayıra mevlam kayıra modunda takılmasının sebebi budur. Çok fazla stress altında ailemi geçindirmem lazım modunda saldırırsan bu ilerlemeni olumsuz yönde etkiler.

Para kazanma konusuna gelince okuyarak işsiz kalanlar olduğu gibi okulu devam ederken işe girip para kazanmaya başlayanlar hatta bu sebeple okulu iyice sallayanlar var. Çünkü kod yazmak için diplomanın pek etkisi yok yeterince iyi yazarsanız kimse(çoğu kişi diyelim) diploma kovalamaz. Fakat bu sektörde en önemli husus kendinizi iyi pazarlamaktır ve bu pazarlama işini ikcılara değil direk firmada çalışan yazılımcılara yapmanız gerekir. İkcılar sadece kağıt üstünde onlara verilen sisteme göre işe alır ama bir çalışan güzel kod yazdığınızı ispatlar/gösterir/kanıtlarsanız okul/diploma/deneyim gibi faktörleri görmezden gelip birden işe girebilirsiniz. Ama dediğim gibi bunun için iyi bir pazarlayıcı olmanız lazım.

Öğrenmeniz gereken dile gelince, bu çok değişken bir şey fakat şansınızı arttırmak istiyorsanız birden fazla dalda kendinizi geliştirmeye çalışmanız gerekebilir. Örnek olarak bir yere başvururken ben PHP biliyorum diye değil de, ben bir proje yaptım backendini PHP, frontendini vuejs ile geliştirdim ayrıca bu proje için dart ile bir mobil uygulama geliştiriyorum derseniz sadece PHP bilenlere göre öne geçersiniz. Tabi bunun tek dil öğrenmeye göre çok daha zor olacağını söylememe gerek yok. Ayrıca backend developer olsanız bile frontend hakkında biraz bilginiz olması daha iyi kod yazmanızı sağlar. Sonuçta frontendin size bilgiyi en kolay nasıl yollayacağını veya sizden en kolay nasıl alacağını bilirseniz yazdığınız kodu buna göre ayarlar ve takım arkadaşlarınızın işini kolaylaştırırsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı