Bence cevaplanması gereken soru şu: Gerçekten programlama öğrenmek istiyor musun? Birkaç gün sonra bırakıyordum falan dediğine göre seni sıkan bir alan gibi geldi bana.
Bırakmamın nedeni derslere çalışmamın gerekmesi şu an boşum.
Bence cevaplanması gereken soru şu: Gerçekten programlama öğrenmek istiyor musun? Birkaç gün sonra bırakıyordum falan dediğine göre seni sıkan bir alan gibi geldi bana.
Genelde öğrenme kısmı herkese sıkıcı geliyor zaten. Ben dahil.Bence cevaplanması gereken soru şu: Gerçekten programlama öğrenmek istiyor musun? Birkaç gün sonra bırakıyordum falan dediğine göre seni sıkan bir alan gibi geldi bana.
Hangi alana ilgin var? Mobil, oyun, masaüstü programlama, veri işleme, database, web gibi.
Genelde öğrenme kısmı herkese sıkıcı geliyor zaten. Ben dahil.
Arkadaşlar adama direkt bir programlama dili önermek ne kadar mantıklı? Ne sevdiğini, nelere ilgisinin olduğunu biliyor musunuz?
Unity, unreal engine 4 gibi oyun motorlarını araştır. Tavsiyem Unity'dir ama ue4 daha profesyoneldir. Unity C# kullanıyor. Ayrıca bu C# bilginizi masaüstü ve web programlamada da kullanabilirsiniz.Oyun üzerine biraz ilgim var. Ancak masaüstü programlamada güzel geliyor. Oyun kodlamaya göre önerirseniz sevinirim.
Unity, Unreal Engine 4 gibi oyun motorlarını araştır. Tavsiyem Unity'dir ama UE 4 daha profesyoneldir. Unity C# kullanıyor. Ayrıca bu C# bilginizi masaüstü ve web programlamada da kullanabilirsiniz.
Adam oyun yapmak istiyor diyelim ona gidip Html Css öğren demek ne kadar mantıklı olur?Arkadaş bu konuyu açtıysa bu sorunları aşmıştır diye varsayıyoruz. Sonuçta bizden bir dil tavsiyesi istemiş.
Html : İşaretleme dili. Sayfada neler olacağına karar veriyor.Peki web programlamada ne önerirsiniz?
Adam oyun yapmak istiyor diyelim ona gidip HTML CSS öğren demek ne kadar mantıklı olur?
HTML: İşaretleme dili. Sayfada neler olacağına karar veriyor.
CSS: Düzenleme dili. Sayfanın tasarımından sorumlu.
JavaScript: Olaya bir programlama dili katarak dinamik olmasını sağlıyor.
Php/dotnet/Django: Bunların arasında seçim yapmanız lazım. Back end dilleri. Kullanıcı ile database arasındaki bağlantıyı kuruyor.
MySQL/MongoDB vb. : Database. Bütün veriler burada depolanıyor.
Zaten ilerledikçe anlayacaksın ama bunların kütüphaneleri de var. Bootstrap, scss, jquery gibi ve Html/Css haricinde bütün dillerin alternatifi var. Araştır, araştır, araştır!
Hocam oyun kodlayacaksın bence Unity ile başlayın onun için C# öğrenmeniz lazım.Oyun üzerine biraz ilgim var. Ancak masaüstü programlamada güzel geliyor. Oyun kodlamaya göre önerirseniz sevinirim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.