Kodlamaya nasıl devam edilmeli?

Harbiden zor proje yaptığım söylenemez ve yaptığım çoğu projeyi GitHub'a yüklemiyorum ancak Python'da web scraping kullanarak Roblox'ta rastgele oyun bulucu yapmıştım. Sonra basit örnek vermek gerekirse Python ile arkaplanla oynayan virüsvari bir yazılım yazmıştım ama zararsızdı. Tkinter ve pygame ile çalıştım. Multiprocessing ve threading biliyorum. Python ile makro yazdım. Eğer GitHub'ıma bakmak istersen siteme göz at, HTML bilgimi de test etmiş olursun ( HTML ve CSS önceden öğrenmiştim şu an hatırlamaya çalışıyorum. ) Ve kibar olmam gerek template kullandım ve üzerinde oynadım. Sitem burada:

Güzel bak yaptığın projelere biraz göz attım,hakim olduğun kütüphanelerle güzel işler çıkarabilirsin. Scraping yaptıgından bahsetmissin. Selenium öğrenerek al-sat yapan bi bot yazabilirsin su an bilginin buna yetmesi lazım. Botun frontend kısmını biraz adam edip,güzel bi tasarım yakalarsan iyi bir proje olabilir senin icin.

Bunun disinda sektördeki yerini kesfetmen lazim. Ne yapmaktan hoşlanıyorsun? Bunun onlarca alanı var. Genelde her şeyi öğrenmeye çalışmak hiçbir şey öğrenmemekle bitecektir. O yüzden bir alan seç ve sadece ona yönelik çalış derim.

Dillerin de bir araç oldugunu şu seviyede birinin anlaması lazım. İstedigin dilin syntaxını güzel bi vakit ayırarak cok kisa sürelerde ögrenebilirsin.

Sonra Pyanywhere veya Pi Pico al bitane sürekli senin yerine al-sat yapsın örnek veriyorum. Seni de motive edecektir böyle durumlar. Yapabilecegin o kadar cok proje var ki anlat anlat bitmez. Otomatik randevu alan sistemler,makine öğrenmesi ile sarı sitedeki cliolara mesaj gönderen sistem etc.

Ben BeautifulSoup ile çalışmıştım Selenium'u çok önerdiler sen de önermişsin. Selenium öğreneceğimi düşünüyorum ve kendimi web Scraping'de biraz daha geliştirdikten sonra yapay zeka yazmayı düşünüyorum. Dediğin tavsiyeleri dikkate alacağım.

Ben BeautifulSoup ile çalışmıştım Selenium'u çok önerdiler sen de önermişsin. Selenium öğreneceğimi düşünüyorum ve kendimi web Scraping'de biraz daha geliştirdikten sonra yapay zeka yazmayı düşünüyorum. Dediğin tavsiyeleri dikkate alacağım.
BS4 güzel ama real time veri akan sitelerde güzel is yapmiyo. Seleniumun kendi icinde browser modulleri var bu moduller baya iyi. Tersine mühendislik bilgin varsa kendine bot vs de yazabilirsin yine.

Zaten Arduino'm var ama Raspberry'nin daha iyi olduğunu biliyorum.

BS4 güzel ama real time veri akan sitelerde güzel is yapmiyor. Selenium'un kendi icinde browser modulleri var bu moduller bayağı iyi. Tersine mühendislik bilgin varsa kendine bot vs de yazabilirsin yine.

Tersine mühendislik hiç denemedim ama bakarım. Selenium daha çok iş görüyor dediğin gibi.

Zaten Arduino'm var ama Raspberry'nin daha iyi olduğunu biliyorum.

Tersine mühendislik hiç denemedim ama bakarım. Selenium daha çok iş görüyor dediğin gibi.
Yani bunlardan ziyade en ama en önemlisi sektördeki yerine bir an önce karar ver ve bunun üzerine calismaya basla. Ben hobi kafasındayim diyorsan bi önemi yok zaten ama profesyonellige cevireceksen mecbursun yerini bulmaya.

Ben şu an hobi kafasındayım zaten derslerden dolayı da kodlamaya bir ara vermek zorunda kalacağım önümüzdeki sene. Neredeyse iki yıldır bu işi hobi olarak yapıyorum ve önümüzdeki süre zarfında belirli bir sektörde profesyonelleşmeyi önemselleştireceğim.

Hayır. Şakasına böyle bir profil açtım.

GitHub sayfana göz attım.

Fun fact: I know 12 programming languages.

Böyle bir yazı vardı konuya yazdığın gibi :)

Benden de bir fun fact: 12 yazılım dili bilmiyorsun ve bunu diyerek dalga konusu oluyorsun, birkaç ufak proje yaparak bu dili biliyorum diyemezsin desen bile burada olduğu gibi kimse seni ciddiye almaz. İnsanlar yıllarını vermesine rağmen senin kadar emin bir şekilde biliyorum diyemiyor :D zor proje denedim ama sıkıyor yazmışsın :D sıkıyor mu yoksa zorluyor mu? Kaç tane zor proje tamamladın? C++ C Python ile zor projeler yapabilen bir adam burada böyle bir konu açmaz zaten, 12 dil öğrenmeye çalışmak yerine düzgünce bir dilde kendini geliştirmeye bak, sevdiğinde yöne doğru git.

12 tane kodlama dili biliyorum ve içinde iyi olduğum diller de var. Sadece iyi olduğum bir programlama diline odaklanmam mı gerek yoksa hepsinden azıcık mı dersiniz?
İyi bildiklerimi + pek bilmediklerimi -

C | -
C# | -
C++ | +
Python | +
Ruby | -
Lua'u | +
HTML | +?-
CSS | +?-
JavaScript | -
Assembly ARM | +
Java | -
Batch kodu (Windows komut dizini kodu)
Bunları biliyorsan bizden niye soruyorsun ki.

12 dil bildiğin için bence junior'sun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı