Kodlamaya nereden başlanır?

Rexlien_1

Hectopat
Selam arkadaşlar. Bilgisayar mühendisliği ya da Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği okuyacağım yani doğal olarak kodlamayla haşır neşir olacağım. 10. sınıf bilişim dersinde kısa bir süre Python görmüştüm sadece. Python'dan mı başlamalıyım yoksa başka bir dilden mi?

Hangi yazılım diline nasıl başlayacağınızı düşünmeden önce ileride yazılımın hangi alanında çalışmak istediğinize karar verin önce. Web mi geliştirmek istiyorsunuz, mobil uygulamalar mı geliştirmek istiyorsunuz, işletim sistemleri mi geliştirmek istiyorsunuz, oyun mu geliştirmek istiyorsunuz vs. vs.. Zaten bunlardan birini seçtiğiniz zaman onun gerektirdiği yazılım diline sıfırdan başlamanız gerekecek. Örneğin ben ilk yazılıma heves ettiğim zamanlar hedefim yoktu rastgele yazılım dillerini kurcalıyordum C, JS gibi diller öğrenmeye çalışıyordum. Sonrasında ise oyun geliştirici olmak istedim bayağı heves ettim ve oyun geliştirme için gerekli olan C# dilini öğrenmeye başladım böylelikle hala oyun geliştirmekte ve C# bilgimi geliştirmekteyim. Bugün hala bazen "keşke o C ve JS öğrenmeye çalıştıgım zamanlar vaktimi C#'a ayırsaydım" diyorum.

Öncelikle algoritma mantığını öğrenmelisin sonraki aşamada Python yazılım dile ile başlayabilirsin böylece bir temel elde edersin.

Hangi yazılım diline nasıl başlayacağınızı düşünmeden önce ileride yazılımın hangi alanında çalışmak istediğinize karar verin önce. Web mi geliştirmek istiyorsunuz, mobil uygulamalar mı geliştirmek istiyorsunuz, işletim sistemleri mi geliştirmek istiyorsunuz, oyun mu geliştirmek istiyorsunuz vs. vs. Zaten bunlardan birini seçtiğiniz zaman onun gerektirdiği yazılım diline sıfırdan başlamanız gerekecek. Örneğin ben ilk yazılıma heves ettiğim zamanlar hedefim yoktu rastgele yazılım dillerini kurcalıyordum C, JS gibi diller öğrenmeye çalışıyordum. Sonrasında ise oyun geliştirici olmak istedim bayağı heves ettim ve oyun geliştirme için gerekli olan C# dilini öğrenmeye başladım böylelikle hala oyun geliştirmekte ve C# bilgimi geliştirmekteyim. Bugün hala bazen "keşke o C ve JS öğrenmeye çalıştıgım zamanlar vaktimi C#'a ayırsaydım" diyorum.

Alan olarak aslında en mantıklısı yapay zekadan ilerlemek gibi geliyor ama şu an onun için erken değil mi algoritma mantığını kavrayıp Python başlamak mantıklı olmaz mı?

Alan olarak aslında en mantıklısı yapay zekadan ilerlemek gibi geliyor ama şu an onun için erken değil mi algoritma mantığını kavrayıp Python başlamak mantıklı olmaz mı?
Algoritma ve kodlama mantığı için, fonksiyonları ve methodları, şart bloklarını kullanmayı kavrayabilmeniz için evet. Python gibi basit bir dil ile bunları öğrenmenizi öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı