Kodlamaya nasıl başlanır?

Kodu *.txt gibi dile uygun uzantılı dosyanın içine yazıyorsun.
Sonra dile göre dilin yorumlayıcısı/derleyicisi ile dosyayı çalıştırıyorsun. Tabii ki bu çalıştırdığın yer dilden dile değişir. JS dosyaları tarayıcıda çalışır kendiliğinden normalde. Bu dile göre değişir.

Mesela Python .py uzantılı dosyaya yazılır, ve yorumlanan bir dildir. Bilgisayarında Python yüklüyse dosyanın olduğu dizinde terminal (Windows için CMD) çalıştırırsın "Python dosyaadi.py" yazarsın çalıştırır.

Kodu yazmak için editörler oluyor. Böyle renkl renkli şeyler görüp havali gibi düşündüysen onlar editör oluyor. Kodlar dile uygun şekilde renklenir. Ayrıca ( koyunca )'i tamamlaması gibi işlevleri oluyor.

Anlayacağın not defterinin gelişmiş hali.
Bahsettiğim renklerin JS için örneği:
JavaScript:
function meraba(isim)
{
console.log("Merhaba",isim);
}

Oyunlar genel olarak oyun motorları desteğiyle yazılıyor.

Bence sizin şu an yapmanız gereken şey konsola yazı yazabilen bir dille dillerin temel özelliklerini kavrayarak başlamanız.

Her dilin amacı da farklı. Mesela JS genel olarak websayfalarında çalışır, ama Node ile sunucu tabanlı olarak da çalıştırılabilir.
HTML ile web sayfasının tasarımı yapılır örneğin.
C++ ile masaüstü için kod da derlersin, Arduino için de derleyebilirsin.
Örnek çok.

IDE'ler varken ndn txt dosyaları ile uğraşsın VS Code + 1-2 eklenti çok daha kolay ve iyi olur .

@One Face forumdan ban yemek gerçekten istemiyorum. Özellikle Recep Baltaş gelip bana sataşsın hiç istemiyorum ama lütfen bunu kullanın.
Elinizde olan şeyi itmekten başka bir şey değil bu. Eğer bu işi çevrenizdeki 1-2 kamera özenip yapıyorsanız gerçekten yapmayın.

Bilmiyordum hocam. Teşekkürler yardımınız için pati. Dev'den başlıyorum. Day 0 💪.
Pati. Dev dili ile oyun yapılır mı?

@356463 hocam pati. Dev ile kodlamaya başladım ama kodu nereye yazıyoruz?

Hocam lütfen öncelikle YouTube'a yazılım nedir nasıl başlanır yazıp bir video izleyin yazılım dillerinin daha ne olduğunu bilmeden bir şey develop'layamazsınız.

IDE'ler varken ndn txt dosyaları ile uğraşsın VS Code + 1-2 eklenti çok daha kolay ve iyi olur .
Acaba neden bahsediyorum ben?
Kodu *.txt gibi dile uygun uzantılı dosyanın içine yazıyorsun.
"gibi" yazıyor sanırım. Dillerin uzantısı olduğundan bahsetmişim. Not defteriyle kimseye kod yaz demiyorum sanırım.

Kodu yazmak için editörler oluyor.
Bile demişim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı