Çözüldü Kodlamaya nereden başlarsam iyi sonuçlar elde edebilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Exapterygon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben liseye gidiyorum ve bazı alanlarda gelişmek istiyorum; bu yüzden kodlamayı öğrenmek istiyorum. Bu alanın geleceğim için gerekse düşüncelerim ve İngilizce dili anlamında geliştireceğini düşünüyorum. Sizce hangisinden başlamalıyım. Hangisinden derken C++, C+ Java gibi programa dillerinin var olduğunu biliyorum. Hangisinden başlarsam daha iyi verim elde ederim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum :) <3.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
HTML veya Python ile başlarsan en azından kodların ne olduğunu ve nasıl bir sıra ile yazabileceğini öğrenebilirsin.

C#, C++, Java gibi süslü noktalama işaretleri gerekmediği için nerede hata yaptığını bulması kolay oluyor.
HTML veya Python ile başlarsan en azından kodların ne olduğunu ve nasıl bir sıra ile yazabileceğini öğrenebilirsin.

C#, C++, Java gibi süslü noktalama işaretleri gerekmediği için nerede hata yaptığını bulması kolay oluyor.

Çözüm
Ben programlamaya Java ile basladim ancak basta pek bise anlamadim. Daha sonra HTML, CSS, JS ögrenmeye basladim. Yazdigin kodun direk karsiligini görünce olayi daha iyi anliyorsun. Ama mantigi kavradiktan sonra sikinti yok.
Eger istersen sadi evren seker hoca'nin dersleri var Java ile ilgili bir bakarsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
20191224_141042.jpg

HTML ile nasıl bir program yazacak da anlayacak arkadaş acaba? 🤣
Korkmadan bir başlangıç yapmanız için Python idealdir fakat olay burada anlamak, yapıyı ve işleyişi bilmek.
Örneğin C/CPP de Pointerlere, belleğin yönetiminize ve yapılara da bakmak gerekecek.
Struct dan evrilmiştir günümüzdeki classlar mesela.
Bu arkadaşın dediği gibi giderseniz Syntax programcısı olursunuz.
Zaten döngüler, fonksiyonlar, metotlar vs her programlama dilinde benzer kullanılıyor.
Olay burada işleyişi bilmek, kavramak. Mantık ve temel oturursa zaten gerisi kolay gelir.
Saadi Evren Seker önerebilirim, biraz araştırma yapıp kurslarını inceleyebilirsiniz.
Bu evreden sonra platform/alan seçmeniz gerekecek.
Mesela mobil taraf için Android'de Java IOS da Swift öğrenmek gibi, veya ikisinde de WEB teknolojisi ile React Native yazmak gibi.
Belki WEB alanına yöneleceksiniz, burada da front-end ve back-end diye ayrılıyor, bana hepsini yükle diyip full-stack da gidebilirsiniz.
Etiketleme ve hiyerarşi için HTML. Tasarım kısmı için CSS.
Dinamiklik katmak için JavaScript(Vue ve React gibi frameworkler de kullanılabilir)
Tasarımı kolay halletmek için Bootstrap vs şeyler de kullanabilirsiniz.
Back-end tarafında ise popülerliği şu sıralar yüksel olan Node JS önerebilirim, server tarafında da çalışabiliyor.
PHP vs ölmüş değil, Laravel gibi frameworkler gerçekten çok kullanışlı.
Python öğrendikten sonra Django kullanarak da geliştirme yapabilirsiniz fakat çok popüler olduğunu söyleyemeyiz.
Yanlış hatırlamıyor isem Django için farklı bir hosting de ayarlamak gerekiyordu.
JS teknolojileri çok karşınıza çıkacaktır.
Hem asenkron hem de mobil tarafa native geliştirme yapmanıza imkan sağlıyor, hatta Electron JS ile OSX, Windows ve Linux'da da geliştirmeler yapabilirsiniz. Arayüzü için HTML ve CSS kullanabiliyorsunuz.
Tabiki Native(platforma özel) yazılmış kod kadar performanslı olmuyor ama hızlı geliştirmeler için oldukça kullanışlı.
Bu dezavantaj da WEB teknolojisi olmasından geliyor, erişim yetkisi ve çerçevesi kısıtlı sonuçta. Mesela IOS da çalışan bi JS kodu ile Mapkit e erişim sağlayamazsınız, bunun için Swift kullanmanız gerekir.
Belli bir noktadan sonra yazdığım şeyler çok karışık ve anlaşılmaz gelmiş olabilir fakat en başından uygulayarak giderseniz bir zaman sonra anlayacaksınız.
PHP eğitimi için Tayfun Erbilen i tavsiye edebilirim
Laravel isterseniz YouTube da Codeigniter Hocası diye bir kanal var, oldukça hoş bir şekilde anlatmış(kanalın adı başka bir PHP Framework u ama ona takılmayın :) ).

Evet bir program değil bunu bende biliyorum fakat, arkadaş zaten "Kodlamaya nereden başlarsam iyi sonuçlar elde edebilirim?" gibi bir soru sormuş.

<html>
<head>​
<title>Kodlamaya nedir?</title>​
</head>​
<body>​
Kodlamaya başladım.​
</body>​
</html>

Ayrıca bir kod olmasa kütüphanesi olmazdı.

Java dan başlayın. Muhtemelen 1 aydan sonra canınız sıkılacaktır fakat severseniz kendinize Python la 1 yılda kazanacağınız tecrübeyi kazandıracaktır. Unutmayın, bu iş sabır gerektiren bir iştir. 1 tane hata için 3,5 gün araştırma yapıp çözmüşlüğüm var. O yüzden bırakacaksanız baştan bırakın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı