Kodlamaya sıfırdan başlamak için Python doğru bir seçenek midir?

Python önemli bir programlama dilidir veri tabanı bölümü okuyorum her şeyin başı C, C#, C++ bunları öğrenmeni tavsiye ederim bütün programlama dillerin başı diyebilriim bunu öğrendikden sonra diğerleri buna benzer teşekkürler.
 
Konunun pacalarindan yine yanlis bilgi akiyor. Python'a arayuzu sade diyen mi dersin, python hatali diyen mi dersin, JS'e async oldugu icin inanilmaz performans farki yaratiyor diyen mi dersin.

Python iyidir, basla gitsin.
Yanlış olan ne, söyle de bilelim. Post kasmak like almak için laf atıp kaçmak kolay. Fikirlerinin arkasındaki argümanı yaz da en azından bir işe yara, bilmeyen varsa öğrensin. Ve evet bu arada js async olduğu için server tarafında inanılmaz performans farkı yaratıyor, tek takıldığın yer buysa için rahat etsin.

Benim o arkadaşa js öğren deme sebebim gayet açık: Taş devrinde yaşamıyoruz. Kullandığımız her program İnternete bağlı. Sektorde misiniz, ne işle mesgulsunuz bilemem ama biz artık native mobil uygulama dahi yazmıyoruz. Backendde de her işimizi js ile görüyoruz. Python kötü diyen yok. Sadece bir yola adım atan bir insan endüstrinin standartlarını bilmelidir ve ister sev ister sevme kullanıcıya ve webe değen her proje için js bir standart konumunda. Python standart olmaktan uzakta, olsa olsa trend diyelim biz ona. Şişirilmiş bir balon desem gelip 2 cümle evvel yazdığım ifadeye takılırsın zira =) Sana bu konuda cevap hakkı doğmasına sebep olarak, binlerce kafa karıştırmak için atılmış gönderi yığınına yeni bir tanesini eklemek istemem. Sevgiler.
 
Ve evet bu arada js async olduğu için server tarafında inanılmaz performans farkı yaratıyor, tek takıldığın yer buysa için rahat etsin.

Async olmasi her kosulda performans kazanimi saglamaz. Daha async programlamanin performans ile iliskisini bilmiyorsun.

Heavy workload backend islerinde JS kullanilmaz ayrica.

Bence sagda solda teknik bilgisi yuksek insanlarin arasinda "Async oldugu icin cok performansli abi" gibi junior laflar etme, kalbin kirilmasin.
 
Python öğrenmesi kolay bir dil. Diğer sistemlerde 2 satır yazacağın kodu Python'la 1 satıra düşürebilirsin. Ancak Python'la kalmak çok büyük yanlış olacaktır. Javascript, C++, C# gibi dilleri ve tabii ki de HTML ile web sitesi oluşturmayı da öğrenmelisin. HTML öğren dememin sebebi, belki (olmasında) işin pek rast gitmez. Böylece web sitesi kurup kendi işine yönelebilirsin.
 
C++ C den daha kolay değil. Python da kolay değil. Başlangıçta bazı diller kolay görünür. Bir seviyeye kadar da kolay gelir. Bir yerden sonra her dilde bilgi birikimi ve tecrübe gerekir.
 

Geri
Yukarı