Kodlamayla insanların bilgileri nasıl bulunuyor?

Okula geldim, bir tane sınıf arkadaşım vardı. Panelci falan diyordu, kodlama işleri yapıyorum diyordu. Ben pek inanmadım. 1-2 hafta önce okula geldim, bana geldi annemin, babamın ismini, soy adını, doğum tarihlerini, benim doğum tarihimi, T.C. Kimlik numaramı, annemin babamın T.C. Kimlik numarasını, annemin babamın benim tel nomun hepsini bildi, her şeyimi patlattı. Ama bana dedi ki, sadece bana inanmadığın için denemek amaçlı yaptım dedi. Zaten benim senle işim yok, olsa zaten senin evine bir sürü çiğ köfte, Adana dürüm söylerdim, polise ihbar ederdim, canlı bomba ihbarı diye ama seninle bir işim olmadığı için bir şey yapmam merak etme dedi. O günden bu yana hiçbir sıkıntı olmadı Allah'tan. Bana dedi ki yazılım kodlamasıyla buldum dedi, bu kodlamayla yazılımlı bir insanın her şeyini nasıl buluyorlar ben anlamadım. O işler kısaca nasıl oluyor?

Hocam öncelikle endişelenmeniz gereken bir durum yok gibi şu anda sonrasında bu yapılan şey öyle kodlama bilgisi vs isteyen bir iş değil 12 yaşında bebeler böyle şeyler yapıp milleti kandırıyor işte.

Dostum benim için diyor isen ben biliyordum. Ayrıyeten ipin ucu aynı noktaya çıkıyor :D

Senin için demedim 2015 içeren mesajın yoksa üstüne alınmana gerek yok. Dediğim gibi bilip bilmeyen herkes 2015 deyip geçiyor. İlk 2009 verisi sızdırıldı. Sonrasında 2015 verisi mernis çalışanı birisinin bilgisayarına virüs yoluyla veri sızdırıldı. Günümüzde ise yaklaşık bir 5 6 ay öncesine kadar herkese açık olmayan güncel veri sızıntısı dediğim gibi hsys doktor yetkisi ile yapıldı. Sistem de açıklar vardı ve çok güzel kullandılar. Birisinin sözünü görmüştüm. Bu dünya da ki en değersiz şey türklerin kimlik verisidir diye.

Arkadaşınızın bana adını soyadını okuduğu yeri filan verir misiniz? Bir daha görememe garantisi veriyorum size. Yaptığı işlem hsys verisinden MySQL üzerinden veri sorgulatmak. Çalıntı veri Türk verisi kullanımı ülkemizde benim bildiğim üzere vatana ihanet suçu olarak geçiyor.

Eskiden değil güncel.

Arkadaşlar sızdırılan veri mernis değil. Mernis olsa oturduğun il ilçe mahalle daire bile çıkar. Nüfüs sayım sistemi sizin dediğiniz sistem.
Değmez....

Kodlamayla alakasi bile yok :D 100 liraya panel alip kendini hacker sanan asagilik sendromuna sahip bir veletlerden :D milletten övgü toplamaya calisip asagilik olmadigini kendine kanitlamaya calisiyor yazik.

Ya büyük suç fakat kimse ilgilenmez satan kişi ceza alır bakan kişi ise paylaşmışsa ceza alır bence o da bir ihtimal.

Ne anlatiyorsun hoca MySQL ne alaka? MySQL sadece SQL dosyalarini derler asil bahsedilen şey verilerin kendisi.

Hocam veriyi hiç gözünüzle gördünüz mü? Nasıl kullanıldığını sizi anlattılar mı? En basit SQL dosyasının kullanılacağı yer MySQL veri tabanıdır. Sorgu siteleri dediğiniz yer PHP ile yazılır. PHP de gidip PostgreSQL kullanacak halleri yok. MySQL kullanılıyorlar. Bilginiz var mı bilmiyorum fakat herkese laf söylemeseniz iyi olur derim.

1679599126360.png

1679599136603.png

2 veri tabanı ile de çalıştığım için biliyorum madem siz çok biliyorsunuz bildiklerinizi söyleyin öğrenelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı