Köpeğe eziyet ediliyor

Bu iş çözülmez. Yorumlarda diğer arkadaşların önerdiklerinden de bir şey çıkacağını sanmıyorum. Senelerdir neden besliyor öyleyse bir mecburiyeti mi var öğrenmek gerek gidip konuşabilirsiniz belki yaşlı ya da kafadan kontaktır iyi bir şey yaptığını zannediyordur.

İşte bu gibi durumların önüne geçebilmek için halihazırda sokaklardaki köpeklerin bir şekilde ortadan kaldırılması gerekiyor. Ben yurtdışındayım burada asla böyle bir olay yok zamanında gerekeni yapmışlar böylelikle bir hayvana bu durum layık görüldüğünde STK'lar kitlenin az oluşundan ötürü otomatik artan kapasiteleri sayesinde o mağdur canlılara otel konforunda yeni barınaklar sağlayabiliyorlar ve bu barınaklarda hayvanların psikolojileri bile takip ediliyor.

Son düzenleme:
köpeğini balkonda kapalı tutuyor. Nadiren gezdirmek için çıkardığını görüyorum. Hayvan bütün gün inliyor ama kimse kapıyı açıp da hayvana bakmıyor. Balkona yuva gibi bir şey yapmışlar onun içinde kalıyor ve balkon gerçekten küçük. Kış günlerinde o hayvancağzın titreye titreye o balkonda oturduğunu bilirim. Yemeğini suyunu veriyorlar mı, bilmiyorum.
Hayvansever değilim fakat canım çok yandı. 😞

Bu iş çözülmez. Yorumlarda diğer arkadaşların önerdiklerinden de bir şey çıkacağını sanmıyorum. Senelerdir neden besliyor öyleyse bir mecburiyeti mi var öğrenmek gerek gidip konuşabilirsiniz belki yaşlı ya da kafadan kontaktır iyi bir şey yaptığını zannediyordur.

İşte bu gibi durumların önüne geçebilmek için halihazırda sokaklardaki köpeklerin bir şekilde ortadan kaldırılması gerekiyor. Ben yurtdışındayım burada asla böyle bir olay yok zamanında gerekeni yapmışlar böylelikle bir hayvana bu durum layık görüldüğünde STK'lar o mağdur canlılara otel konforunda yeni barınaklar sağlayabiliyorlar ve bu barınaklarda hayvanların psikolojileri bile takip ediliyor.
Bir aile yaşıyor evde. Bir çocukları var ve dedikodulara göre uyuşturucu kullanıyormuş. Kapılarına konuşmak için gitsem tersleyeceklerinden çok eminim. Ne yazıktır ki yurtdışında yanlış olan her şey Türkiye'de mevcut. Çok şanslısınız.

Bir aile yaşıyor evde. Bir çocukları var ve dedikodulara göre uyuşturucu kullanıyormuş. Kapılarına konuşmak için gitsem tersleyeceklerinden çok eminim. Ne yazıktır ki yurtdışında yanlış olan her şey Türkiye'de mevcut. Çok şanslısınız.
Temelli sıkıntılı bir durum o halde. Ben Türkiye'de yaşadığım tecrübelere dayanarak ses çıkarmazdım zira olayın sonunda sizin de zarar görmeniz kuvvetle muhtemel ve bencilce de olsa sizin hayatınız köpeğinkinden daha önemli.

Bu köpek önemsiz demek değil sadece kendinizi güvene alıp yapabildiklerinizi yapabildiğiniz kadar yapın ama bırakmanız gereken yerde de kendinizi düşünün anlattıklarınıza göre Resident Evil ailesi gibi bir aile karşı karşıyasınız. Hayvan Eziyeti - Uyuşturucu etc.

Aslında Türkiye'de de Yabancıların sistemini uygulamaya çalışan ünlü isimler var bunların tartışmalarını geçen sene PawGuard ile gördük ama sonradan ortaya çıktı ki sokaklardaki hayvanların varlığı üzerinden kişiler şahsi servet elde edip kendilerine Porsche alacak kadar maddi kaynak sağlıyorlar. Hem kasıtlı olarak bunların kamuoyunu yanıltması hem de it taparlar bu çarkın böylece dönmesine vesile oluyor.

Ondan sonra da hayvanlar yaşayabilecekleri ömrün çeyreğinde ekmek yemekten bağırsak hastalığı geçirip ölüyorlar - işkenceye maruz kalıyorlar - yollarda eziliyorlar ve trafik güvenliğini de insan kaybı ile sonuçlanır cinsten tehlikeye atıyorlar etc. Biraz mantığı ön planda tutup rasyonel şekilde durumu ele almak gerek.

Adamın kendi köpeği istediğin yere şikayet et bir şey olmaz. Köpek çevreye rahatsızlık vermediği sürece de o köpeği aldıramazsın.
Ne aptal bir sistem. Eskiden televizyonda bir program çıkardı. Hayvanlara eziyet edenlerden o hayvanları zor kullanarak alan bir grup vardı. Coğrafya her canlı için kader galiba.

Temelli sıkıntılı bir durum o halde. Ben Türkiye'de yaşadığım tecrübelere dayanarak ses çıkarmazdım zira olayın sonunda sizin de zarar görmeniz kuvvetle muhtemel ve bencilce de olsa sizin hayatınız köpeğinkinden daha önemli.

Bu köpek önemsiz demek değil sadece kendinizi güvene alıp yapabildiklerinizi yapabildiğiniz kadar yapın ama bırakmanız gereken yerde de kendinizi düşünün anlattıklarınıza göre Resident Evil ailesi gibi bir aile karşı karşıyasınız. Hayvan eziyeti - uyuşturucu ETC.

Aslında Türkiye'de de yabancıların sistemini uygulamaya çalışan ünlü isimler var bunların tartışmalarını geçen sene pawguard ile gördük ama sonradan ortaya çıktı ki sokaklardaki hayvanların varlığı üzerinden kişiler şahsi servet elde edip kendilerine Porsche alacak kadar maddi kaynak sağlıyorlar. Hem kasıtlı olarak bunların kamuoyunu yanıltması hem de it taparlar bu çarkın böylece dönmesine vesile oluyor.

Ondan sonra da hayvanlar yaşayabilecekleri ömrün çeyreğinde ekmek yemekten bağırsak hastalığı geçirip ölüyorlar - işkenceye maruz kalıyorlar - yollarda eziliyorlar ve trafik güvenliğini de insan kaybı ile sonuçlanır cinsten tehlikeye atıyorlar ETC. Biraz mantığı ön planda tutup rasyonel şekilde durumu ele almak gerek.

Özetle ülkede can güvenliği yok desenize dar sokaklara girerken stres yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı