Köpek ısırığı sonrası mide bulantısı

Isırıldaktan sonra öyle bekledin mi? Yoksa kolonya veya dezenfektan ile bir şeyler yapmaya çalıştın mı? Ayrıca neden doktora gitmek istemiyorsun?
Öncelikle gitmek tabii ki istiyorum, ama yakında yok ve saat çok geç. Ve biraz kolonya, sabunlu su tuttum. Ama düşününce çok abartmışım gibi geliyor. Köpek çok sağlıklı ve başka bir köpekle etkileşime geçmedi. Havadan da bulaşmıyor olsa gerek. Ama aniden belirmesi korkutuyor beni.

10-15 dakikada anca panik ve acı yüzünden mideniz bulanır. O kadar hızlı etki anca yılan böcek zehri vs olur.

Özellikle köpeğin birkaç hafta öncesini bilmiyorsanız ve aşısızsa, kuduz ve tetanoz için mutlaka doktora gidip tedavi gerekip gerekmediğinin değerlendirilmesi gerekir. Buradan kimse size "gerek yok olma" diyemez, dememeli, derse de siz dinlemeyin.

Sabah gidebilirsiniz, o kadar gecikmeden problem olmaz.

Ekleme: Sağlık Bakanlığının Kuduz Profilaksi (Önleyici tedavi) Rehberine Göre, son 1 yılda kuduz aşısı yapılmamış köpek ısırıklarında aşıya başlanması öneriliyor.

Sayfa 25'e bakabilirsiniz. Yarın doktora gidin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı