Köpekler için en sağlıklı yemek nedir?

Rottweiler 2-3 aylıkken ortalama aylık kaç kg mama tüketir sizce?

Evet yavru rot için olan serisi var fakat 4500 TL. 1 kerelik alabilirim ne kadar gider sizce 12kg olanı 2-3 aylık rota.

Hocam, masraflarını karşılayamayacaksanız hiç sahiplenmeyin. Bu, bir anlık hevesle yapılabilecek bir iş değil. İlk sahiplendiğinizde aşı masrafı çok fazla oluyor. Aşılar toplamda 10.000 TL'den daha fazla tutacaktır ve aşılar bitene kadar, bağışıklık sistemine bağlı olarak haftada veya iki haftada bir aşıya gitmeniz gerekecek. Ayrica eklem sagligina destek olacak vitaminler ve bunlarin yaninda tuy bakim spreyleri falan derken aylik minimum 1000TL bunlara gidecek zaten.

Eğer Antalya ve çevresinde bir ilde veya İstanbul'da Beylikdüzü gibi bir ilçede yaşıyorsanız, LIME aşısını kesinlikle yaptırın. Bu aşı, kenelerden bulaşabilecek hastalıklara karşı koruma sağlar ve eğer köpeğinize keneden bir hastalık bulaşırsa, bu hastalık size de geçebilir. Bu yüzden neredeyse zorunlu bir aşı gibi düşünebilirsiniz.

45-60 gün arasında parazit ilacı verilmesi gerekiyor, bunun maliyeti de yaklaşık 1000 TL civarında.

Tahminimce 12 Kg'lık bir mama 1-1.5 ay yetecektir, ancak tam da büyüme çağında kalitesiz bir mama vermek mantıklı olmaz.

Hocam, masraflarını karşılayamayacaksanız hiç sahiplenmeyin. Bu, bir anlık hevesle yapılabilecek bir iş değil. İlk sahiplendiğinizde aşı masrafı çok fazla oluyor. Aşılar toplamda 10.000 TL'den daha fazla tutacaktır ve aşılar bitene kadar, bağışıklık sistemine bağlı olarak haftada veya iki haftada bir aşıya gitmeniz gerekecek. Ayrica eklem sagligina destek olacak vitaminler ve bunlarin yaninda tuy bakim spreyleri falan derken aylik minimum 1000TL bunlara gidecek zaten.

Eğer Antalya ve çevresinde bir ilde veya İstanbul'da Beylikdüzü gibi bir ilçede yaşıyorsanız, lıme aşısını kesinlikle yaptırın. Bu aşı, kenelerden bulaşabilecek hastalıklara karşı koruma sağlar ve eğer köpeğinize keneden bir hastalık bulaşırsa, bu hastalık size de geçebilir. Bu yüzden neredeyse zorunlu bir aşı gibi düşünebilirsiniz.

45-60 gün arasında parazit ilacı verilmesi gerekiyor, bunun maliyeti de yaklaşık 1000 TL civarında.

Tahminimce 12 Kg'lık bir mama 1-1.5 ay yetecektir, ancak tam da büyüme çağında kalitesiz bir mama vermek mantıklı olmaz.

Marka olarak ne önerirsiniz? Mera iyi midir gerçekten? Masraf olarak sıkıntım yok, bahçem ve maddiyatım fazlasıyla müsait kafam rahat. Zaten aylık 5-6k oyunlara kafama göre para harcayan birisiyim, köpeğimede rahatlıkla para harcarım. Aşı konusunda evet aşı karnesi tahmini 5-6 aya kadar sıklıkla aşı gerekiyor. Yani 2 haftaya bir 1K falan aşı parası ödeyeceğim sıkıntı değil.

Rott büyük ırk köpek.
Eklem hastalıklarına yatkın olurlar. Glukozamin kullanılması gerekli olabiliyor başlarda. Gelişim açısından çok iyi geliyor köpeklere hatta. Marka olarak Confis Ultra Dog önerebilirim.
Adam gibi Glukozamin aylık 1500 TL en az.
Royal Canin'e kötü denmiş ama iyi mamadır aslında o. Acana daha iyidir tabi.

Rott büyük ırk köpek.
Eklem hastalıklarına yatkın olurlar. Glukozamin kullanılması gerekli olabiliyor başlarda. Gelişim açısından çok iyi geliyor köpeklere hatta. Marka olarak confis Ultra dog önerebilirim.
Adam gibi glukozamin aylık 1500 TL en az.
Royal Canin'e kötü denmiş ama iyi mamadır aslında o. Acana daha iyidir tabii.

Acana, proplan, mera, orijen, hills, royal canin, bunların puppy mamalarından almayı düşünüyorum.

Rott büyük ırk köpek.
Eklem hastalıklarına yatkın olurlar. Glukozamin kullanılması gerekli olabiliyor başlarda. Gelişim açısından çok iyi geliyor köpeklere hatta. Marka olarak Confis Ultra Dog önerebilirim.
Adam gibi Glukozamin aylık 1500 TL en az.
Royal Canin'e kötü denmiş ama iyi mamadır aslında o. Acana daha iyidir tabii.

Hocam royal canine kotu dememin sebebi, veteriner olan kuzenim Avrupa'da bizzat royal canin ve proplanin mama uretim tesislerine gidip tiksintiyle anlatmasindan dolayidir. Kendisi de Royal canin ile anlasmali mama satiyordu ancak bu olaydan sonra anlasmasini iptal etti

Hocam royal canine kotu dememin sebebi, veteriner olan kuzenim Avrupa'da bizzat royal canin ve proplanin mama uretim tesislerine gidip tiksintiyle anlatmasindan dolayidir. Kendisi de royal canin ile anlasmali mama satiyordu ancak bu olaydan sonra anlasmasini iptal etti.

Mama önerisi yapabilir misiniz yavru olacak şekilde.

Mama önerisi yapabilir misiniz yavru olacak şekilde.
N&D hem daha bütçeye uygun hemde kaliteli bir marka gibi geldi. Alınırm mı?

Hocam, N&D çoğu mamasının içine balkabağı koyuyor. Bizim köpek ölümüne nefret eder balkabağından mesela, hayatta yanına yaklaşmaz. Kokusunu alınca bile havlayarak kaçar hemen. 😄 Eğer N&D'ye karar verirseniz, küçük teneke kutuda yaş mamaları oluyor. Onlardan 1 tane alıp deneyin, sevecek mi sevmeyecek mi diye. Kakası da berbat kokar bu arada, balkabağından dolayı haberiniz olsun.

Benim büyük ırklar için ozellikle de rot icin önerebileceğim ve kalitesine güvendiğim tek mama budur.

Hocam N&D cogu mamasinin icine balkabagi koyuyor, bizim kopek olumune nefret eder balkabagindan mesela hayatta yanina yaklasmaz, kokusunu alinca bile havlayarak kacar hemen :D Eger N&D ye karar verirseniz kucuk teneke kutuda yas mamalari oluyor onlarda 1 tane alip deneyin sevecek mi sevmeyecek mi diye. Kakasi da berbat kokar bu arada balkabagindan dolayi haberiniz olsun

Benim buyuk irklar icin onerebilecegim ve kalitesine guvendigim tek mama budur.
proplan, hills, acana, mera, nasıldır

Proplan, hills, acana, mera, nasıldır

Hocam meranin cok cok fazla sahtesi var Türkiye de eger tanidiginiz bir veterinerden yurt dışından getirtme sansiniz varsa mera guzeldir. Acana guzeldir ancak orijen kadar kaliteli degildir, proplan ben asla onermem, hills mamalarini bilmiyorum ona maalesef bir yorum yapamayacagim ancak fiyatlarina bakilirsa orta duzey bir mama gibi duruyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı