Köpekler sokakta mı, barınakta mı olmalı?

@uuyanplutonn dostum olayı çok yanlış anladın. Evet insanın da sağı solu belli olmaz. Fakat hayvanlar ile insanları bir tutma, bizler hayvan değiliz. Köpek dediğin barınakta olmalı. Gelişmiş ülkelerde neden sokakta köpek yok sanıyorsun? Hem çevreye dışkılarını yapıp çok bırakan var. Özellikle bizim mahallede leş gibi idrar kokusu oluyor kaç kere belediyeye başvurdum. Gelip geçen tüm insanlara saldırıyorlar, hepsi adeta bir bomba gibi. Gidip 3 5 tane çocuk doğuruyorlar sonra gel de bak onlara.
Yine de ne tür bir canlı olursa olsun kısırlaştırıp bir yere bırakmak çok da doğru değil gibi? Bazı köpekler tehlikeli evet.
 
Yine de ne tür bir canlı olursa olsun kısırlaştırıp bir yere bırakmak çok da doğru değil gibi? Bazı köpekler tehlikeli evet.

O zaman? Tehlikelerinden dolayı barınakta durmalılar. Ayrıyeten her yerde leş gibi koku yapıyorlar.
 
Yine de ne tür bir canlı olursa olsun kısırlaştırıp bir yere bırakmak çok da doğru değil gibi? bazı köpekler tehlikeli evet.

Kısırlaştırıp bir yere bırakmak falan yok. Köpekler çok hızlı ürer. Hayatlarına devam edebilirler. Ama her 10 köpekten sadece 1 tanesi doğum yapabilir mesela. Bu şekilde yaparlarsa köpek sayısı 3 milyona kadar düşer. Bunu sadece "tehlikeli" köpeklere yaparlarsa. Daha iyi olur.
 
Adam akıllı bakılacaksa barınakta olmalı. Hayvanlara, eşya gibi davranılmadığı sürece barınaklar daha korunaklı ve sağlıklı olur.

Bir tane ırk yüzünden tüm sokak hayvanlarını aynı kefeye koymakta mantıklı değil. Kötü insanlar yok mu? Katiller de var, sonuç olarak onlar da insan. Genetiği bir savaş makinesi gibi değiştirilmiş olan bir ırkın -insanlık tarafından yapıldı bu da- bir insana saldırdığı zaman tüm köpekleri suçlu bulmak doğru değil.

Ayrıca bunun denetimini yapan ekipler, işini adam akıllı yapamıyorsa suçu onlarda da aramak lazım.

"Bütün insanlar suçlu değildir ama bütün hayvanlar masumdur."

"Bunlar kurt değiller, doğada tek başlarına yaşayamazlar."
 
Barınakta olmalı. Şu ana kadar bana saldıran köpek olmadı fakat olmayacağı anlamına gelmez, gözü dönen bir hayvan önüne çıkan herşeye saldırır bunun önlemi alınmalı. Hayvanları seviyorum fakat zarar veriyorsa ya da potansiyel olarak tehlikeliyse ortalıkta gezmemeli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı