Köpekler sokakta mı, barınakta mı olmalı?

Herkes tutturmuş gelişmiş ülkelerde gelişmiş ülkeler, kardeşim ülkene dön bir bak ya. Gelişmiş falan değiliz, herkes barınaklara bütçe ayrılıp barınaklarda yaşasınlar falan demiş, olmaz kardeşim senin ülkende bunu yapacak potansiyel yok, o barınaklar hiçbir zaman sıcak bir yuva olmayacak sokaktaki o hayvanlara. Yok sokağa dışkısını yapıyor mu ya haberlerde görmüyor muyuz insanlar marketin içine yapıyor ya, en azından köpekler sokaklara yapıyor, ya çok insan görüyorum ben sokağa tuvaletini yapan, ulan köpek yapıyor, gidiyor patileriyle dışkısını kapatmaya çalışıyor. Hala daha ne savunuyorsunuz anlamıyorum, evet bende barınaklar geliştirilip orada yaşasınlar demek çok isterim ama olmuyor kardeşim olmayacak. Haberler kaynıyor köpeği çöp poşeti gibi almışlar götürüyorlar, nereye götürüyorlar? Ulan köpeğin bulunduğu konumun etrafında barınak bile yok barınak nereye götürüyorsunuz? Öldürmeye. Ya bir kere bir pitbull vakası çıksın tüm milletimiz cırlıyor yasaklansın şöyle böyle, ya haberlerde görüyoruz adamlar koca koca siyah çöp poşetlerine kedileri köpekleri atıp ormana bırakıyorlar ya, nefesi yeten yaşıyor yetmeyen yaşamıyor.
Belediyeler köpekleri toplayıp ormana atıyorlar. Aydos tarafında hep başıboş köpek dolu.
Ne alaka? Diyorum 2 tane köpeğe sahibim benim bir şey yapmam gerekiyor mu gezdirirken falan yapmam gereken bir şey var mı.
Hangi konudan bahsediyorsunuz? Köpeğinizi tasma ile gezdirin yeter.

Yanılmıyorsam ocak 14 son tarih, çip taktırman gerekiyor ikisinede.
Şimdi baktım çip değil de kimlik zorunlu hale geliyormuş. Sadece tehlikeli olarak sınıflandırılan köpekler sokaklarda ağızlık ve tasmasız gezmeyecekmiş falan filan. Klasik şeyler değişen bir şey olmamış.

Şimdi baktım çip değil de kimlik zorunlu hale geliyormuş. Sadece tehlikeli olarak sınıflandırılan köpekler sokaklarda ağızlık ve tasmasız gezmeyecekmiş falan filan. Klasik şeyler değişen bir şey olmamış.
Hayır bütün ırklara çip geldi, çip taktırmadan evinde sokak kedisi bile besleyemezsin cezası var.
Köpekler tehlikeli değildir, Pitbull gibi cinsler belki barınaklara koyulabilir.
Aynen, atsınlar 20 pitbullu kafese, öldürsünler birbirlerini, çalışanlarda bayram etsin. Bunlar yaşanıyor.

"Yönetmelik kapsamında her yaştan sahipli köpeklerin 2021 yıl sonuna kadar ve her yaştan sahipli kedilerin 2022 yılının sonuna kadar kimliklendirilerek kayıt altına alınması zorunlu oldu.

Köpekler tehlikeli değildir, Pitbull gibi cinsler belki barınaklara koyulabilir.
Evet sokaklarda bile birbirini öldüren köpekleri zor bulursunuz doğası gereği illa kavga ederler onun dışında da psikolojik sorunları olmayan yani işkence veya zor koşullarda hayat sürdürmeyen köpekler büyük konuşuyorum asla ve asla insana zarar vermez. Zarar görmediği sürece. Anne bir köpeğin yavrularına yaklaşmadığınız sürece, erkek bir köpeğin yemeğine yaklaşmadığınız sürece hırladığını bile duymazsınız. Umarım yazık etmezler güzel canlara.

Nereye başvuracağız nerden alacağız 1 ay olmadı veterinere gideli ardından da devlet veterinerine de gittim bana yapacaksın demediler şaşırtıcı. Sipariş falan mı etmek gerekiyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı