Köpeklerden korkmak saçma bir korku mu?

Köpek korkusu yersiz bir korku mu?

• Oy verenlerin toplamı
    53
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. 18 yaşındayım ve köpeklerden çok korkuyorum. Bunu tanıdığım insanlara ve aileme dürüst bir şekilde söylememe rağmen bu korkumu saçma buluyorlar.

Köpeklerden korkmamın neden ise, 7 yaşındayken bir kangal köpeği kalçamdan ısırmıştı, fakat tam ısıramadı ve acı çekmeden atlattım. Fakat çok fazla korkmuştum.

O günden itibaren köpeklerden korkuyorum. Havlayan bir köpek görsem, duruyorum, geri dönüyorum, yolumu değiştiriyorum veya başka bir insan varsa onun arkasından ilerlemeye çalışıyorum.

Her tür köpeklerden korkuyorum. Aşağı yukarı 5 yıl önce Maltese cinsi bir köpek tarafından kovalanmıştım, çığlık ata ata kaçıyordum.

Uzun yıllar bu korkunun etkisini fazla hissetmedim. Fakat, 2 ay önce sabah dershaneye giderken evin yolunun üstünde bir sokak köpeği hiçbir sebep olmaksınız havlayarak üstüme koşturdu. Bende korkuyla bağıra bağıra koşmaya başladım fakat dönüp gitti.

O köpek sayesinde artık yaya olarak tek başına dışarıya yürüyüş yapmaya korkar oldum, çok paranoyak olmaya başladım. Artık spor salonuna, çarşıya ve gezmeye giderken bisiklet kullanıyorum. Kendimi daha güvende hissediyorum bisiklet üzerinde.

Fakat, işin ilginç yanı bazı köpek cinslerini (Australian Shepherd, Japanese Spitz, Shiba Inu) seviyorum ve araştırmaktan korkmuyorum fakat yaklaşamıyorum köpeklere hiçbir türlü.

Köpeklerle karşılaştığım zaman, kalp ritmim artıyor, titremeye başlıyorum ve hızlı adımlarla uzaklaşmaya çalışıyorum.

Bunlara rağmen hala saçma buluyorlar bu korkumu ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Sizce bu yersiz bir korku mu? Bir fobi olduğu ve adının "Cynophobia" olduğu belirtilmiş.

Hocam her köpekten korkulması bence saçma. Ama travma geçirmiş olan size bir şey diyemeyeceğim. Bundan korkulur mu ?

Dosya Ekleri

• D2scHivWsAEtJsE.jpg
    28,3 KB · Görüntüleme: 171
Hocam her köpekten korkulması bence saçma. Ama travma geçirmiş olan size bir şey diyemeyeceğim. Bundan korkulur mu ?
Travmanın etkilerinden kurtulamadığım için bundan da korkarım. Küçüçük süs köpeğinden(Maltese Terrier) bile korkuyorum.

Bir travmaya sahipsiniz, bu yüzden gayet normal. Ülkede sokak köpekleri büyük bir sorun olmaya başladı. İnsancıl bir çözüm uygulanacağını düşünüyorum.

Bunun haricinde korkunuzu yenmek için tedavi alabilirsiniz. İstemezseniz, (mümkünse yavru) köpeği olan bir yakınınız/arkadaşınızla birlikte vakit geçirebilirsiniz. Yanında sahibi varken bir köpekle oynamak korkunuzu dindirir.

Sizin kadar fobi olup olmadığı hakkında endişelenebileceğim evrede bir korkuya sahip olmasam da evet, bende de belirli ölçüde bir köpek korkusu mevcut.

Bence köpeklerden korkmak, özellikle sokakta başıboş bir şekilde yaşayan ve evcil olmayan örneklerini göz önünde bulundurduğumuzda gayet de doğal karşılanması gereken bir durum. Ortalama olarak aşağı yukarı 1 metre boyunda olan, sivri dişlere sahip olan, kütle bakımından 15-20 kilogram arasında seyreden ve ne yapacağı önceden kestirilemeyen cinslere de sahip olan bir hayvandan korkmak, bana gayet de olağan karşılanması gereken bir durum olarak geliyor fakat sizin durumunuz hakkında çok da bir yorum yapamayacağım zira köpek korkunuz, bu doğrultuda örneklere yer vererek yazmış olduğunuz konu mesajını göz önünde bulundurarak çıkarımda bulunmaya çalıştığımızda sanki biraz ucu açık seyrediyor.

Korkunuzu rasyonelleştirmek adına bir uzmana danışın derim.

O günden itibaren köpeklerden korkuyorum. Havlayan bir köpek görsem, duruyorum, geri dönüyorum, yolumu değiştiriyorum veya başka bir insan varsa onun arkasından ilerlemeye çalışıyorum.
Ben de köpekle büyüdüğüm için köpeklerden hiç korkmuyorum. Ne kadar havlarsa havlasın normal devam ediyorum. Zaten sen korkarsan o üstüne atlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…