Cofulancof
Decapat
+1 diyerek katılıyorum. Neden sadece paylaşılan bilgiye odaklanamıyoruz? İlla bir açık arama peşindeyiz a dostlarAdam uğraşmış koskoca bilimsel konuyu yazmış ve siz ordaki köpekleri biz yarattık cümlesindeki anlamı yakalayamayıp linç atmışsınız. Yazık, gerçekten kromozom sayımında hata olmuş.
Burada yeni bir ırk var ancak bu sıfırdan yeni bir tür yaratmak değil mevcut olan ırkı yeniden şekillendirmektedir. Bu da bir çeşit yaratmaktir. Bilim artik genlerle oynama imkanina sahip ilerde yasallaşirsa istediği şekilde genler üzerinde oynama yapip doğan çocuğun genetik bozukluklari giderilmiş, şekilsel olarakta istenilen biçimde bebek yaratma durumuna bilim gelecek.Madem yeni bir ırk yaratabilecek kar gelişmiş bir medeniyetiz, o zaman neden kendimizi de kodlamıyoruz?
Bu köpek kurttan evcilleştirilmeseydi bu köpeğin doğada yaşama şansı sıfırdı. Bu köpek avlanamaz, dışa bağımlı bir köpek.Bu da mı kurtlardan evcileştirerek oluşturulmuş?
Ortada yanlış bir kelime yok, bu da bir çeşit yaratmaktir neticede. Konu din meselesi değildi böyle bir amacim olsa çekinmeden tartisacagimi az çok bilirsiniz.Dostum benim uygun düşmemiş dediğim şey köpeklerin tanrısı biziz cümlesi. Yoksa yaratmak kısmında demek istediğini anladım.
Kesinlikle çok haklisin. Bu dediğimde bilimsel bir gerçek ayni zamanda. Yapay seçilimin bir sürü örneği var.Arkadaş kendince araştırmış ve böyle bir kanıya varmış. Hayır, hoşunuza gitmediyse yazmayın. Cidden çok kolay. Yok müslüman, yok yaratmak olmaz. Şu iki kelimeye verdiğiniz değeri içinizdeki insanlığa, merhamete vs. verseniz daha yaşanılası yer olur dünya.
Farkli bir bakış açısı hiç böyle düşünmemiştim daha önce, teşekkürler yorum için.Ama köpekler (kurtlar) de insanların kendilerini seçmeleri için bazı yöntemler geliştirmişlerdir. Sevimli olmak, koruyucu olmak, oyuncu olmak gibi. ‘Avlanmak yerine sevimli ol, oyun oyna ve insanlar seni beslesin.’ mantığıyla aslında insanları kullanmaktadırlar.
Anlayana tabii. Linç etmek istemelerinin nedeni bilgisizlikten kaynaklaniyor.Adam uğraşmış koskoca bilimsel konuyu yazmış ve siz ordaki köpekleri biz yarattık cümlesindeki anlamı yakalayamayıp linç atmışsınız. Yazık, gerçekten kromozom sayımında hata olmuş.
Konuyu açarken cidden tek amacim yapay seçilim örneği göstermekti. Bu bilgiyi bilmeyen çok kişi var ben de beklemiyordum konuyu buraya çekeceklerini.Cidden şu konuyu evire çevire nerelere çekmişsiniz. Bazı şeylerin üstesinden gelmeniz lazım. 2 - 3 kelime için demediğiniz kalmamış.
O değilde günümüz Türkiye'sinde köpekler Hindistan'daki inekler gibi kutsallaştırılıyorlar özellikle sokak köpekleri. Sayıları çok arttı. Mahallede sürüler halinde geziyorlar gettolar oluştu. Başka mahalleden gelen köpeklere saldırıyorlar. Çocuklar okula giderken saldırıya uğruyor. Şimdiye kadar köpek saldırısı sonucu iki kişi öldü (bildiğim) eskiden belediye zehirlerdi şimdi artık kanunla yasaklandığı için kimse bir şey yapamıyor.