Köpekleri İnsanlar Oluşturmuştur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O değilde günümüz Türkiye'sinde köpekler Hindistan'daki inekler gibi kutsallaştırılıyorlar özellikle sokak köpekleri. Sayıları çok arttı. Mahallede sürüler halinde geziyorlar gettolar oluştu. Başka mahalleden gelen köpeklere saldırıyorlar. Çocuklar okula giderken saldırıya uğruyor. Şimdiye kadar köpek saldırısı sonucu iki kişi öldü (bildiğim) eskiden belediye zehirlerdi şimdi artık kanunla yasaklandığı için kimse bir şey yapamıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Insan yapimi değil buldoglar sadece DNA ve kirma gibi olaylarla DNA'sı değiştirilmis bir köpek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende evrime inanıyorum. Yaratmak yoktan var etmektir bunu yapıcak durumda değiliz belki bunu yapıcak duruma gelicez yada gelemicez. Günümüzde bir pc yi tableti televizyonu geçmişe götüre bilsek çok değil bundan 500 yıl önceye bizi tanrısal varlık olarak kabul ederler yani bundan 500 yıl öncesindeki insanların hayalinde bile olmayan dünyada yaşıyoruz. Yoktan var eden yaratıcı ise bizde ona şekil veren eğiten tüketen yön veren tanrısal varlıklarız . Evrime inanan biri olarak yaratıcaya inanıyorum ama kuralları dinler vs bana uzak geliyor islamiyete bakıyorum sonra yahudiliğe sonra hristiyanlığa hepsinin çok benzer yanları var ama zerdüşlüğe bakınca ki bu 3 dindende çok önce ilk cennet cehenem den bahsedilen dindir temeli zerdüşlüktür. Zerdüşlükten bazı terimlerde bu 3 dinde kulanılmıştır yada mısır dinleri papürüsler cennet ve cehennemden bahsediyor. Öldükten sonra hayattan bahsediyor. Öldükten sonra hayat sadece ölmekten korkmamak için söylenilmiş gibi öldükten sonra bir hiçlik var derseniz kimse birşeyler için ölmez din dil ırk savaşlarında ölen okadar insanın orda gidip ölüceğini bile bile savaşması hep cennet vaatlerindendir. Mikrondan macroya megaya ucsuz bucaksız evreni yaratan yaratıcı bizden nasıl ilişki yaşıcaz yok zina kadının sesi haram sabahtan akşama kadar aç kal oruç tut hac görevine git araplar zengin olsun 3 taşa 5 dolar ver bunları istemesi saçma geliyor nasıl aslanın güçlü penceleri varsa nasıl kuşlar ucabiliyorsa nasıl balıklar kendi larvaları koca okyanusta bulup dölleye biliyorsa bizde düşünebiliyoruz inanan insanlara düşmanlık vs küçümsemem yok biz yaratıcı değil düşünebilen hayvanlarız

Adam uğraşmış koskoca bilimsel konuyu yazmış ve siz ordaki köpekleri biz yarattık cümlesindeki anlamı yakalayamayıp linç atmışsınız. Yazık, gerçekten kromozom sayımında hata olmuş.
+1 diyerek katılıyorum. Neden sadece paylaşılan bilgiye odaklanamıyoruz? İlla bir açık arama peşindeyiz a dostlar:) Okuyun, fikrinizi belirtin, devam edin. Bu kadar basit. Evet doğru köpeklerin geriye dönük ataları pek yoktur. Demek ki bir evcilleştirme yani insan eli değmiştir bu kadar basit.

Madem yeni bir ırk yaratabilecek kar gelişmiş bir medeniyetiz, o zaman neden kendimizi de kodlamıyoruz?
Burada yeni bir ırk var ancak bu sıfırdan yeni bir tür yaratmak değil mevcut olan ırkı yeniden şekillendirmektedir. Bu da bir çeşit yaratmaktir. Bilim artik genlerle oynama imkanina sahip ilerde yasallaşirsa istediği şekilde genler üzerinde oynama yapip doğan çocuğun genetik bozukluklari giderilmiş, şekilsel olarakta istenilen biçimde bebek yaratma durumuna bilim gelecek.

Bu da mı kurtlardan evcileştirerek oluşturulmuş?
Bu köpek kurttan evcilleştirilmeseydi bu köpeğin doğada yaşama şansı sıfırdı. Bu köpek avlanamaz, dışa bağımlı bir köpek.

Dostum benim uygun düşmemiş dediğim şey köpeklerin tanrısı biziz cümlesi. Yoksa yaratmak kısmında demek istediğini anladım.
Ortada yanlış bir kelime yok, bu da bir çeşit yaratmaktir neticede. Konu din meselesi değildi böyle bir amacim olsa çekinmeden tartisacagimi az çok bilirsiniz.

@Rauxer Konu açarken sana sorayim istersen?

Arkadaş kendince araştırmış ve böyle bir kanıya varmış. Hayır, hoşunuza gitmediyse yazmayın. Cidden çok kolay. Yok müslüman, yok yaratmak olmaz. Şu iki kelimeye verdiğiniz değeri içinizdeki insanlığa, merhamete vs. verseniz daha yaşanılası yer olur dünya.
Kesinlikle çok haklisin. Bu dediğimde bilimsel bir gerçek ayni zamanda. Yapay seçilimin bir sürü örneği var.

Ama köpekler (kurtlar) de insanların kendilerini seçmeleri için bazı yöntemler geliştirmişlerdir. Sevimli olmak, koruyucu olmak, oyuncu olmak gibi. ‘Avlanmak yerine sevimli ol, oyun oyna ve insanlar seni beslesin.’ mantığıyla aslında insanları kullanmaktadırlar.
Farkli bir bakış açısı hiç böyle düşünmemiştim daha önce, teşekkürler yorum için.

Adam uğraşmış koskoca bilimsel konuyu yazmış ve siz ordaki köpekleri biz yarattık cümlesindeki anlamı yakalayamayıp linç atmışsınız. Yazık, gerçekten kromozom sayımında hata olmuş.
Anlayana tabii. Linç etmek istemelerinin nedeni bilgisizlikten kaynaklaniyor.

Cidden şu konuyu evire çevire nerelere çekmişsiniz. Bazı şeylerin üstesinden gelmeniz lazım. 2 - 3 kelime için demediğiniz kalmamış.
Konuyu açarken cidden tek amacim yapay seçilim örneği göstermekti. Bu bilgiyi bilmeyen çok kişi var ben de beklemiyordum konuyu buraya çekeceklerini.

Bazı cinslerin insanlar tarafından yapay seçilimle günümüze geldiğini biliyordum(en azından öyle sanıyordum) fakat tüm köpekler için geçerli olduğunu yeni öğrendim. Güzel yazı olmuş 👍

Burada yazan yaratmak kelimesi olmayan şeyi birden şıp deyince oldurmak değildir, her kelimeye dini anlam yüklemek gereksiz ve hoş değildir.

O değilde günümüz Türkiye'sinde köpekler Hindistan'daki inekler gibi kutsallaştırılıyorlar özellikle sokak köpekleri. Sayıları çok arttı. Mahallede sürüler halinde geziyorlar gettolar oluştu. Başka mahalleden gelen köpeklere saldırıyorlar. Çocuklar okula giderken saldırıya uğruyor. Şimdiye kadar köpek saldırısı sonucu iki kişi öldü (bildiğim) eskiden belediye zehirlerdi şimdi artık kanunla yasaklandığı için kimse bir şey yapamıyor.

Bakın küçüklüğümden beri oturduğum yerlerde hatrı sayılır derecede sokak hayvanları var. Bana dişini gösterenini görmedim daha.

Bir diğer gözlemim ise, köpeğin saldırdığı kişilere baktığımda ya taş atmış oluyor ya kovalıyor. Ha insanlarda olduğu gibi köpeklerde de sebepsiz saldıran vardır ona bir şey diyemem.

Allaha şükür 2-3 kişiyi daha ateist ettik.😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı