Köpekleri İnsanlar Oluşturmuştur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
13
Daha fazla  
Günümüzde yaklaşık olarak 350'den fazla köpek ırkı mevcut. Bunlarin büyük çoğunluğu insanlarla birlikte yaşamaktadır.

Fosil kayitlarina baktığımızda 10 bin yildan önce herhangi bir köpek fosiline rastlanmıyor.

Köpekler doğal süreçte ortaya çıkan bir tür değildir. Doğada köpek diye bir tür yoktur. Bugün yaşayan tüm köpek cinslerinin atasi gri kurttur. Yaklaşık 10 bin yıl önce insanlar kurtları evcilleştirdiler ve yapay seçilimle köpeklere dönüştürdüler.

Bunu nasıl yaptik varyasyonlari kullanarak yaptik elbette. Örneğin; Bir aile düşünün. 4 tane erkek çocukları var. Bunlardan 2 tanesi çok yaramaz, bir tanesi orta şeker ve bir tanesi de uysal bir çocuk. Buna varyasyon denir. Şimdi siz bu uslu çocuğu alıp komşunun uysal kızı ile çiftleştirirseniz, onun da kendine benzer, hatta ondan daha uysal çocukları olacaktır. Sürekli olarak en uysal çocukları seçerek sadece onların üremesini sağlarsanız, birkaç kuşak sonra elinizde son derece uysal çocuklar olacaktır. Aynı yöntemi vahşi kurtlara uygulayarak birkaç yüzyıl içerisinde insanlara sadık köpekleri ortaya çıkarırsınız.

Insanlar köpekleri ihtiyaçlarına göre sekillendirdiler. Avci, Çoban, kurt köpeği gibi. Bugün mevcut olan çeşit çeşit köpekler son 300 yilda ortaya çıktı.

Şimdi gelelim doğada yaşayan vahşi köpeklere bunlar nasil oldu? Bu köpeklerde insanlardan kaçarak doğaya adapta olmuş türlerdir. Bunlardan en bilineni de Avustralya'daki Dingo köpekleridir. Dingolar 4.000 yıl önce Avustralya’ya göçen güney Asyalıların beraberinde götürdüğü köpeklerin soyundan gelmektedir.

Sonuç olarak köpekler gözümüzün önünde yaşanan hızlı bir evrim sonucu yapay seçilim yöntemiyle yani insan eliyle ortaya çıkmış türlerdir.

Yani köpeklerin tanrısı biziz, onlari bizler yarattik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüzde yaklaşık olarak 350'den fazla köpek ırkı mevcut. Bunlarin büyük çoğunluğu insanlarla birlikte yaşamaktadır.

Fosil kayitlarina baktığımızda 10 bin yildan önce herhangi bir köpek fosiline rastlanmıyor.

Köpekler doğal süreçte ortaya çıkan bir tür değildir. Doğada köpek diye bir tür yoktur. Bugün yaşayan tüm köpek cinslerinin atasi gri kurttur. Yaklaşık 10 bin yıl önce insanlar kurtları evcilleştirdiler ve yapay seçilimle köpeklere dönüştürdüler.

Bunu nasıl yaptik varyasyonlari kullanarak yaptik elbette. Örneğin; Bir aile düşünün. 4 tane erkek çocukları var. Bunlardan 2 tanesi çok yaramaz, bir tanesi orta şeker ve bir tanesi de uysal bir çocuk. Buna varyasyon denir. Şimdi siz bu uslu çocuğu alıp komşunun uysal kızı ile çiftleştirirseniz, onun da kendine benzer, hatta ondan daha uysal çocukları olacaktır. Sürekli olarak en uysal çocukları seçerek sadece onların üremesini sağlarsanız, birkaç kuşak sonra elinizde son derece uysal çocuklar olacaktır. Aynı yöntemi vahşi kurtlara uygulayarak birkaç yüzyıl içerisinde insanlara sadık köpekleri ortaya çıkarırsınız.

Insanlar köpekleri ihtiyaçlarına göre sekillendirdiler. Avci, Çoban, kurt köpeği gibi. Bugün mevcut olan çeşit çeşit köpekler son 300 yilda ortaya çıktı.

Şimdi gelelim doğada yaşayan vahşi köpeklere bunlar nasil oldu? Bu köpeklerde insanlardan kaçarak doğaya adapta olmuş türlerdir. Bunlardan en bilineni de Avustralya'daki Dingo köpekleridir. Dingolar 4.000 yıl önce Avustralya’ya göçen güney Asyalıların beraberinde götürdüğü köpeklerin soyundan gelmektedir.

Sonuç olarak köpekler gözümüzün önünde yaşanan hızlı bir evrim sonucu yapay seçilim yöntemiyle yani insan eliyle ortaya çıkmış türlerdir.

Değindiniz olayla alakalı mı bilmiyorum fakat köpeklerin diğer hayvanlara göre daha narin, insanlara ve bir takım beşeri duygulara ihtiyaçları daha fazla olduğunu görüyorum ya da öyle sanıyorum.

Eğer köpek kurtlardan geliyorsa ve insan bunların uysal türlerini alıp çiftleştirerek yeni bir tür oluşturduysa (benim anladığım bu) bu onları bizim yarattığımız anlamına gelmez biz sadece bu yeni türün oluşmasına yardım etmiş oluyoruz. Yaratmak kavramı bir şeyi yoktan var etmek anlamına gelmektedir fakat kurtlar zaten yaratılmışlardı ve biz kurtları alıp çiftleştirerek yeni bir tür oluşturup buna köpekler dersek bu yaratma olayına girmez. Yani bu mantıkta onların yaratıcısı bizim dışımızda kurtlar da olur. Kurtlar olmadan bir şekilde köpekleri oluştursaydık (herhangi bir şey kullanmadan) bu yaratma kategorisine girerdi.

Yaratmak bir nesneyi sıfırdan oluşturmaktır. Buna ise biz insanların gücü yetmez. Bir hücrelerini bile sıfırdan oluşturamayız. Bizler sadece çeşitliliklerindeki ve soylarındaki değişime vesile olan aracız. Değiştirmek ve yaratmak kavramları karıştırılmamalı. Tehlikeli sular 🙂. İnsanoğlu tanrısal egosundan kurtulmalı

Elde tutulan bu bilgiyi alıntılayarak alttaki en ufak cümle "BİZ YARATTİK TANRISI BİZİZ" kısmı bana cahilce geldi.
Kardeşim anlamıyor musun, bu adam kafayı bozmuş. (Berwar bu yaptığın cidden öyle, neden konuyu açtığın apaçık ortada) İnsanları yollarından saptırmaya çalışıyor. Kötü olan şu ki, neyse onu demiyeyim 🤷 Sonra ban yiyen ben oluyorum.

Herkes son cümleye kadar iyi gidiyorsun demiş ama zaten metnin hepsi onun için. Daha önce açtığı konulara bakarsanız son paragraf hemen dikkati çekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı