Rehber Kötü Apple TV 4K deneyimi

Konusu ardından 1080p televizyonumu 4K'ya geçirdim. Ve işte sorunlar burada başladı. Cihaz 4K TV'ye geçtikten sonra basit işlemlerde bile takılmaya başladı. YouTube açarken ki animasyonda, ekran koruyucu seçme ekranına giderken vs. vs. Bütün animasyonlarda küçük takılmalar var. Daha kötüsü Asphalt 8 Plus, hot lava gibi oyunları 1080p de aşırı akıcı oynayabiliyorken 4K da o kadar çok kasmaya başladı ki. Bu sorunlardan ötürü cihazı bir süre 1080P'de kullandım fakat görüntü çok kötüydü. İşin ilginç yanı sadece sistemin kendi uygulamalarındaki animasyonlarda kasma var. YouTube'un içindeyken yağ gibi akıyor (bir zahmet) fakat iş oyun oynamaya gelince cortluyor :D

İçini açıp inceledim. 1080P'de oyuna girdikten 10-15 dakika sonra fan açan cihaz görüntüyü 4K'ya alınca daha arayüzdeyken 1-2 dakika içinde fan açıyor cihaz. Apple TV uygulamasında, Disney Plus uygulamasında ve Netflix'te yayınları 4K kaliteli izleyebiliyorum Allah'tan onda sıkıntı yok.

Daha kötüsü geliyor: Eğer ekran koruyucu sayfasında çok kez değiştirmek için üste kaydırırsanız (iOS 16 ile gelen kilit ekranına basılı tutunca gelen ekran gibi bir ekran) cihaz çöküyor :D :D ve birkaç çökmeden sonra hoop kurtarma ekranına. Mükemmel iş Apple.

Kısacası cihazdan memnun değilim. Her şeyi Apple olan birisi olarak bu cihazın performansını beğenmedim. Yakın zamanda yeni çıkan A15 bionic çipe sahip Apple TV'ye geçeceğim. Ondada aynı durumu yaşarsam burada paylaşacağım ve farklı bir cihaza geçeceğim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

1731251489218.png
1731251513385.png

Güncelleme: Dün konuyu oluşturduktan bir kaç saat sonra cihazı kurtarma moduna alıp yeniden tvOS kurulumu yaptım ve sıfırladım. Cihazın hafızasını doldurmak yerine sadece işim olan uygulamaları oyunları yükleyip ayarlarını güzelce yaptım. Şu an gereksiz fan açmadan hot lava oyununu 4K sorunsuz oynatabiliyor. Arayüzdeki takılma sorunlarıda gitti şu an tek problemim cihazın bluetooth menzili. 6 metreden sonra AirPods Pro 2 kopuyor. Bunun dışında şimdilik memnunum. Tekrar kasamaya başlarsa blogu tekrar güncelleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım. A12 4K için bitmiş gibi görünüyor.

Eki Görüntüle 2348863
Umarım bundan alacağım performans beni mutlu eder. Öncekini burada ve Sahibinden'de satacağım. 4000 liraya satsam iyidir herhalde.

İyidir. Artik Ethernet portuna da para veriyoruz. Onceden Wi-Fi'ya verirdik. He gormemistim, Depolama da artiyormus.

Mi box S'ten yükseltmeyi düşünüyordum bende. Fikir verdi.
Mi Box S'ten buna geçtim zaten. Mi Box S daha kötüydü hocam. Onun hakkındada blog yazarım. Bu arada cihaza sıfırdan tvOS kurulumu yaptıktan sonra sorunların çoğu çözüldü gibi. Tekrar yazacağım buraya 1 gün kadar deneyimleyip. Dün 4K hot lava oynadım yaklaşık 1.5-2 saat çok az drop yedi.

Mi Box S'ten buna geçtim zaten. Mi Box S daha kötüydü hocam. Onun hakkındada blog yazarım. Bu arada cihaza sıfırdan tvOS kurulumu yaptıktan sonra sorunların çoğu çözüldü gibi. Tekrar yazacağım buraya 1 gün kadar deneyimleyip. Dün 4K hot lava oynadım yaklaşık 1.5-2 saat çok az drop yedi.

Sadece film dizi izliyorum, oyun oynamadığım için kötü gelmedi bana ama tabii 6 senelik cihaz. Hantal artık.

Sadece film dizi izliyorum, oyun oynamadığım için kötü gelmedi bana ama tabii 6 senelik cihaz. Hantal artık.
Merhabalar hocam. Sizin için deneyimimi güncelleyeceğim.

Dün konuyu oluşturduktan bir kaç saat sonra cihazı kurtarma moduna alıp yeniden tvOS kurulumu yaptım ve sıfırladım. Cihazın hafızasını doldurmak yerine sadece işim olan uygulamaları oyunları yükleyip ayarlarını güzelce yaptım. Şu an gereksiz fan açmadan hot lava oyununu 4K sorunsuz oynatabiliyor. Arayüzdeki takılma sorunlarıda gitti şu an tek problemim cihazın bluetooth menzili. 6 metreden sonra AirPods Pro 2 kopuyor. Bunun dışında şimdilik memnunum. Tekrar kasamaya başlarsa blogu tekrar güncelleyeceğim.

Hocam A15 modeli aldınız mı? Elimde Mi Box S 2 var halihazırda acaba diyorum bende güncellesem mi Apple TV'ye ama yeni çıkacak modeli mi, beklesem çok kararsız kaldım görüşün nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı