TabooBreaker
Decapat
Hayır ama kötü arkadaş kötü bir gelecek olabilir sürekli vakit geçirdiğin bir kişi olursa.Arkadaş çevresi okuduğun liseden daha önemli.Ne liselerden nereleri kazananlar var.
Ben tıfıl değildim, sesimi çıkartan biriydim çok kavga ettim ama en sonda gına geldi ya biri takacaktı bıçağı. Arkan olmayınca ne kadar ses çıkarırsan çıkar, bir şey fark etmiyor beni dövmeye 20-25 kişi gelmişti düşün, burada meslek lisesinin kapısından geçmeyen kişilerin yorum yapması komedi, o arkadaşın kararını etkileyecektir. Ben kapısından geçmemeni tavsiye ediyorum, ders işleyemiyorduk.Haklı. Biraz da tıfılsan seni orda yaşatmıyorlar.
Tıfılsın galiba sinirlendin hemen. Hayatın feleğini gördüm hesabı atar yapıyorsun. Ben sana tıfıl demedim farkettiysen. Haklı. Biraz da tıfılsan seni orda yaşatmıyorlar demişim. Burda sana haklı diyorum, konu sahibine tıfılsan yaşatmazlar diyorum. Kapıdan geçmedim kanka, ben direk içeri girdim sorun etme. 1 hafta kadar meslekteydim emin ol herşeyi gördüm. Gerçekten anlattığın gibi bir ortam var. Abartma diyenler için arkadaş ne anlatıyorsa doğru. Semt semt değişiyor ama aynı b*kun laciverti hepsi.Ben tıfıl değildim, sesimi çıkartan biriydim çok kavga ettim ama en sonda gına geldi ya biri takacaktı bıçağı. Arkan olmayınca ne kadar ses çıkarırsan çıkar, bir şey fark etmiyor beni dövmeye 20-25 kişi gelmişti düşün, burada meslek lisesinin kapısından geçmeyen kişilerin yorum yapması komedi, o arkadaşın kararını etkileyecektir. Ben kapısından geçmemeni tavsiye ediyorum, ders işleyemiyorduk.
2.Dönem zaten sınavda çıkmadı.2.dönemin sınavlarına da girmediniz,çalışmaya bir ton vaktiniz vardı keşke çalışsaymışsınız.Soruları inceledim geçen senenin sorularından 2-3 kat kolay.Neyse yanlış anlaşılmasın "bu seneki sınav kolaydı diye ağlama" demeyinArkadaşlar ben m*llık ettim matematiğe çalışmadım ve muhtemelen ortalama bir meslek lisesi veya anadolu lisesine gideceğim. Ağabeyimin anlattığına göre anadolu lisesi hiç kötü değilmiş fakat meslek liselerinin nasıl olduğu hakkında fikrimiz yok. Forumlarda gördüğüm kötü bilgilendirmeler dışında hiçbir bilgi edinemedim. Tonguç Akademi gibi kanallar, forumlar aracılığıyla öğrendiğim bilgiler lisenin genel olarak gelecekteki arkadaşları, ortamı belirlediği ve bu tarz olağanüstü dönemlerde girilen sınavların öğrenciye büyük avantaj (LGS ilk çıktığında lise puanları 50 civarı düşüp sonraki yıl artması gibi) sağladığı yönünde. Büyüyünce adam akıllı bir iş yapıp eşimi falan tatile götürürüm derken şimdi bu düşünceler kafamı yiyor. Kendimi köşeye atıp ağlamamak için zor tutuyorum. Bardağın dolu tarafını görmeye çalışırsam bugünün işini yarına bırakmamayı öğrendim. Alacağım tahmini puan ise 290-340 arası. Aranızda böyle bir şey yaşan oldu mu? Bir akıl verseniz.
Orada sinirlenmedim, ama şimdi acıdım ne dememi bekliyorsun ki? Yaşıtlarıma göre uzun boyluyum kalıplıyım tıfıl değilim kavganın kısa boy, kiloyla uzaktan yakından alakası yok, tecrübe ve çeviklik. Ortaokulda kavga ettim dayak da yedim dayak da attım neden korkayım onlardan? Lisede de çok kavga ettim o 4 ayda bir sebeple korkarım: kavga ettiklerim adamlar geçen sene birini bıçaklamış sen korkmazmısın? Ağızının burnunun dağılması, bıçaklanma korkusu ile mukayese edilemez. Öyle atar yapayım, laf koyayım gibi bir derdim yok, 11 yaşından beri çalıştım sanayilerde, pasajlarda, lokantalarda, düğünlerde hayatın feleğini gördüm demiyorum yaşıtlarıma göre daha çok tecrübeye sahibim.Tıfılsın galiba sinirlendin hemen. Hayatın feleğini gördüm hesabı atar yapıyorsun. Ben sana tıfıl demedim farkettiysen. Haklı. Biraz da tıfılsan seni orda yaşatmıyorlar demişim. Burda sana haklı diyorum, konu sahibine tıfılsan yaşatmazlar diyorum. Kapıdan geçmedim kanka, ben direk içeri girdim sorun etme. 1 hafta kadar meslekteydim emin ol herşeyi gördüm. Gerçekten anlattığın gibi bir ortam var. Abartma diyenler için arkadaş ne anlatıyorsa doğru. Semt semt değişiyor ama aynı b*kun laciverti hepsi.
Gerçekten kolaydı ama insan benim gibi akılsız olunca son ay hallederim diyor. Delireceğim yahu şöyle 4 ayımı ayırsam fen lisesine dahi giderdim. Benim olağanüstü durumdan kastım korona virus bu arada. MEB veliler itiraz etmesin diye kıyak geçecektir bence. Sana niye anlattım bilmiyorum. İçimi dökmem lazımdı kusura bakma.2.Dönem zaten sınavda çıkmadı.2.dönemin sınavlarına da girmediniz,çalışmaya bir ton vaktiniz vardı keşke çalışsaymışsınız.Soruları inceledim geçen senenin sorularından 2-3 kat kolay.Neyse yanlış anlaşılmasın "bu seneki sınav kolaydı diye ağlama" demeyin![]()
Meslek lisesi pek tekin değil babanın kurulu işi yoksa ve üniversiteye kesin gitmek istiyorsan en kötü anadolu k*çını kurtarır çalışıp yaparsın.Ben teknisyen,mobilyacı zart zurt olacağım dersen mesleğe git ama hocalar teorik dersleri sallıyor söyleyeyim üniye gitmen çok zorlaşır.Arkadaşlar ben m*llık ettim matematiğe çalışmadım ve muhtemelen ortalama bir meslek lisesi veya anadolu lisesine gideceğim. Ağabeyimin anlattığına göre anadolu lisesi hiç kötü değilmiş fakat meslek liselerinin nasıl olduğu hakkında fikrimiz yok. Forumlarda gördüğüm kötü bilgilendirmeler dışında hiçbir bilgi edinemedim. Tonguç Akademi gibi kanallar, forumlar aracılığıyla öğrendiğim bilgiler lisenin genel olarak gelecekteki arkadaşları, ortamı belirlediği ve bu tarz olağanüstü dönemlerde girilen sınavların öğrenciye büyük avantaj (LGS ilk çıktığında lise puanları 50 civarı düşüp sonraki yıl artması gibi) sağladığı yönünde. Büyüyünce adam akıllı bir iş yapıp eşimi falan tatile götürürüm derken şimdi bu düşünceler kafamı yiyor. Kendimi köşeye atıp ağlamamak için zor tutuyorum. Bardağın dolu tarafını görmeye çalışırsam bugünün işini yarına bırakmamayı öğrendim. Alacağım tahmini puan ise 290-340 arası. Aranızda böyle bir şey yaşan oldu mu? Bir akıl verseniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.