Kötü lisede okunur mu?

Okula gidip müdürle konuşabilirsiniz; boş kontenjan var mı, diye kontrol edin ve aldırmayı deneyin. Bu sene Anadolu lisesi bulmak zor olduğu için, senin gibi düşünen birçok kişinin geldiğini düşünüyorum.

2 kere tercih yaptım ancak gelmedi okul şu an gidip sormamın bir mantıgı var mı ki.

Zaten ülkede okul kavramı boş, bir de üstüne kötü bir yere gidiyorsun bırak eğitim almayı hayatında büyük sıkıntılara yol açabilir misal istersen kanı değersiz bir itle kavga edersin o kabre sen hapse, yönetim ilgili değildir saçma sapan muameleye maruz kalırsın, kötü alışkanlıklar bunların neticesinde hastalıklar vs olabilir ulan hiçbir şey olmadı böyle çöplük bir yerde 4 yıl durmaya değmez. Kesinlikle, şiddetle gitmemeni öneriyorum. Önermiyor, bağırıyorum burada yani ciddiye al, oku bu yazdıklarımı. Hayatın mahvolur! Açık oku part time işte çalış 100 kat daha iyi ve öyle iğrenç, iğrendirici bir lisede eğitim alacağına YouTube'dan ders dinle daha verimli olur.

Öncelikle ülkede okul kavramı boş değil, yeterince iyi eğitim alamamış veya alanında yetkin olamamış kişiler işsiz kalıyor diye boş demeye gerek yok. Düzgün bir eğitim alırsa gayet de iyi bir hayat kurabilir kendine. Ülkede çok iyi eğitim veren liseler de var elbet. Ama bir lise sadece aşırı yüksek puanlı değil ve serseri tipler daha fazla olunca oraya gidenin hayatı kararmıyor. Üniversite sınavında iyi puan yapıp güzel bir üniversitede eğitim alabilir. Kötü alışkanlıklar konusunda kişi kendine hakim olabilir etrafında elbet sigara, alkol kullananlar olur ama bu demek değil ki o da bağımlı olacak. Ayrıca öğretmenlerle alakalı bir şey yazmamış, öğretmenlerin kötü olduğu ne malum?

2 kere tercih yaptım ancak gelmedi okul şu an gidip sormamın bir mantıgı var mı ki.

Gidip sorsanız orada da tercih yapın çıkmazsa çıkmaz diyorlar zaten yapacakları bir şey yok.
Bende 85 OBP'li klasik bir Anadolu lisesinde okuyorum hocaları zaten devlet okulu olduğu için kalitesiz değil ama tabii umursamaz hocalar da var.
Bahsettikleri kadar kötü değil düzgün tipler de var, serseriler de var.
Serserilere bulaşmazsanız onlar da size bir şey yapacağını sanmıyorum.

LGS'ye iyi hazırlanamadım ve düşük bir puan alıp OBP ile yerleştim, 85 OBP'lik okula gideceğim, okul o kadar iyi değil, serseri tipler çok, geleceğimi fazlasıyla etkiler mi ya da böyle liselerde başarılı olunur mu?

İster istemez etkiliyor, öğrenciler dersleri takmayan serseri tipler olunca hocaların kaliteside onlara göre değişiyor. Attım okulun geneli yıllardır böyleyse öğrenciler ders dinlemek istemeyen tipler oluyor bu sefer öğretmenlerde yıllarca onlara alışıyor ders anlatmayan dersten kaçmaya müsait olan öğretmenler oluyor.
Mutlaka başarılı, çok memnun kalacağın hocalarda karşına çıkacaktır fakat okul ortamından rahatsız olman derslerini etkiler.
Fakat önünde yıllar var bende korona dönemi LGS öğrencisiyim, LGS'ye düzgün çalışamadığımdan 70 küsur puanlık bir çok programlı Anadolu lisesine yerleştim, sonradan aklım başıma geldi dönem puanlarımı yükselterek 11.sınıfta 98 puanlık ilçenin en iyi OBP'yle alan liselerinden birine yerleştim, YKS yaklaştıkça öğrencilerin okulun önemini anladım, lise daha yeni bitti. En azından okul ortamını bir gör baktın hiç olmadı önüne çıkan fırsatları değerlendirirsin.

Gidip sorsanız orada da tercih yapın çıkmazsa çıkmaz diyorlar zaten yapacakları bir şey yok.
Bende 85 OBP'li klasik bir Anadolu lisesinde okuyorum hocaları zaten devlet okulu olduğu için kalitesiz değil ama tabii umursamaz hocalar da var.
Bahsettikleri kadar kötü değil düzgün tipler de var, serseriler de var.
Serserilere bulaşmazsanız onlar da size bir şey yapacağını sanmıyorum.

Okuduğum ortaokul da öyle iyi bir ortaokul değildi yine serserisi de vardı iyi insanları da vardı yani ben yine arkadaş ortamımı güzel seçmiştim.

Okuduğum ortaokul da öyle iyi bir ortaokul değildi yine serserisi de vardı iyi insanları da vardı yani ben yine arkadaş ortamımı güzel seçmiştim.

O zaman bir fark olmaz daha iyi olma şansı bile var hatta yani bende öyle oldu.

LGS'ye iyi hazırlanamadım ve düşük bir puan alıp OBP ile yerleştim, 85 OBP'lik okula gideceğim, okul o kadar iyi değil, serseri tipler çok, geleceğimi fazlasıyla etkiler mi ya da böyle liselerde başarılı olunur mu?

Etkiler. Çalışırsan neden başarılı olmayasın.

Eğer serseri varsa sabır gereklidir onu söyleyeyim yoksa kendinizi bir kargaşada bulursunuz özellikle bu devirde can sıkıntısından liseli tipler bıçak çektiği için pek uğraşmamanız lazım. Ama eğer serseri lafını abartıyorsanız ve sadece ders konusunda başarısız kişilere serseri diyorsanız o zaman bir sorun olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı