Kötü PSU kullanmak sistemi ne kadar etkiler?

ahmetcttt

Femtopat
Daha fazla  
Hazır bir sistemim var 5070 ekran kartlı i9 işlemcili falan. PSU'yu da biraz araştırdım ve game Booster'ın kalitesiz olduğunu öğrendim. Muhtemelen bu tür kalitesiz şeyleri hazır sistemlerde aralara atıyorlar. Bu ne kadar sıkıntı yaratır. Ama fazlasıyla korkuttu internette okuduklarım. Çözüm lazım.

PowerBoost için de canlı bomba diyorlardı, değiştirmiştim ben. Yani tam bilemiyorum ama sistemi yakabilir en büyük zararı o olur. Ama zannetmiyorum ne kadar marka kötü olursa olsun illa ki böyle bir şeyden önce belirtiler olur.

Son düzenleme:
Powerboost, gamebooster, gamepower gibi markalar fason üretim üzerine markasını basıp satıyorlar. Aslında diğer markalar da benzer şeyler yapıyorlar ama onlar daha çok şeffaf ve o markaların PSU'ları için bilgiler mevcut. C4 diyebilmek için içini açıp bakmak gerek fakat pek mümkün olmayabiliyor. Kendim 3 yıldır benzer bir PSU kullanıyorum, sitesi bile yok markanın ama bir sorun yaşamadım. Buradan demek istediğim güvenlidir demek değil, bu tür fason ürünlerde sorun olma olasılığı diğer markalara göre daha yüksek.

Hazır bir sistemim var 5070 ekran kartlı i9 işlemcili falan. PSU'yu da biraz araştırdım ve game Booster'ın kalitesiz olduğunu öğrendim. Muhtemelen bu tür kalitesiz şeyleri hazır sistemlerde aralara atıyorlar. Bu ne kadar sıkıntı yaratır. Ama fazlasıyla korkuttu internette okuduklarım. Çözüm lazım.
Hangi modelini kullanıyorsun?

Güvenli olup olmadığını içini açıp içindekileri inceleyerek anca anlaşılır bu tür markaların, zararı olur mu olabilir ama olmayabilir de, dalgalanmayan sürekli gidip gelmeyen bir elektriğe sahipsen evinde ya da nerede kullanıcaksan sıkıntı çıkarma ihtimalini azaltır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı