Köy tarihini araştırma sitesi

Kreatin34

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, benim daha önceden kullandığım fakat şu an ismini unuttuğum köyün tarihini inceleyen ve incelemekle kalmayıp o köye hangi millet göç etmiş, ne zaman ismi değişmiş hepsini karşımıza çıkaran bir site vardı. Fakat şu an bu sitenin ismini bir türlü hatırlayamadım. Bu siteyi bilen varsa ismini yazabilir mi?

Wikipedia'da da bu tarz bir özellik bulunuyor. Türkiye'deki illere göre tüm köyleri ve eski adlarını da gösterebiliyor. Tüm köyler için başlık açılmış ama hakkında bir şey yazılmamış. Bunları da internetten araştırabilirsiniz.
Örneğin Yalova'nın Şenköy adlı köyünde tarihçesi ve coğrafyası da yer almaktadır.
Tarihçe
1890 yılındaki yabancı bir kaynakta adı Engüre olarak geçen köy, 1928 yılında Engürü adını taşımaktaydı.
Genellikle bu tarz şeyler yer alıyor. Fakat tam olarak sizin istediğiniz özelliklere sahip bir internet sitesi hatırlamıyorum.

Tüm köyleri araştırmak için de devletin resmi internet sitesini kullanabilirsiniz.

Wikipedi şu an ki durumu söylemektedir fakat benim dediğim site köye kaç senesinde hangi milletler yerleşmiş, köy kaç senesinde isim değişmiş hepsini detaylı bir şekilde aktarıyordu.

Benim dediğim site köye kaç senesinde hangi milletler yerleşmiş, köy kaç senesinde isim değişmiş hepsini detaylı bir şekilde aktarıyordu.
Bu tarz bir site olduğunu ilk defa sizden duyuyorum desem yalan olmaz. Benim bildiğim kadarıyla yukarudaki yöntemler ile bulunabiliyor diye biliyordum. İnternette uzunca bir araştıma sonucunda bulabiliriz. Sitenin tasarımı nasıldı?

Merhabalar, benim daha önceden kullandığım fakat şu an ismini unuttuğum köyün tarihini inceleyen ve incelemekle kalmayıp o köye hangi millet göç etmiş, ne zaman ismi değişmiş hepsini karşımıza çıkaran bir site vardı. Fakat şu an bu sitenin ismini bir türlü hatırlayamadım. Bu siteyi bilen varsa ismini yazabilir mi?

Acaba nişanyanmap olabilir mi Nişanyan Yeradları

Technopat Haberler

Geri
Yukarı