Kokpitten düşüş anı

Katılım
6 Ekim 2014
Mesajlar
14.351
Makaleler
7
Çözümler
83
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522248089
Size bir uçağın düşüş anının kokpitte nasıl göründüğünü göstermek istedim bugün. Bu videodaki pilotların yaptığı ilk hata sizce neydi ve neden kaynaklandı? Bunun hakkında konuşmak isteyen arkadaşlarım olursa beklerim. @InJustice

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Amatör oldukları çok belli, alçaktan uçmaları kendi hataları ama büyük ihtimalle ölmemişlerdir. Yere yakın çarptılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pilotlardan biri ölmüş, diğeri de yoğun bakımdaymış. Düşüş nedeni stall olabilir, uçak yeteri kadar hız kazanmadan ya da motora yeteri kadar güç verilmeden dönüş için knife edge denilen manevrayı yapmış diye gördüm.
 
Banım varken yazamamak çok kötü hissettirdi :D Neyse başlayalım. Öncelikle; piste yaklaşma pozisyonu yanlış gibi görüyorum. Nedensizce güç kesimi de yapılmış; thrust yetersiz kalmış, eğitmen yükselme pozisyonunda throttle'a bir tepki uygulamamış. Güç vermemiş. Dokunmuyor Throttle'a. Bir uçak inemeyip pisti pas geçiyorsa ve eğer siz yakınındaysanız uçağın, motorlarının sesini kulağınızda hissedersiniz, tam güç verilir sağlıklı bir pas geçme için. Sonuç "Stall". Ben de bekliyorum doğru cevabı :D
 
İlgili cevapların hepsi yakındı. Şimdi asıl sorun ile başlayalım. "Touch and Go" dediğimiz yani piste teker değdirip tekrar havalanma hareketini yaparken, yerden kesildikten sonra hız kazanmak için düz uçuşa geçmesi gerekiyordu. Ama buradaki pilotlar hız kazanmadan direk tırmanışa ve keskin dönüşe başladılar. Her uçak için belirli bir tırmanma ve tutunma hızı vardır. Bu hıza ulaşmadan tırmanmaya başlamamalıdır. Ayrıca panelin sol tarafında hız saatini görebilirsiniz. Tırmandıkça düşüyor hız. Stall hızına kadar düştüğünde artık uçak kendini kaldıramayacak kadar yavaşlıyor. Bir hata da sağdaki pilot güç kolunu tutarken bir noktada belki panikten belki kişisel hatasından kolu tutsa bile ileri ittirmiyor. Bazı uçakların güç kolu (Throttle) yay yüklüdür ve bırakırsanız geriye gelmeye başlar. Özellikle 0:23 saniyeden itibaren motor sesindeki değişimi duyabilirsiniz. Hız kaybedip üzerine keskin dönüşe başlayınca düşüş kaçınılmaz oluyor.
@InJustice @Selim C. @Attack Troll @wacker cevaplarınız için çok teşekkürler.
 
Sully'yi izle InJustice. :D
 

Dosya Ekleri

  • SullyTomHanks.jpg
    SullyTomHanks.jpg
    269,4 KB · Görüntüleme: 252
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı