Koku Sonrası Bilgisayar Açılmıyor

Kanberkanbay

Hectopat
Bilgisayarımın CD'liğinden koku geldi, ondan sonra bilgisayarı kapattım. 10-15 dakika bekledikten sonra bilgisayarı açmaya çalışınca normalde hard diskten bir ses gelirdi fakat şu an için o ses gelmiyor. Farklı kablolarla denedim ama olmuyor, sorun nedendir sizce? Hard disk mi bozuldu?

Bilgisayarımın CD'liğinden koku geldi, ondan sonra bilgisayarı kapattım. 10-15 dakika bekledikten sonra bilgisayarı açmaya çalışınca normalde hard diskten bir ses gelirdi fakat şu an için o ses gelmiyor. Farklı kablolarla denedim ama olmuyor, sorun nedendir sizce? Hard disk mi bozuldu?

CD'liğinden koku geldi nedir tam olarak anlamadım ben. Büyük ihtimalle power supply gitmiş kasayı açıp içine bakın. Koku en keskin nerede gelecek. Büyük ihtimalle power'dan. CD sürücüyü çıkarıp açmayı deneyin birde

Merhaba. Açılırken delete' e sürekli basılıp BIOS geldiğinde onda HDD görünüyor mu? Görünmüyorsa kuvvetle muhtemel HDD'de bir sıkıntı olmuştur, örneğin sürücü kartından gelen muhtemel bir kokunun bu sıkıntıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum. HDd kartından çıkan bu koku CD'liği boş bulup ordan çıkmış da olabilir. Elinizde başka bir HDD varsa bir de onunla sistemi açmayı deneyin. Açılıyorsa sıkıntı takılı olan bu HDD'in pcb kartının yanmasıdır. Kolay gelsin.

Bilgisayar birkac durumda çalışmaz
Örneklee: anakart kısa devre yaparsa
Psu arızası sonucu voltaj yetmezliği
Islemci yuvasına elektrik gelmemesi.
Benim tahminim bir baska psu ile deneyin mutlaka olacaktır. Bir de tam olarak acilmama derken düğmeye bastıktan sonra ne oluyor açık ve net yazarsaniz yardimci oluruz.

Arkadaslar bilgisayarı açtım, CD'ligi normalde takmıyorum format için taktım, ondan sonra CD'likten çok kötü bir koku geldi ve duman geldi sadece CD'likten. Onun dışında bilgisayar çalışıyor, bütün her şeyi yani tıkırında fakat onun altında da HDD vardı direkt çıkardım, biraz bekledikten sonra açtım PC'yi BIOS'da HDD yok.
@Ewh09 @Yeni Teknik Sembol @Eray Kalelioğlu Sizce bir PC'ciye gidip HDD kablolarini veHDD denetmeli miyim?
Cunku CD'lik HDD olmuyor 2 kabloda sikintilidir belki 2 taneşerli var bende, sanmiyorum ama power iyi su an.
Yardim edebilecek var mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar bilgisayarı açtım, CD'ligi normalde takmıyorum format için taktım, ondan sonra CD'likten çok kötü bir koku geldi ve duman geldi sadece CD'likten. Onun dışında bilgisayar çalışıyor, bütün her şeyi yani tıkırında fakat onun altında da HDD vardı direkt çıkardım, biraz bekledikten sonra açtım PC'yi BIOS'da HDD yok.
@Ewh09 @Yeni Teknik Sembol @Eray Kalelioğlu Sizce bir PC'ciye gidip HDD kablolarini veHDD denetmeli miyim?
Cunku CD'lik HDD olmuyor 2 kabloda sikintilidir belki 2 taneşerli var bende, sanmiyorum ama power iyi su an.
Yardim edebilecek var mi?
Psu kablolarin kisa devre ile zarar görmüş bile olabilir hdd takili iken calistiramiyor isen mutlaka bir tamirci görsün arızayı sana söylesin ve sende buraya yaz durumu. Kazık yeme diye diyorum. Eger bir parçadan kaynakliysa çözümü olabilir

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı