Komşum bana büyü yapabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beyler bakın ben de mücadele ediyorum ama mantıklı konuşun. Evrim kanıtlanmamış demek cahilliktir. Evrim kanıtlanmıştır ki kanundur.

Buhari'deki hadis sayısı 7124, İbn Mace'deki hadis sayısı 4341, Nesai'deki hadis sayısı 5758, Tirmizi'deki hadis sayısı 3953 civarındadır. Kat ve kat fazla hadis olduğunu varsayalım ki 2 defa olmuşsunuz tebrikler, on yıllarınızı ayırmış olmalısınız. Örnek alınacak bilirsiniz.

Okudum, ne kadar anlamsız olduğunu anladım, hadisler birbiriyle uymuyor. Büyüye mi inanacağım?

Evrimi kim kanıtlamış? Konunun uzmanı değilim ama kaç milyon senelik sinek bulunuyorda günümüzdeki sinekten ne farkı var?
Bu konularda sorgulamak yerine direk sorgusuz sualsiz inanmış cahil arkadaşım en azından biraz araştırma yap. Şu alttaki videoyu bırakayım bir baştan sona kadar izle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evrime inanmayan biriyle hiç tartışmayacağım zaten. İnternette milyonlarca kaynak var. Ha siz belki onları da bulamazsınız diye şu videoyu bırakayım bari:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben tanrının varlığını araştırdığımda ne olduğunu bulabildim ne olmadığını daha fazla düşünmemek için araştırmayı bıraktım.

Hocam şimdi çeviri yanlışı denilince insanlar ayet bükücü diyor fakat gerçekten bazı kısımlarda çeviri yanlışı bulunuyor. Kuranda harut ve marut ismi geçmez iki hükümdar olarak geçer fakat çeviri hatasından dolayı iki melek olarak çevirilmiştir detaylı açıklamasını bırakıyorum;

Ayetin bu kısmındaki "iki hükümdar" ifadesi genellikle "iki melek" olarak yanlış çevriliyor ve bu da yanlış anlaşılmayı daha da artırıyor. Buradaki kelimeyi melekeyni (iki melek) şeklinde okuyunca mesajın anlaşılması çok zorlaşmakta, hatta imkânsızlaşmaktadır. Yahudi hahamlarının Babil sürgününde öğrendikleri Harut ve Marut masalı/efsanesi (cezalı iki meleğin büyü yapmayı öğretmesi), elçi Süleyman’a iftiraları ve büyüyü meşru görmeleri, bunu da Allah’a ve elçilerine yakıştırmaları ayette anlatılıp eleştirilmektedir. Yani ayette bahsedilen konular, Yahudi inanışıdır. Aksi durumda -haşa- “Allah ayetin başında büyüye onay vermiş, sonrasında ise büyüyle uğraşanları azapla tehdit etmiştir” çelişkisi doğacaktır
Ekstra olarak meleklerin özgür iradesi yok zaten böyle bir durumu gerçekleştirmeleri mümkün değil o yüzden harut ve marut bir Yahudi masalıdır.

Vaktinde mahalle de bir neriman abla vardı. Cinlerle iletişim halindeyim, büyü yapıyorum, büyü bozuyorum ayağına milletten 40k$ çarpmıştı. Başlığı görünce o aklıma geldi.

Büyü, olgusu çok eskiye dayanıyor. Eskiden Arabistan'da kücük kız çocukları mucizevi bir şekilde hamile kalırmış. Halk ve kız aileleri de bunu bir çeşit büyü gücüne ve olağanüstü yaratıklarla bağdaştırırmış.

Lakin, Modern Tıp geliştiğinden ve DNA çıktıgından beri, aslında bu kız çocuklarının cinler tarafından değil, aile içi, baba, amca, dayıları tarafından tecavüze uğradığı öğrenilmiş.

Kısaca, büyü yoktur.

Dediğinize kesinlikle katılıyorum fakat 1 yanlış bütün doğruları götürmez.

Dediğiniz diğer her konuda haklı olabilir ancak eğer ki yüce bir varlık tarafından geldiği söylenen bir kaynakta böyle bir yanlış varsa ya o kaynağın değiştirildiğine ya da yüce bir varlık tarafından yazılmadığı anlamına gelir.

Hocam peki yaradan neden büyüyü kötülüyorsa büyü yapan kişinin yaptığı şey gerçekleşebiliyor.

Allah Büyüyü yasaklamış ve bunu Elçisi olan Peygamber Efendimiz (sav) ile bize iletti mi?

Detayını bilemem Allah en güzelini bilendir. Ve o işle meşgale olan kişide başına geleceklerden haberdardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı