Konaklama siteleri ne kadar güvenilir?

Güvenilirlikden kastını anlamadım ama daha önce bir otelde tercümanlık yapıyordum. Online ve ayak müşterisine verilen fiyat farklı oluyordu komisyon gibi sebeplerden dolayı.

Güvenilirlikden kastını anlamadım ama daha önce bir otelde tercümanlık yapıyordum. Online ve ayak müşterisine verilen fiyat farklı oluyordu komisyon gibi sebeplerden dolayı.

Bir sitede atıyorum 2 geceliği 5500 TL. Otele gittiğim zaman farklı fiyat söylerler mi? Bu fiyatlar neye göre belirleniyor?

Bir sitede atıyorum 2 geceliği 5500 TL. Otele gittiğim zaman farklı fiyat söylerler mi? Bu fiyatlar neye göre belirleniyor?
Bu dediğin otelden otele değişir. Büyük ihtimalle büyük otellerde böyle olmaz ama KOBİ grubuna girebilecek oteller internet ve real fiyat arasında farklılık yapıyor. Bunun sebebi hem elden aldığında vergi vermemesi hem de internet sitesine (atıyorum booking vs.) komisyon/aidat ödememesi.

Belki internette yazan fiyattan bi tık daha uyguna bile gelebilir ama daha pahalı olacağını sanmıyorum. Ha daha pahalı hiç mi çıkmaz? Çıkabilir. İnternette ECO oda fiyatı gösterirken belki gittiği tarihde müsaitlik yoktur ve başka odaya alınırsın. En iyisi oteli aramak.

Aracı sitelerden bahsediyorsun. Her sitede fiyat farklılığı olabiliyor çünkü sitelerin aldığı komisyonlar farklı oluyor. Küçük otellerde rezervasyon yapmadan önce arayıp sorun. Daha düşük fiyat verebiliyorlar. Büyük otellerde pek işe yaramaz da küçük otellerde yarar, oda ellerinde kalmasın diye uygun fiyata verirler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı