Konsol mu daha pahalı yoksa PC mi?

GamerPerson90

Hectopat
Daha fazla  
Kaç tane arkadaşım sırf "PC çok masraflı " diyerek konsol almıştı. Ama konsol daha öyle değil mi ? Yanlış değilsem 5-6 tane oyun alsam konsolda asgari ücrete yakın geliyor. Üstelik bu nesilde herşeye para ödetiyorlar. Bir oyun PS4'e 180-190 tl ye çıkıyor(Spotta). Bunun PSN plus (online oynamak için zorunlu), ayriyetten başka bir cont. Alması felanda var. Herşeyi geçtim sadece oyun alsam korsan oyun gibi takılsam dediğim gibi ben 1 senede herhalde 1.000 liram oyunlara giderdi. Peki bunların yerine 5.000 tl lik PC mi toplasam daha hesaplı olur yoksa konsol mu ? Hem PC hem konsol kullanan arkadaşlarımız varsa söylesin.

Kaç tane arkadaşım sırf "PC çok masraflı " diyerek konsol almıştı. Ama konsol daha öyle değil mi ? Yanlış değilsem 5-6 tane oyun alsam konsolda asgari ücrete yakın geliyor. Üstelik bu nesilde herşeye para ödetiyorlar. Bir oyun PS4'e 180-190 tl ye çıkıyor(Spotta). Bunun PSN plus (online oynamak için zorunlu), ayriyetten başka bir cont. Alması felanda var. Herşeyi geçtim sadece oyun alsam korsan oyun gibi takılsam dediğim gibi ben 1 senede herhalde 1.000 liram oyunlara giderdi. Peki bunların yerine 5.000 tl lik PC mi toplasam daha hesaplı olur yoksa konsol mu ? Hem PC hem konsol kullanan arkadaşlarımız varsa söylesin.
Konsol' da her yeni çıkan oyunu almaya kalksan batarsın.

Fiyatın pahalı olmasıda bence konsolda sahte oyun oynamanın çok zor olmasından dolayı orjinal tercih edilmesi. PC de ise korsan oyunun çok rahatlıkla erişilebilir olmasından dolayı firmalarda PC için daha düşük fiyatlarla sunuyolar.

Ps3 kunlanmış biriyim. Ps3 oyunları eski ve ucuzlamış olmasına rağmen 1 yılda 11 oyun aldım ve bunun bana maliyeti yaklaşık 600 tl oldu baya pahalı oyun konsolu sahibi olmak. Şahsi fikrim bu yeni nesil konsolların son devri olacak 6 7 seneye konsol diye birşey kalmayacak.
Steam Var Olsun ! :D

Alınacak 5000 TL'lik bilgisayar, ileriye yatırım olacaktır. Bilgisayarı her zaman parçalarını değiştirip, güncelleştirebilirsiniz. Fakat şu anda alacağınız konsol ve oyunlar, gelecekte eskidiği zaman size yine aynı parayı verdirip yeni konsol almanıza sebep olacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı