Konsol vs. bilgisayar

Hocam bütçem 10 bin civarında ve evet oyun oynayacağım sadece CS:GO Valorant'ı da bilgisayarım kaldırıyor ama ben RDR2 tarzında hikayeli oyunlar için almak istiyorum ne alacaksam.


Slim versiyonundan 1000 TL fazlasına hatta Pro versiyonuyla aynı fiyatta Xbox Series S daha mantıklı bir seçenek değil midir hocam.
Konsol platformunda oyunlar çok pahalı. PS oyunları 2. el kolayca bulunabiliyor ama Xbox öyle değil, fakat buna rağmen Xbox getirdiği gamepass sistemi ile 100lerce oyunu tek bir ücrete oynayabiliyorsunuz. Gamepass sisteminin bahsedilmediği tek nokta online oyunlar oynamak isterseniz Gamepass Gold paketini almalısınız. PS'te ise PS Plus öyeliği ile her ay 3 oyunu ücretsiz alabilirsiniz tabii aldığınız ay takibi boyunca gelen oyunlar kütüphanenize eklenecektir ve bunlar kaybolmayacaktır, yinede oynayabilmeniz için üyeliğinizi devam ettirmelisiniz. 60 ve 75 Hz oluyor çoğu TV. Laptopunuz da 60 Hz olmalı o yüzden bir his kaybı yaşamazsınız TV'de oynarken. Bu olayın rahatlığıda bambaşka tabi kanepe elde kumanda rahatsınız 🙂 PC'de ise ne kadar önermesekte korsan oyun konuları var ücret ödemeden oynayabilirsiniz oyunlarınızı. Birde kol alırsanız oda size bir konsol olabilir TV'ye bağladığınızda. 10K bütçe ile kötü bir laptopun sizi beklediğini düşünmüyorum. Tercih sizlerin olacaktır. Ben masaüstü oyuncusuyum ve mutluyum 🙂
 
Hocam bütçem 10 bin civarında ve evet oyun oynayacağım sadece CS:GO Valorant'ı da bilgisayarım kaldırıyor ama ben RDR2 tarzında hikayeli oyunlar için almak istiyorum ne alacaksam.


Slim versiyonundan 1000 TL fazlasına hatta Pro versiyonuyla aynı fiyatta Xbox Series S daha mantıklı bir seçenek değil midir hocam.


Hocam laptoptan gına geldi yemin ediyorum ya aşırı ısısından mı yanayım gereksiz yer kaplamasına mı yanayım. Bilgisayarı oradan oraya götüren biri de değilim halbuki zamanında heves ettik aldık bin pişmanım laptop aldığıma ya. Bir dahaki tercihim masaüstünden yana olacaktır hocam teşekkür ederim.
Hocam biraz araştırdım Xbox Series S ile PS 4 Pro aynı fiyatta ama Xbox daha iyi gibi gözüküyor epey sitesinden sizde bakın isterseniz. ikisi arasında seçim yapacaksanız Xbox'ı tavsiye ederim.
Xbox'da Gamepass özelliği vardı yanlış hatırlamıyorsam o da çok güzel.
Hocam ben masaüstü almanızı tavsiye ederim.
 
4-5 yaşımdan beri bilgisayar kullanıyordum, 1 aydır Xbox Series S kullanıyorum ve artık konsolun daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.
 
Arkadaşlar, 840M ekran kartlı laptopum var. 2 3 senedir çıkan hiçbir oyunu 30 FPS bile oynayamıyorum. CS:GO Valorant tarzı oyunlarda yeterli oluyor sıkıntı yok ama RDR2 Witcher 3 gibi oyunlarda çok büyük sıkıntı yaratıyor. Piyasası 2800 3000 civarında sanırım satıp 3060 ekran kartlı bilgisayar almak mı mantıklı yoksa satmadan konsol almak mı? Konsol derseniz yeni çıkan 3 konsoldan hangisini önerirsiniz? (Xbox Series X, S PlayStation 5)

Hocam bence biraz idare edin, belki ekran kartı piyasası düzelir. Hem PS5 piyasası düzelir ve ucuzlar, böylece ileride seçim yapabilirsiniz. Konu dışı ama sormadan edemeyeceğim, RDR2 Witcher 3'ten kaç FPS aldınız? Aynı laptop var merak ettim.
 
Xbox'da Game Pass özelliği güzel onun dışında pek farkı yok gibi PS ile.

Daha önce 1 haftalığına falan sırf God of War için PS4 alıp satmıştım, PS kontrolcüsü inanılmaz rahatsız bir şeydi, Series S kontrolcüsünde böyle bir sorunum olmadı, çok rahat ettim. O kadar rahat ki klavye ve fare benim için işkenceye döndü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı