Konsol vs PC

2. el Ryzen 5 3600 = 1500 TL.
2. el GTX 1660 Ti = 3500 TL.
Sıfır Gigabyte A520 = 2100 TL.
Sıfır 16 GB DDR4 RAM = 1000 TL.
Sıfır High Power 500W = 1300 TL.
Sıfır Kioxia 500 GB SSD = 1000 TL.
Sıfır Aerocool RGB kasa = 1100 TL.
İşlemci fanı olarak bütçe artana kadar stok fan düşünülebilir, ileride 600-700'e güzel bir fan alınır.
Şu anda bu şekilde 11500 TL tuttu yaklaşık. Gerisini sen düşün. Bir de 3000 TL civarına ASUS'un 144 Hz monitörü vardı geçen o da sıfır, eğer indirim devam ediyorsa o da alınabilir. Karar senin :)
Ayrıca bak, sadece ekran kartı ve işlemci 2. el. İşlemci zaten bozulacak bir parça değil, buradaki tek "risk" ekran kartı. Ha ilanı beğenmedin mi, başka ilanlara bakarsın. Adresine yakın ilan varsa test edip alırsın. Zorla bunları sunmuyorum önüne.

Aynı şeyi farklı şekilde söyleyip duruyoruz ancak ortak bir argüman var ortada; iki taraf da 2. elde bozulma riski olduğunu biliyor. PC alsan da konsol alsan da bozulabilir, bu normal. Ancak eğer düzgün alırsan, temiz ilanlara bakarsan, test edip alırsan ve bakımlı kullanırsan sorun yaşamazsın.

FSR ile ve orta/yüksek ayarlarda gayet de oynatır. Kendim de RX 6600 XT kullanıyorum ve şu ana kadar oynadığım bazı optimizasyon sorunlu oyunlar dışında hiç sorun yaşamadım. Ayrıca bence düşük bütçede en azından AM4 bir sistem olursa konsola göre daha mantıklı olur çünkü istediğin gibi yükseltebilirsin. RAM mi yetmedi? Gider ekleme yaparsın. Depolama mı yetmedi? Bir tane daha SSD alırsın. İşlemcin mi yetmedi? Gider yenisini alırsın. Bunun gibi daha da örnekler verilebilir.

İyi güzelde 1660 Ti nasıl 3500'e bulcan he bulduysan linkini atta bir bakalım 4500 5000 falan onun piyasası.

İyi güzelde 1660 Ti nasıl 3500'e bulcan he bulduysan linkini atta bir bakalım 4500 5000 falan onun piyasası.
Buyur. Sadece sahibinden'de bakarak bunu buldum. Bunun dolap'ı var, letgo'su var, facebook'u var... Hatta daha ucuza daha iyisini, belki de RX 6600 bile bulabilirsin. Ayrıca GTX 1660 Ti ekran kartını 4500-5000 civarına satan varsa dolandırıcıdır zaten, itibar etmeyiniz.

Hocam Allah aşkına nereden bakıyorsunuz şu piyasaya nerede 4500 5000? Temmuz 2024'te 3000TL'ye RX 5600XT aldım ben. 8000TL'ye AM4 sistem topladım sadece işlemci ve ekran kartı 2.el olacak şekilde. Farklı dünyalarda mıyız :D

Buyur. Sadece Sahibinden'de bakarak bunu buldum. Bunun Dolap'ı var, Letgo'su var, Facebook'u var... Hatta daha ucuza daha iyisini bile bulabilirsin belki.

Güvenlik etiketi yok arıza verip vermediğini nereden bileceğim?

Hocam Allah aşkına nereden bakıyorsunuz şu piyasaya nerede 4500 5000? Temmuz 2024'te 3000TL'ye RX 5600XT aldım ben. 8000TL'ye AM4 sistem topladım sadece işlemci ve ekran kartı 2.el olacak şekilde. Farklı dünyalarda mıyız :D

Fazla bskmadım sadece bir sahibinde ne girdim oradan baktım şu anlık araştırmadım.

Güvenlik etiketi yok arıza verip vermediğini nereden bileceğim?
Test ederek alacaksın. Ayrıca dediğim gibi bunu almak zorunda da değilsin, cımbızlama yaparak cevap verme. Başka ilanlara da bakabilirsin, ben Sahibinden'e girdim "GTX 1660 Ti" diye aratıp ilk çıkan sorunsuz ilanı attım sadece.

Fazla bskmadım sadece bir sahibinde ne girdim oradan baktım şu anlık araştırmadım.
Ne hikmetse aynı şeyi yapıp farklı fiyatlar görmüşüz, bak sen Allah'ın işine :D
Eğer bu kadar korkuyorsan git 15K'ya sıfır Xbox Series S falan al uğraşma, uğraştırma. Madem önerilere bu kadar kapalısın, en ufak yerden açık arayarak karşı çıkacaksın da neden konu açıyorsun ki?

Bu bütçeye toplıcağım bilgisayar en fazla 2 sene götürür sonra yükseltmek gerekecek.
Kardeşimin bilgisayarında 11 yıllık i7 4770 işlemci, 8 yıllık da RX 580 ekran kartı var ve şuanda orta ayarlarda 1080p God of War Ragnarok oynuyor. Aklında bulunsun diye söyledim. Ayrıca sana attığım sistemde sadece ekran kartı ve işlemci 2. el bunu da unutma. İşlemci zaten fiziksel hasar almadığı sürece uğraşmadan bozamayacağın bir parça, ekran kartı ise test edip temiz ilan bulursan sorun çıkarmaz kolay kolay. Sen bilirsin, bu mesajımda nereyi alıntılayarak neye karşı çıkacaksın çok merak ediyorum :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı