Evet, internette kontrol kalemi kontrolüyle ilgili olarak yazılan bu bilgiler kesinlikle doğrudur, şimdiye kadarki yaptığım kişisel yorumlarımda ben de bu şekliyle belirttim ve yazdım. Topraklama kablosunda kontrol kaleminin ışığının hafifçe yanması demek; bu hatta makine, cihaz, vb. topraklanmalarından toprak hattındaki topraklama levhası, kazığı, kopma durumu olmayan bina iç topraklama iletkeni iç iletkenliği, vb. ile gereğince topraklanamaması, iletilememesi veya bu topraklanmanın bu topraklanma noktasında çok sağlıklı olamaması demektir. Örneğin topraklama yapılan bu noktadaki toprak çok kuruysa bu toprakla ilgili takviyeli iletkenliği artıracak bazı önlemlerin (özel katkıların toprağa katılarak)) alınması da söz konusudur. Eğer bu topraklanma çok sağlıklı olsaydı kontrol kalemi ucu toprak hattı iletkenine, masaüstü PC kasasına, vb. tutulduğunda kesinlikle yanamazdı, bundan kesin emin olmak gerekir. Eve kontrol amaçlı gelen elektrikçinizin yetkili bir elektrikçi olup olmadığından emin misiniz? Kolay gelsin.