Konulara Gelen Alakasız Cevaplar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cagannnn

Decapat
Katılım
24 Ocak 2021
Mesajlar
275
Çözümler
1
Yer
Tristan da Cunha
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bir şey fark ettim. Arkadaşlar ben geçende sadece test için bir konu açtım "Araplar havalı mıdır?" diye. Ben sadece havalı mıdır diye fikrinizi sordum, kültürden bahsetmeyin dedim. Gördüğüm cevapların yarısından fazlası iğrenç, kötü, pislik, çıkarcı diye Arapları kötülemeye yönelik olmuş ve tarihinden bahsetmişsiniz. Diğer konularda da görüyorum, sorulan soruyla alakalı olmayan cevaplar veriliyor. Benim sorduğum soru havalı mıdır, sizin verdiğiniz cevap "İstersen seni Arabistan'a yollayalım." şeklinde olmuş. Konuyla alakasız cevaplar var, üstüne üstlük yapması için hakkı olmayan şeyler var. Örneğin; Konu sahibini kötülemek, fikir belirtilmesi istenilen konuda saçma cevaplar yazıp fikir belirtilmesi istenilen şeyi kötülemek gibi. Hiç kimsenin buna hakkı yok, size sadece havalı mıdır diye fikir sorduğum konuda eğer siz fikrimi kötülüyorsanız bir sorun var demektir. Ben havalı mıdır diye soruyorum, cevap (Evet, şu yüzden vs. veya Hayır, bu nedenden vs.) gibi olmalı. Hayır deyip tipten girebilir konuya, hayır deyip kültürden giriyor. Ben kültürden bahsetmeyin yazıyorum şaka gibi cevaplar geliyor. Buradan aynı zamanda moderatörlere sesleniyorum, konuda alakasız cevap verenleri uyarın lütfen.
 
Bir de ilk mesaj okunmadan, başlık üzerinden cevaba yeltenme durumu mevcut. Ama yapacak bir şey yok. İnsan, görmek istediğini görür.

Konu ile alakasız ya da uygunsuz olduğunu düşündüğünüz mesajları rapor sistemini kullanarak moderasyona iletebilirsiniz. Tabii onun için de bazı dikkat edilmesi gereken hususlar var.
 
Bir şey fark ettim. Arkadaşlar ben geçende sadece test için bir konu açtım "araplar havalı mıdır?" diye. Ben sadece havalı mıdır diye fikrinizi sordum, kültürden bahsetmeyin dedim. Gördüğüm cevapların yarısından fazlası iğrenç, kötü, pislik, çıkarcı diye arapları kötülemeye yönelik olmuş ve tarihinden bahsetmişsiniz. Diğer konularda da görüyorum, sorulan soruyla alakalı olmayan cevaplar veriliyor. Benim sorduğum soru havalı mıdır, sizin verdiğiniz cevap "istersen seni Arabistan'a yollayalım." şeklinde olmuş. Konuyla alakasız cevaplar var, üstüne üstlük yapması için hakkı olmayan şeyler var. Örneğin; konu sahibini kötülemek, fikir belirtilmesi istenilen konuda saçma cevaplar yazıp fikir belirtilmesi istenilen şeyi kötülemek gibi. Hiç kimsenin buna hakkı yok, size sadece havalı mıdır diye fikir sorduğum konuda eğer siz fikrimi kötülüyorsanız bir sorun var demektir. Ben havalı mıdır diye soruyorum, cevap (evet, şu yüzden vs. veya hayır, bu nedenden vs.) Gibi olmalı. Hayır deyip tipten girebilir konuya, hayır deyip kültürden giriyor. Ben kültürden bahsetmeyin yazıyorum şaka gibi cevaplar geliyor. Buradan aynı zamanda moderatörlere sesleniyorum, konuda alakasız cevap verenleri uyarın lütfen.

Çünkü dine karşı aşırı bir antipati besleyen bir kitle var artık

Yani söyle diyeyim siyaset vb her şeye dini karıştırmalarından dolayı insanlar da dine karşı bir soğukluk oluştu

Araplar da islamiyetle bağdaştığı için insanlarda abartılı bir biçimde tepki veriyorlar

Arapların da yaptıkları orta da yani
İnsanları eleştirmeyi fazla sevmem ama
Sözde Müslüman'lık yapıyorlar

Türkiye ile de ilişkileri orta da o yüzden de insanlar haklı olarak hiç iyimser bir şekilde yaklaşamıyor duruma konu ne olursa olsun

Dini bu kadar gözümüze sokmasalar şu an.
Malum parti bu kadar eleştirilmezdi emin ol

Atatürk'ün de değdiği gibi dinle devlet işleri ayrılmalıdır

Ama korktuğum nokta şu ki dinsiz bir toplum hiç iyi bir şey değil ve yavaş yavaş kıyamet senaryosu gerçekleşiyor bu şekilde.
 
Burası Technopat alışmanız gerek.
Bir noktada da ırkçılık var buda bir gerçek.
Çünkü dine karşı aşırı bir antipati besleyen bir kitle var artık.

Yani söyle diyeyim siyaset vb her şeye dini karıştırmalarından dolayı insanlar da dine karşı bir soğukluk oluştu.

Araplar da islamiyetle bağdaştığı için insanlarda abartılı bir biçimde tepki veriyorlar.

Arapların da yaptıkları orta da yani.
İnsanları eleştirmeyi fazla sevmem ama.
Sözde Müslüman'lık yapıyorlar.

Türkiye ile de ilişkileri orta da o yüzden de insanlar haklı olarak hiç iyimser bir şekilde yaklaşamıyor duruma konu ne olursa olsun.

Dini bu kadar gözümüze sokmasalar şu an.
Malum parti bu kadar eleştirilmezdi emin ol.

Atatürk'ün de değdiği gibi dinle devlet işleri ayrılmalıdır.

Ama korktuğum nokta şu ki dinsiz bir toplum hiç iyi bir şey değil ve yavaş yavaş kıyamet senaryosu gerçekleşiyor bu şekilde.

Hocam yanlış anlamayın, bu da konu ile alakasız bir mesaj. Arkadaş sadece Arapları örnek vermiş.

Asıl sorun herkesin saçma cevaplar vermesi.
 
Üyeler sizin isteklerinize göre cevap verecek hali yok.
Üye benim konuma cevap yazıyorsa, evet benim isteklerime göre cevap vermeli. Benim kültür konuşmayın dememe rağmen kültürlerini konuşuyorsa o üye konuşmasın.
 
Üye benim konuma cevap yazıyorsa, evet benim isteklerime göre cevap vermeli. Benim kültür konuşmayın dememe rağmen kültürlerini konuşuyorsa o üye konuşmasın.

Sizde bence "Araplar havalı mı?" gibi saçma bir konu açmamalıydınız diye düşünüyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı