Konya’da küçük çocuktan 20 TL isteyen Suriyeliler küçük çocuğa kezzap attılar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Utanın utanın onlar mülteci, hiç böyle sözler söylenir mi onlara? Onları savaştan kurtardık, kaza olmuştur (!) Gerçekten iğreniyorum bunlardan.
 
Bu arkadaş 20 lira vermedi diye suratına kezzap atıldığında nasıl düşünmesi gerektiğinin farkına varır. Boş verin bence, yormayın kendinizi arkadaşlar. Bizim burada içimiz ağlıyor ufacık çocuğun canı yandı diye, bu da burada sizden cevap alarak kendi zevklerini tatmin ediyor.
 
Bu kafanın normal haliniz olmasina harbiden üzüldüm ban tehlikesi olmasa daha güzel şeyler yazardım ama gerek yok. Bence susun ve kendinizi daha fazla rezil etmeyin iyi forumlar.
 
Yıl 2013-2014 falan daha ilk defa mültecilerden haberim oluyor. Yaşım ufak, teyzemlerdeyiz gece rahat rahat geziyoruz. Bulundukları bölge şu an tamamen Suriyeli dolu(Kayseri/Eskişehirbağları). Gezerken caminin wc'sine girdik bizden para istediler ben diklendim falan çocuklar ellerinde gazoz şişesi bana fırlattılar ve sıkıştırmaya devam ettiler. Sonra kuzenim abisini çağırdı, büyük kuzenim arkadaşlarını toplayarak geldi bunlara bir temiz sevdikten(!) sonra bir daha o grup bize yanaşamadı. Şu an aynı hareketi yapsa büyük kuzenim muhtemelen vurulur çünkü hepsi silahlandı ve ortama adapte söz sahibi konumuna getirildiler. Kendimizi savunsak dahi suçlu biziz. Bundan 20 yıl sonra tamamen hak sahibi olacaklar ve hak isteyecekler bakalım o zaman bunun sorumluluğunu kim üstlenecek ölü Erdoğan mı(90 yaşında olacak)?
 
Pes size diyorum artık. Ben de o çocuğa çok üzüldüm ama siz bütün mülteciler için gitsin diyemezsiniz. Abartmayın. Bütün mülteciler aynı değil. Suçsuz olan çok mülteci var hatta bizim sınıfta bir tane vardı gayet uslu ve ailesi de öyleydi. Medya sürekli mülteciler hakkında kötü haber pompalıyor. Linçlerseniz linçleyin, milliyetçilik yaparsanız yapın ve evet din kardeşlerimizdir.
Kardeş kardeşe kezzap atar mı? O zaman yerim onların kardeşliğini.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dua etsinler olay yerinde değildim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@mrht1234
Öncelikle konuya yazdığınız tüm mesajları elimden geldiğince okudum ve tarafsız değerlendirmeye çalıştım. Eksiğim olursa şimdiden affola. Burada size cevap yazmamın tek nedeni bence yanlış görüşünü düzeltmeye çalışmam.

Öncelikle din kardeşi olmamız onlara savaş bitene kadar yeni bir hayat sunan ülkede saygısızlık(cinayet taciz, selfie vb.) Yapma hakkı vermez.
Her kişiye basit bir kimlik verildiğini varsayalım ( ki bu olası değil. Devlet o kadar kimliği parasını benden aldığı vergilerle ödemesini istemiyorum. ). Bunların Suriye'de işlediği suçları nasıl bulucaklar?
Sınır dışı edilen suçlular zaten alışveriş merkezi kapısından geçer gibi sınırdan geçiyorlar.
Adamlar benim ülkemde benden daha iyi fırsatları varsa ben bu ülkenin halkından olarak buna karşı çıkarım. Masum kadın, çocuk ve adamların suçu olmadığının farkındayım ama.
Kurunun yanında yaşta yanıyor. Ayrıca benden olan Filistin ve Doğu Türkmenistan'dan bu kadar mülteci gelmezken neden bunlar ülkeme geliyor? Kendi ülkesinden askerlik yapmamak için kaçan insanlar benim ülkemde benim gencime ülkesinde göstermediği cesaretle zarar verirse kimse kusura bakmasın bu ülkede istenmezler.
Buraya kadar okuduysanız teşekkürler. Umarım dediklerimi doğru anlarsınız.
 
Pes size artık. Burada benim amacım dikkat çekmek ve egomu tatmin etmek değil. Ben burada sadece bunun etik olmadığını söylüyorum. Bakın bu tür korkunç olayları size yaşatmış olabilirler ama onlar da hala insan ve hala suç işlememiş çocuk, kadın ve diğer masumlar var ama siz hala inkar etmeyi sürdürüyorsunuz. Hala öldürülmeli, sınır dışı edilmeli diyorlar ve savunması kurunun yanında yaş da yanar duyarından. Sıkıldım ki zaten bu yüz kızartıcı suçları genelde Suriyeli yetişkin erkekler işliyor. Çocuk ve kadınlar değil. Bu durumda büyük bir suç işlemeyen nüfus var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı