Kopya çeken birini ispiyonlamak

Kopya çeken birisinin fotoğrafını çekip ders hocasına gösterdim. Bu durum 2 taraf için ne ile sonuçlanır?
Sen hain ilan edilirsin. Arkadaşın ceza alır. Hoca ise yapmak istediğini başarmış bir şekilde arkasına yaslanıp kahvesini yudumlar. Ama doğru bir davranış değil. Hem senin için hem arkadaşın için.

Hocam tamam iyi güzelde, siz de telefon ne geziyor? Sınav ortamındaysa zaten yasak, normal ders ortamındaysada çoğu okulda yine yasak.

Benim bir arkadaşım var kulağı duymuyor biraz, kopya çekenleri söyledi diye sınıftakiler ona kötü davranıyor tek konuştuğu kişi benim yani arkadaşlarınla aran bozulabilir.

Kopya çekmiyorum, ne diye ispiyonlar?

Doğru ancak hocalar kendi görevlerini öğrencilere atınca yapacak seçeneğin kalıyor mu?

Sadece kopya anlamında dememiş, her konuda olabilir. Yaptığınız yanlışı herkese göstermeleri mi mantıklı yoksa sana çözüm vermesi mi? Doktor bir hastalığın olduğunda sana ilaç mı yazıyor yoksa tüm hastaneye söylüyor mu şu hastalığı var diye.

Yanlış olan bir şeyi hocana söylemişsin bu bir yandan doğru bir yandan değil. Muhtemelen sınıf senin yaptığını anlarsa yanlarında istemezler seni. Her şey not değil arkadaşlık da çok önemli bu yüzden kimseyi üzmeden hareket et. Şimdi o arkadaşın sınavdan 0 alacak. Eline ne geçti senin? Bunların hepsi rekabet duygundan kaynaklanıyor. Herkesi seninle yarışıyormuş gibi görme.

İyi Sosyal'ler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı