Kopya çekme anılarınız

8.sınıftayken derslerim çok kötüydü yanımdaki çocuğunkide berbattı sınavın ortasında bu bir şeyler dedi biz bununla bir patladık kahkahalara tabii sonucunda hoca kağıtları almıştı.

11. sınıfta kimya sınavında telefonla fotoğraflarını çekip kunduza sormuştum hepsini. Kopya seven bir tip değilim ama çektiysem sağlam çekmişimdir.

3. Sınıftım hiç kopya çekmemiştim kopya ne demek onu bile bilmiyordum eş anlamli sözlüklere bakmak için çantamdan defterimi aldım ve sayfaları karıştırmaya başladım hocalar yakaladı kızdılar ama ben kötü birşey yaptığımı bilmiyordum güzel bir anı kaldı.

En güncelini anlatayım, çok ahım şahım bir şey değil ama kelebek sınavda kendi sınıfım geldi ve gelecek öğretmenin sınavda çok takmayacağını diğer arkadaşlarımdan biliyordum, telefonumu dolaba koymadım ve sıranın altına koyup üstüne yağmurluğumu koydum. Öğretmen kağıtları dağıttıktan sonra sırasına oturdu ve telefonuna bakmaya başladı. Sınav tarih sınavıydı ve ben ortanın 4. sırasının öğretmen tarafında oturuyordum ve işim biraz zordu ama yağmurluk ile sıranın altında bariyer yaptım ve kağıdı kendime çekip alttan telefondan soruları yazarak geçirdim. Öğretmen farketmedi haliyle notum yüksek geldi ama kopya çekmek sadece geçici bir çözümdür, çalışıp kendiniz yapın bence.

Kopya çekme değil de çekememe anımı anlatayım. Sınavımıza girecek öğretmen çok rahat derste telefonuyla oynar ilgilenmez oturur yani en rahat kopya çekebileceginiz öğretmenlerden fakat yakalarsa da acımaz. Bir gün sınav zamanı geldi biz arkadaşlarla hazırlık yaptık kopya çekeceğiz vs. öğretmen sınıfa geldi normalde hiç kimsenin yerini falan degiştirmez, kagıtları dağıtır sınavı başlatırdı. Sonra birden bana dönüp dedi ki "oğlum sen şu en arka sıraya geç bakayım" ben de bir şey diyemedim. Mecbur geçtim yanım da boştu öndekilerden kopya çekerim falan diye rahat rahat oturdum. Sonra hoca sınavı başlattıktan 5 dk sonra geldi yanıma oturdu bitene kadar da kalkmadı herkesin gözümün önünde kopya çekişini izledim.

9. sınıfta çekmiştim sınav tarih yazılısı idi Coğrafya öğretmeni yakalamıştı neden yaptın diye şeytana uymuştum dedim ve sonuç 0 aldım.

İngilizce sınavımız vardı ama ben hasta olmuştum neyse telafi sınavlardı oldu. Bizi yukarı kata aldılar ama muhteşem bir oda. Yanımda 6-7 kişi var ama aralarımızda tahta var yani ne ben onu neden o beni görüyor. Sonra ingilizce sorusunu biliyordum ben hikayeyle alakalı bir şeydi. Bende dün geceden çok küçük bir metin yazıp saatimin arkasına koydum. Sonra geldi sınav günü ben koydum saatimin altına. Sonra aldım kağıdı gizlice yazdım cevabı. Sonra cebe attım ve 80 civarı aldım :D.

Çok fazla anım var ve olacakta. Ortaokul'da Din dersinde kopya çektirmeyen bir hoca vardı Sure'nin anlamı ve yazılışı çıkacaktı sınavda ben de su şişesinin ambalajının arkasına kağıt yapıştırıp öyle yazmıştım. Kopya çekerken bir kez yakalandım 2 kağıt hazırlamıştım kopyaya 1'i cebimde diğeri elimdeyken kopya çekiyordum birden hoca yerdeki kağıdı ver dedi ben de zannediyorum elimdekini istiyor tam onu uzatacaktım sonradan yere bakınca fark ettim yerdekini aldım verdim bir de baktım ki cebimde ki kağıt yok kopyadan yazmıştı.Çoğu sınavda zaten kitabı açıp direk öyle çekiyordum kopyayı. Bir sınavda ise çok sıkıntılı bir hoca vardı kimya sınavıydı hoca dedi kopya çekeni anlarım sınıfa geldi tüm sınav kağıtlarının üstüne sıra nosunu yazdı (yanındakinden mi kimden kopya çekti diye anlamak için) ben de bu yüzden yanımdakinden önümdekinden sol sıradakilerden sağ çaprazımdaki sıradan kısacası sınıfın her ucundan kopya aldım fakat hoca yine de anladı kopya çektiğimi ve okulun son günleriydi 2.dönem 2.sınavlardı arkadaşlarımdan telefon numaramı istemiş arkadaşlarım bizde yok demiş hoca da gelmezse tutanak tutacağım ya da kağıdını iptal edeceğim demiş ben hiç gitmedim okula karne gününe kadar karne gününe kadar da sadece rapor bırakmaya gittim okula hoca sonradan geçirmemek için sözlüme 10 girmiş. Not: (Sınavda sınıfta en yüksek alan kişi 70 aldı o da bendim) Daha böyle bir sürü çok anılarım var. (Lise 3'e geçiyorum merak edenler için)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı