Kopya çekmek niye normal karşılanıyor?

@oguzhanm35, YKS ve diğer ÖSYM sınavlarında kopya çekilmesi imkansıza yakın. Kitap, telefon, kalem vb. gibi aletlerle içeri giremiyorsun. Başka bir adaydan da kopya çekmeye çalışırsan da o adayın cevabının garanti doğru olacağının garantisi yok.

@oguzhanm35, YKS ve diğer ÖSYM sınavlarında kopya çekilmesi imkansıza yakın. Kitap, telefon, kalem vb. gibi aletlerle içeri giremiyorsun. Başka bir adaydan da kopya çekmeye çalışırsan da o adayın cevabının garanti doğru olacağının garantisi yok.
Çekilir çekilmez tartışma konum değil. Sadece çekebilen varsa bu etik bir durum değil başkasını da etkilediğin için. Ancak bahsetmek istediğim şey lisedeki saçma sapan sınavda kopya çekip 50 yerine 70 aldın kendini etkileyeceği kanaatindeyim.

@oguzhanm35, dediğiniz doğru. Kopyayla da bir yere varılmaz. Bir yerde illaki tökezlenir.

@oguzhanm35, dediğiniz doğru. Kopyayla da bir yere varılmaz. Bir yerde illaki tökezlenir.
Elbette kopyayla bir yere varılmaz hocam. Genel olarak kopyayı savunmuyorum ve tavsiye etmiyorum. Gençlikte günü kurtarmak için hepimiz yaptık. İlkokulda arkadaşının defterinde bir şeye bakıp ödevini yapmak da kopya mantığında düşünülebilir bu mantıkla. Kısacası kopya çekmeyin çektirmeyin :)

Ülkedeki hak hırsızlıkları bitti. Kopya çeken gariban öğrencileri yargılayalım bari arada. Özel okul diye bir şey var bu ülkede ve en vasat öğrencinin OBP puanını bile 99 ila 100 arasında yapıştırıyorlar. Sayısaldan sınava girecek öğrencilere saçma sapan son yılında felsefe dersleri veriyorlar. Böyle saçma sapan ve kalitesiz bir eğitim sisteminde 12.sınıfta üniversite sınavına hazırlanan gençlere 3 günlük çalışma saati değerinde sınav yükü bırakan Almanca hocasının dersinde kopya çekmeyecek de ne yapacak çocuklar? Genelde bu tarz hocalar adamakıllı dersini bile anlatmıyor.

Hocam özel okul kısmına katılıyorum, bende özel okuldaydım.

Hocaların kendileri kopya veriyorlardı hatta, mesela kimya sınavına geç kalmıştım sınava girdim hoca geldi yanıma şurası böyle şuranın cevabı 2X falan dedi.

Eşitsizlik var muz cumhuriyetinde.

Not: Bu dediklerim gerçeklik niteliği taşımamaktadır, muz cumhuriyetinden kastım gerçek olmayan bir ülkenin hayali bir anlatılışıdır.

Hocam vallahi kusura bakmayın, sayısal öğrencisiyim Almanca dersindede kopya çekerim.

Hakkıdır dediği zaman bu hareketin doğru olduğunu savunmuş olmuyor ki?
Hacı dalga mı geçiyorsun kendinle çelişme hem hakkıdır diyorsun hem de yanlıştır
Arkadaşın demeye çalıştığı şey kopya çekip yakalanmadıysa aldığı nota kimse bir şey diyemez. Zaten cümlesinin başında da kopya çekmek de bir yetenektir demiş. Katılıyorum şahsen. Bu, kopya çekmeyi doğru bulduğu anlamına gelmez.
Haketmistir diyor, neyse

Kopya çekmek çok abartılacak bir durum değil. Çalışkanından tembeline neredeyse herkes çekiyor. Lise sınavlarının hayatımıza hiçbir etkisi yok.

Özel okuldaki OBP haksızlığı ile benim 10-15 puanlık kopyanın aynı olduğunu düşünmüyorum .
Orası öyle dostum. Ben sadece etkilediğinden bahsettim. Ben anam ağlayarak 87 OBP yaptım. Dersleri iplemeyen özeldeki arkadaşımın OBP'si 97 idi. Sözün bittiği yer.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı