Kopyadan yakalanınca ne yapılabilir?

bababensenihic

Femtopat
Selamlar, sınavlara girmeden önce çalışmak ve yazınca daha iyi aklımda kalır diye küçük bir kağıt hazırlıyorum. A4 yerine taşıması daha kolay ve pratik oluyor. Biyoloji sınavında ne olur ne olmaz unuturum diye bacağımın arasına koydum kağıdı ancak hiç bakmadım. Sınavı bitirmiş yayıla yayıla otururken hoca birden yanıma gelip bacağımın arasındaki kağıdı aldı ve sınav kağıdımla birlikte götürüp fotoğrafını çekti, boşa kendimi açıklamakla uğraşmadım kopya çeken birisi ben kopya çektim demez diye neyse işte ailemi aramışlar bugün oğlunuz kopya çekti diye okuldan dönerken annem çevirip söyledi akşam babana anlatırsın diye de tehdit etti. Yarın disiplin kuruluna çıkacakmışım. Buradakiyle aynı savunmayı yapacağım. Sizin de önerilerinizi veya tecrübelerinizi almak isterim. (bu arada biyoloji hocasının anlayışlı biri olmadığını da belirteyim, 9.sınıfım).

Calısmasan bıle kopya cekmemen en ıyısı olurdu senın ıcın ıs ısten gecmıs mecburen dersı anlamadıgını mecbur kalıp kopya cektıgını calısamadıgını pişman oldugunu soylersın baska bir acıklamayı umursayacaklarını sanmam.

Ben yakalandığımda hiçbir şey yapmamışlardı sadece göz korkutmuşlardı. Notum da girilmişti. Ama sizinki ciddiye gidiyor gibi.

Selamlar, sınavlara girmeden önce çalışmak ve yazınca daha iyi aklımda kalır diye küçük bir kağıt hazırlıyorum. A4 yerine taşıması daha kolay ve pratik oluyor. Biyoloji sınavında ne olur ne olmaz unuturum diye bacağımın arasına koydum kağıdı ancak hiç bakmadım. Sınavı bitirmiş yayıla yayıla otururken hoca birden yanıma gelip bacağımın arasındaki kağıdı aldı ve sınav kağıdımla birlikte götürüp fotoğrafını çekti, boşa kendimi açıklamakla uğraşmadım kopya çeken birisi ben kopya çektim demez diye neyse işte ailemi aramışlar bugün oğlunuz kopya çekti diye okuldan dönerken annem çevirip söyledi akşam babana anlatırsın diye de tehdit etti. Yarın disiplin kuruluna çıkacakmışım. Buradakiyle aynı savunmayı yapacağım. Sizin de önerilerinizi veya tecrübelerinizi almak isterim. (bu arada biyoloji hocasının anlayışlı biri olmadığını da belirteyim, 9.sınıfım).
Kopya hazırlayıp hiç bakmadıysan babana anlatırsın. Ayrıca kopya disiplin kurulu ile ne alakası var anlamadım. Direkt e-okula K yazsın geçsin. Zaten 2. yazılılara az kaldı düzeltirsin çalışırsan düzeltirsin. Hayatlarında hiç mi kopya çeken öğrenciler görmemişler anlamıyorum.

Kopya hazırlayıp hiç bakmadıysan babana anlatırsın. Ayrıca kopya disiplin kurulu ile ne alakası var anlamadım. Direkt e-okula k yazsın geçsin. Zaten 2. yazılılara az kaldı düzeltirsin çalışırsan düzeltirsin. Hayatlarında hiç mi kopya çeken öğrenciler görmemişler anlamıyorum.

Okul müdürü ve müdür yardımcısı bu konuda çok sert, arayınca ailenizin yüz karası falan demişler zaten.

Çok anlamsız bir savunma. "sınavdan önce neden çantanıza koymadınız?" diye sorarlar. "unutursam bakarım" demek zaten "bu notu kopya çekmek için hazırladım" demekle aynı şey.

Unutursam bakarım demeyeceğim zaten sınav heyecanıyla orada unutmuşum falan gibi bir şey derim.

Sanki uyuşturucu madde yakalamışlar gibi muamele yapmışlar :D lan bizim zamanımda hocalar yakaladığında tekrar tek sınav yapıyordu bu ne saçmalık yok anneye haber ver baban tehdit edecekmiş falan ne yapacaksın oğlunu kopya çekti diye? Bazı insanlar gerçekten ebeveyn olmasın ya kendisi okulda kim bilir kaç defa kopya çekmiştir. Kopya çekmeyen 1 tane öğrenci yoktur zaten lisede. Ders sınavlarının hiçbir önemi yok zaten sanarsın KPSS'de gizli iletişim aygıtlarıyla kopya çekti.

Kopya çekmesen bile sınav anında sıranda kalem, silgi ve sınav kağıdından başka bir şey olmaması gerekiyor yani o kağıdın olması kopya olarak sayılır ama okulunuz çok abartmış.

Yapabileceğiniz en ufak bir şey olduğunu sanmıyorum. Hocaya bağlısınız. Kendinizi de savunmayın hocam, çekseniz çekecekmişsiniz zaten düzeneği kurmuşsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı