Gıda KoreaVit vitaminlerde 5 al 1 öde

Evet selamlar, yaklaşık iki sayfa önce bu ürünlerin üreticisinin baya bi araştırmasını yapmıştım. Bi' ihtimal yeni bir girişim olabileceğini falan demiştim. Veee....

Yanılmışım.

Ürünler çok sıkıntılı arkadaşlar. Bu yorumu sadece buradakilar değil muhtemelen Trendyol'da ürünü görüp merak edenlerde okuyacak. O yüzden hemen çelişkili bulduğum kanıtları yazayım.

1-Tarım bakanlığı ile ürün etiketi birbirine uyuşmamakta.

Ürün etiketindeki "Takviye Edici Gıda No." Kısmını tarım bakanlığının sitesinden kontrol ederseniz sorun yok. Gerçekten böyle bir ürün var ve kayıtlı. Fakat detaya inerseniz ürünün yerli olduğu belirtilmekte. Fakat etikette "ithalatçı firma" yazmakta. Diğer ürünlerde genellikle (yerli ürünler mesela) "gıda işletmecisi" der. İthalat demez. Aynı şekilde Trendyol'un satıcı soruları kısmında da "hammadde ithal üretim Türkiye" demekte. Eğer ithalatçı firmadan kasıt hammadde ise o yanıltıcı bilgi var demektir. Ürün ithal edilmis gibi gözükmekte.

2-Firma adı yanlış

Yine Tarım bakanlığının sitesinden kontrol ederseniz üretici firma "OKKAS GIDA KOZMETİK SAN..." diye gidiyor. Önceki yazımda bahsetmiştim. Fakat yine ürün etiketinde KoreaVit Sağlık Ürünleri diye geçmekte. Okkas Gıda diye bir firma gerçekten var. Çok yeni. Fakat KoreaVit diye bir firmayi ne gördüm ne buldum. Varsa bulan gören söylesin.

3-Firma adını geçiyoruz, verdikleri adresler bile uyuşmuyor.

Bu adamların 5AL1ÖDE diye bir sitesi var. Orada KoreaVit'in Bartın'da olduğunu yazmışlar. E fakat tarım bakanlığı sitesinde Okkas Kağıthane'de gözükmekte. Kim doğru? Ha bu arada Kağıthane dediğime bakmayın dümdüz mahalle arası.

4-Sağlık bakanlığı meselesi.

Kısaca, sağlık bakanligindan herhangi bir belge yok. En azından ben bulamadım.

5-İçindekiler kısmı ve ürün.

Yukarıdaki arkadaşlar yazmış zaten, bahsettiği değerler normal bir takviye gıdaya göre aşırı düşük.

6-Ve maalesef... Denedim.

Ürünler geldi, denedim ve ta daa! Daha da kötü oldum. Ürün sözde %1 civarı tatlı olan adını hatırlayamadığım bir madde içerse de sanki sıkıştırılmış şeker gibi tadıyor. Zaten bir iki kere sırf merakımdan deneyip iade işlemlerimi başlattım.

Kısaca, bu firma gerçekten gerçek ürünler üreten bir firma olsaydı bu kadar komik hatalar yapmazdı. Sağlık bakanlığı onayı alırdı, sadece Trendyol'da değil, her platformda kendini gösterirdi. Neyse, sağlık olsun diyelim.

Evet selamlar, yaklaşık iki sayfa önce bu ürünlerin üreticisinin baya bi araştırmasını yapmıştım. Bi' ihtimal yeni bir girişim olabileceğini falan demiştim. Veee....

Yanılmışım.

Ürünler çok sıkıntılı arkadaşlar. Bu yorumu sadece buradakilar değil muhtemelen Trendyol'da ürünü görüp merak edenlerde okuyacak. O yüzden hemen çelişkili bulduğum kanıtları yazayım.

1-Tarım bakanlığı ile ürün etiketi birbirine uyuşmamakta.

Ürün etiketindeki "Takviye Edici Gıda No." Kısmını tarım bakanlığının sitesinden kontrol ederseniz sorun yok. Gerçekten böyle bir ürün var ve kayıtlı. Fakat detaya inerseniz ürünün yerli olduğu belirtilmekte. Fakat etikette "ithalatçı firma" yazmakta. Diğer ürünlerde genellikle (yerli ürünler mesela) "gıda işletmecisi" der. İthalat demez. Aynı şekilde Trendyol'un satıcı soruları kısmında da "hammadde ithal üretim Türkiye" demekte. Eğer ithalatçı firmadan kasıt hammadde ise o yanıltıcı bilgi var demektir. Ürün ithal edilmis gibi gözükmekte.

2-Firma adı yanlış

Yine Tarım bakanlığının sitesinden kontrol ederseniz üretici firma "OKKAS GIDA KOZMETİK SAN..." diye gidiyor. Önceki yazımda bahsetmiştim. Fakat yine ürün etiketinde KoreaVit Sağlık Ürünleri diye geçmekte. Okkas Gıda diye bir firma gerçekten var. Çok yeni. Fakat KoreaVit diye bir firmayi ne gördüm ne buldum. Varsa bulan gören söylesin.

3-Firma adını geçiyoruz, verdikleri adresler bile uyuşmuyor.

Bu adamların 5AL1ÖDE diye bir sitesi var. Orada KoreaVit'in Bartın'da olduğunu yazmışlar. E fakat tarım bakanlığı sitesinde Okkas Kağıthane'de gözükmekte. Kim doğru? Ha bu arada Kağıthane dediğime bakmayın dümdüz mahalle arası.

4-Sağlık bakanlığı meselesi.

5-İçindekiler kısmı ve ürün.

Yukarıdaki arkadaşlar yazmış zaten, bahsettiği değerler normal bir takviye gıdaya göre aşırı düşük.

6-Ve maalesef... Denedim.

Ürünler geldi, denedim ve ta daa! Daha da kötü oldum. Ürün sözde %1 civarı tatlı olan adını hatırlayamadığım bir madde içerse de sanki sıkıştırılmış şeker gibi tadıyor. Zaten bir iki kere sırf merakımdan deneyip iade işlemlerimi başlattım.

Kısaca, bu firma gerçekten gerçek ürünler üreten bir firma olsaydı bu kadar komik hatalar yapmazdı. Sağlık bakanlığı onayı alırdı, sadece Trendyol'da değil, her platformda kendini gösterirdi. Neyse, sağlık olsun diyelim.
Eline sağlık. Bence bu tür ürünler eczanelerden alınmalı gibime geliyor artık, kullandığımız çoğu şeyde beyan edildiği gibi oranlarda olmuyor.

Evet selamlar, yaklaşık iki sayfa önce bu ürünlerin üreticisinin bayağı bir araştırmasını yapmıştım. Bi' ihtimal yeni bir girişim olabileceğini falan demiştim. Veee...

Yanılmışım.

1-tarım bakanlığı ile ürün etiketi birbirine uyuşmamakta.

Ürün etiketindeki "takviye edici gıda no." kısmını tarım bakanlığının sitesinden kontrol ederseniz sorun yok. Gerçekten böyle bir ürün var ve kayıtlı. Fakat detaya inerseniz ürünün yerli olduğu belirtilmekte. Fakat etikette "ithalatçı firma" yazmakta. Diğer ürünlerde genellikle (yerli ürünler mesela) "gıda işletmecisi" der. İthalat demez. Aynı şekilde Trendyol'un satıcı soruları kısmında da "ham madde ithal üretim Türkiye" demekte. Eğer ithalatçı firmadan kasıt ham madde ise o yanıltıcı bilgi var demektir. Ürün ithal edilmis gibi gözükmekte.

2-firma adı yanlış.

Yine tarım bakanlığının sitesinden kontrol ederseniz üretici firma "okkas gıda kozmetik san..." diye gidiyor. Önceki yazımda bahsetmiştim. Fakat yine ürün etiketinde koreavit sağlık ürünleri diye geçmekte. Okkas gıda diye bir firma gerçekten var. Çok yeni. Fakat koreavit diye bir firmayi ne gördüm ne buldum. Varsa bulan gören söylesin.

3-firma adını geçiyoruz, verdikleri adresler bile uyuşmuyor.

Bu adamların 5al1öde diye bir sitesi var. Orada Koreavit'in Bartın'da olduğunu yazmışlar. E fakat tarım bakanlığı sitesinde okkas Kağıthane'de gözükmekte. Kim doğru? Ha bu arada Kağıthane dediğime bakmayın dümdüz mahalle arası.

4-sağlık bakanlığı meselesi.

5-içindekiler kısmı ve ürün.

6-ve maalesef... Denedim.

İlk gün yazdım dostum ürünler sahte, şekerli tabletler sadece vitaminle vs. alakası yok ürünlerin, 5 al 1 öde altında sahte ürünleri uygun gibi elden çıkartıyorlar. İthal hammaddeli hiçbir ürün bu fiyatlara satılamaz, içerik olarak açıklanan oranlar bile rezalet. Bu tarz ürünlerde bilindik bandrollü ürünleri tercih etmek gerekiyor sağlığın fiyatı olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı