Korece - Japonca Samsung'u Türkçeye çevirmek

Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Arkadaşlar amcam turizmde çalışıyor 4 günden beri bir müşterisi Samsung marka telefonunu unutmuş dedi 1 hafta falan gelmezse sana vereceğim diye. Eğer sahibi gelmezse telefonu Türkçe yapacağım (rom falan yükleniyor herhalde araştırma yapmadım henüz). Bu telefona hattımı takınca IMEI ve yabancı ülkeden oluşu sorun yaratır mı telefon ileride kapanır mı?
Hangi model olduğunu bilmiyorum ama amcamın dediğine göre büyükmüş. :D

IMEI kaydı yaptırman gerekecektir bana göre. Dili de simgelerden gidip varsa ayarlardan Türkçe yaparsın. Olmadı ROM.

1 hafta kısa bir süre gibi geldi bana. Karşı tarafında mağdur olmaması açısından bunu da göz önünde bulundurmanızı öneririm.

Sorunuza gelecek olursak da Türkiye kaydı yok ise 2 ay içerisinde IMEI'si engellenir. Kullanıma kapanır telefon. Bu süre zarfında kayıt ettirmeniz gerekir. Türkçe dil seçeneği de muhtemelen yazılımında yoktur. ROM ile halledersin onu da.

Diyelim ki telefon kapanmadı hiç bir sorun çıkmadı yine de IMEI kaydı yaptırmam gerekli mi yasal olarak sorun yaşar mıyım.
İmei yazma işlemi yasal olarak suçtur. Sosyal'in sağlığı açısından bu konuyu konuşmak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Fakat telefonu 130 TL civarı bir ücret ödeyerek pasaport'a kayıt ettirip tek bir hat üzerine açıtırp, kullanabiliyorsunuz. Bir tanıdığınızın pasaportu da olur. Hem böylece yasal olarak bir suç olmaz. Türkçe dil desteğine gelir isek, telefonun modelini öğrenebilirseniz Türkçe firmware yüklenip yüklenmeyeceği hakkında bilgi verebiliriz. İyi sosyaller. :)

1 hafta kısa bir süre gibi geldi bana. Karşı tarafında mağdur olmaması açısından bunu da göz önünde bulundurmanızı öneririm.

Sorunuza gelecek olursak da Türkiye kaydı yok ise 2 ay içerisinde IMEI'si engellenir. Kullanıma kapanır telefon. Bu süre zarfında kayıt ettirmeniz gerekir. Türkçe dil seçeneği de muhtemelen yazılımında yoktur. ROM ile halledersin onu da.
Bu aylarda gelen turistler fazla durmuyorlar en fazla 2 hafta. Gelirse başım gözüm üstüne 1 kahve ısmarlar telefonunu iade ederiz. Gelmezse de Allah razı olsun ne diyelim. Kayıt işlemlerini ben bir araştırayım inşallah pasaport falan istemiyordur.

Firmware içinde zaten Türkçe vardır büyük ihtimalle, recovery'den factory reset yaparsın yeniden açıldığında hangi dili istediğini sorar. Ya da dil değiştirme yerini bi şekilde öğren formata gerek kalmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı