"Korsan" içeriklere karşı olan garip duygu

  • Konuyu başlatan Zel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 2B

Zel

Hectopat
Katılım
26 Ağustos 2018
Mesajlar
598
Çözümler
1
Yer
/POC/
Dostlar merhaba. Başlıkta belirttiğim gibi, korsan içeriklere karşı veyahut da sızdırılmış içeriklere karşı çok garip bir duygu oluyor içimde. Örnek vermek gerekirse, Ruhi Çenet'in katıla özel videolarını biri sızdırıp YouTube üzerinden paylaşmış. Ben de izlerken içim de utanma duygusu geldi ve direkt kapattım videoyu. Film ve dizilerde de öyle. Hayatımda birkaç kere izlemiştim sızdırılmış filmleri. Örnek vermek gerekirse, birkaç kere sızdırılmış film izlerken içime sürekli utanma duygusu geliyor. Bu bir sorun mu? Sanırım biri bana anti - korsan duygusu vermiş. Düşünceleriniz nelerdir?
 
Son düzenleme:
Anti Korsan büyüsü, kafanızda ekmek kırın geçer (!). Mesela bir oyunu yapmak kolay değil. Karşılıksız kullanınca o oyunu garip bir duygu oluşuyor. Tamamen vicdanınız ile alakalı.
 
Fazla iyi niyet yüklüsünüz sanırım. :)

Böyle hissetmek aslına bakarsak gayet de güzel bir durum. Şu dünyada az veya çok herhangi bir sakınacağı emeği bulunmayan, her fırsatta korsan kullanmayı meşru hale getiren tayfa anlayamaz tabii.
 
Son düzenleme:
İnsanlar para veriyor iken illegal bir şekilde izlemeniz size garip geliyor olabilir ve gelmeli de.
Kendimi o insanın yerine koyuyorum ve emeklerini düşünüyorum. Çok merak ettiğim için Ruhi Çenet'in katıla özel yayımladığı sansürsüz ameliyat videosunu izlemeye çalışmıştım. Yarısına bile gelmeden içimi utanç duygusu kapladı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı